Zimske gume

Začel/a Darchee, Oktober 29, 2012, 01:12:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomko030

Jaz ne vem, kaj dajete toliko vnemar Savine Eskimo S3+. To so odlične gume. Odlično se obnašajo tudi v mokrih razmerah (tudi na Vranskem). :BigThumbs::BigThumbs:  Imel sem že Alpin Michelin gor, ampak sem jih raje prodal in kupil Eskimo. Se mi boste smejali ampak je res. Ogromno je odvisno tudi od šoferja in od terena po katerem voziš. No in imate pa tudi prav - glede gum bi lahko napisal doktorat.
aja, da odgovorim v celoti - za letne gume priporočam Good Year Excellence - in ne boste verjeli - Made in Slovenia - se pravi da so Savske. :emot112:

xpuser

Kaj pa letne , kaj imate oz. kaj priporočate.

Godfather

Continental EcoContact 5 je dobra izbira. Precej tiha pnevmatika in dobra v dežju.

Zeko124

Zelo zadovoljen z Dunlop Wintersport, letne pa Bridgestone Potenza!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Godfather

Tudi sam sem na prejšnjem avtomobilu zimske zmeraj uporabljal Dunlop WS 3D oz. lansko leto 4D. Odlična pnevmatika. Letna Potenza je super, ampak bolj namenjena avtomobilom s športnim pridihom.

Mirsad

Jaz uporabljam Toyo gume tako letne gume kot tudi zimske.
Po testu iz leta 2009 ali pa 2008 so imele letne gume pri ADACu boljše ocene kot pa nekatere iz cenovno višjega razreda (bridgestone, michelin...).
Tudi Uniroyal so bile na testu za letne (mislim, da dimenzije 195/65/15) gume na mokri cesti najboljše ocene...
Oboje pa dobiš (letne) za cca 50€ za kos.

vinotoc

Jaz sem letos zimske gume zvozil tako, da je še slabe 3 mm profila. Zanima me, če je to dovolj mm, da bi imel kot letne gume. DOT piše 3601. So še prav lepe (črne; za pranje in nego uporabljam neko sredstvo za pranje pervolblack) in mi jih je škoda uporabiti za gumi voz.
LP vinotoc.
PS
a res ni kaznivo, če voziš zimske gume pollet?
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dvorjan

@vinotoc:
Lahko jih se vedno uporabljas, edino po mokrem po pameti, pa kakih hudih zaviranj se ne pojdi z njimi (npr. 150->0, ipd). =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Godfather

Ni kaznivo zimske pnevmatike uporabljat poleti oz. čez vse leto. Ampak po eni sezoni čez poletje ti jih ne priporočam za ponovno uporabo pozimi.

frodo1

Citat od: vinotoc;156008Jaz sem letos zimske gume zvozil tako, da je še slabe 3 mm profila. Zanima me, če je to dovolj mm, da bi imel kot letne gume. DOT piše 3601. So še prav lepe (črne; za pranje in nego uporabljam neko sredstvo za pranje pervolblack) in mi jih je škoda uporabiti za gumi voz.
LP vinotoc.
PS

Èe mene vprašaš ti jih odsvetujem:
- 12 let stare,
- na mokrem boš kar plaval,
- zavorna pot se podaljša
- sestava gume, ti jih bo hitro neenakomerno pobralo

Èe daš kaj na varnost, jih boš zavrgel, jaz sem moje z dosti več profila in manj stare pustil pri vulkanizerju, zimska je za pozimi, letna za poleti,...ne privoščim ti kakšnega karmbola.
:emot87:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Lenko

Citat od: vinotoc;156008Jaz sem letos zimske gume zvozil tako, da je še slabe 3 mm profila. Zanima me, če je to dovolj mm, da bi imel kot letne gume. DOT piše 3601. So še prav lepe (črne; za pranje in nego uporabljam neko sredstvo za pranje pervolblack) in mi jih je škoda uporabiti za gumi voz.
LP vinotoc.
PS

:BigThumbs:
A to je namesto sardelc?

garac

Vinotoc, ne vidim ovir, zakaj pnumatike ne bi uporabljal, so ustrezne barve in dobro negovane. Važno je, da se bočnice svetijo in dajejo lep videz vozilu (namaži iz selikonam), če je guma razpokana uporabi najprej globin od Ilirije
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Ah garac, vsak amater lahko ima svetleče bočnice na gumah... Kar res loči prave moške od šlev je čudovito spoliran in svetleč profil! Učinek, ki ga poskušaš doseči je takšen povsem brez trenja...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

frodo1

Citat od: garac;156070Vinotoc, ne vidim ovir, zakaj pnumatike ne bi uporabljal, so ustrezne barve in dobro negovane. Važno je, da se bočnice svetijo in dajejo lep videz vozilu (namaži iz selikonam), če je guma razpokana uporabi najprej globin od Ilirije

Zelo pameten nasvet, niti ni važno če so razpokane, važno je da se svetijo!
:funny34d:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

garac

kakopak, kakšno nedeljo pojdite na avtosejem, pa vam bo jasno v čem je bistvo
Ta s silikonoma na profilu je res dobra, minimalen kotalni upor, seveda, pa je potrebno gume pumpati na vsaj 4 bare
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/