Zimske gume

Začel/a Darchee, Oktober 29, 2012, 01:12:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Saj je (brzkone) vsem kristalno jasno, da 10 let stara guma ni sposobna cudezev. A ce se ne vozi v vseh vremenskih razmerah in se po cesti ne podi, temvec vozi normalno ali celo pocasneje od omejitev, potem bo tudi taka guma dobra do jeseni (ozr. snega). Samo malo poglejte, kaksne gume (profil, letnik ...) so na kaksnih spackih, dijanah, itd.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

a je še kakšen kandiat, da se skupaj z nami preseli med sardelice?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Samo, če so vložene po babičini metodi...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

vinotoc

Citat od: Lenko;156069:BigThumbs:
A to je namesto sardelc?

A nismo v sardelicah?
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

vinotoc

Citat od: garac;156093a je še kakšen kandiat, da se skupaj z nami preseli med sardelice?

Sicer pa ni treba, ker debate o gumah so že tak ali tak sardelice :)

frodo1

Citat od: garac;156084kakopak, kakšno nedeljo pojdite na avtosejem, pa vam bo jasno v čem je bistvo
Ta s silikonoma na profilu je res dobra, minimalen kotalni upor, seveda, pa je potrebno gume pumpati na vsaj 4 bare

Si zamisliš, da s 3 mm profila zapelješ v malo večjo lužo, ki jih ni malo na naših cestah,...
zakaj pa 4 bare, da je še slabši oprijem, potem pa zaviraj na hitro, če je slučajno potrebno.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Gox

Citat od: garac;156093a je še kakšen kandiat, da se skupaj z nami preseli med sardelice?

Mogoče jaz, ko sem na skuterju mazal s sredstvom za nego gum tudi profil :)

Seveda za potrebe tehničnega ... ko je zadnja guma imela mogoče komaj 1mm profila ... pa sem namazal profil, da je bil lep črn ... potem pa na tehnični.

Je majster sam 2x brcnu v gumo in jo zavrtu .. pa komentiral " Ta guma pa je že zvozila svoje a ... bi bilo prav da jo menjaš !"

vinotoc

Kljub vsem napotkom in dobrohotnim opozorilom sem se danes odločil, da menjam gume. Zapeljal sem se k vulkanizerju in sva iz kupa izbrala veliko boljše in precej mlajše gume. Seveda zimske spet. Nič hudega, vsaj na travi in blatu ne bodo bočno prehitro zdrsnile. Je pa ta zima hudič. Ko bi moral že delati na njivi, me na poti od vulkanizerja tako zazebe v roke, da sem se pridušal, da brez rokavic nikoli več na tratkor. Ampak: prikolica le ima nove gume, gumi voz pa drugo leto.
LP Vinotoc.

garac

frodo, zakaj le? Èe pumpam 4 bare, no ponavadi še malo več, je poraba za liter nižja, pa ko naložim 500 kg cementa, se sploh ne pozna, le torzijo moram podložit s kakšnim polenom, ker pri citroenu žal niso vgradili zadaj listnate vzmeti, da bi lahko kako dodal in rešil problem

vinotoč, čestitam! zdaj si spet glavni v Rovtah
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Citat od: garac;156160frodo, zakaj le? Èe pumpam 4 bare, no ponavadi še malo več, je poraba za liter nižja, pa ko naložim 500 kg cementa, se sploh ne pozna, le torzijo moram podložit s kakšnim polenom, ker pri citroenu žal niso vgradili zadaj listnate vzmeti, da bi lahko kako dodal in rešil problem

vinotoč, čestitam! zdaj si spet glavni v Rovtah

Joj garac, pa saj citroen ima pnevmatske blazine zadaj, to je specifično za vožnjo cementa, saj piše v brošuri...:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

dejanslo

Iščem zimske za xsaro picasso.
Odločam se med michelin A4, continental Winter Contact TS850, gy (ug8)ug9.
Vožene bodo samo pozimi in vsaj 3 leta, tu pa me še zanima kako je z oprijemom v 2-3-4 sezoni.

corvette

Continental so tudi po 4 sezonah OK, vozil sem TS 830.

tomko030

Sava Eskimo S3HP? :BigThumbs:

Romzi

Semperit Speedgrip so ok in ugodne

GSclub

Za Michelin A4 lahko povem, da so bile v 4. sezoni (še kake 6mm profila) še zelo OK, pa še obrabljajo se dokaj počasi ... so pa zdaj zunaj že A5