C-Elysée

Začel/a ModelJT, September 28, 2012, 05:56:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Danes sem imel malce časa pa sem jo malce zapeljal. Morm rečt, da mi je ta ekonomček dokaj všeč. Glede vožje me spominja malce na mojo xsaro. Pozitivno presenečen zaradi preglednosti vozila v vseh smereh. Ko sem zagrabil ročico menjalnika in pognal v brzino sem imel občutek kot, da sem v xsari. Vse je enostavno in zgleda solidno narejeno sicer bo čas pokazal, pa vseeno. Glede na to da je na c3-jevi platformi postavljen imam občutek, da v ovinkih rit malce po svoje pleše. No, ne smem preveč jamrat. Glede na to, da je ekonomc za 11k pa še kak poust dobiš moram reč, da ni slab.

Ekola, par slikc. En sprehod po krasu..

..aja pa novega pikasoja sm si ogledal. Ti vraga pa sej rit in notranja armaturka sta kot od tuarega.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Mike666

tak zgleda kotda se po...... v šekret.

gigo

Citat od: Mike666;159018tak zgleda kotda se po...... v šekret.

Piksno misliš?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

frodo1

Citat od: Mike666;159018tak zgleda kotda se po...... v šekret.

Vsak ima svoj okus, nekomu je všeč,...:argue1:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Lovro

Ker je moj avto pri Merlaku na popravilu klime, rednem servisu in kleparkem popravilu malce podrajsanega zadnjega desnega blatnika, sem za nadomestni avto dobil Elizejčka.
O avtu je že vse izčrpno napisal Citroenovc, zato le nekaj malega z moje strani.

Gre za exsclusive HDI in moram reči, da se dobi za tistih slabih 15 jurjev kar dosti "muzike".
Avto lepo potegne, lepo mirno se vozi, tudi grbine podvozje kljub fedrom lepo požira (malce glasno le zadaj). Pregleden je precej bolj od C5, prtljažnik je tudi dovolj velik za tako limuzinico. Obloga na stropu zadnje havbe je malce opletajoča in visi - lahko da je to le pri testnem avtu.
Sedež je po višini nastavljiv, za volan še nisem imel časa pogledat, kako je nastavljiv... sedaj se mi zdi preveč odmaknjen od voznika. Armaturka je malce bolj špartanska v smislu, da ni kakih odlagalnih poličk... ampak takih je bila večina armaturk kakih 10-15 let nazaj. Stikala za gretje in prezračevanje so malce prenizko, enako velja za stikala šip. Mogoče sem tudi jaz malce že razvajen zaradi moje bivše Xantije in sedanjega C5 III. Ima pa zato velik predal pred sovoznikom in široke poličke v vratih. Pogrešam še kak predal med prednjimi sedeži oz. pri šaltheblu. Pa vetrobransko steklo postane malce premajhno, ko dvigneš sedež na maksimum.
Materiali niso slabi, sploh če jih primerjam z enoprostorcem Mazdo5, ki je konkretno dražja, materiali noter pa za moj okus celo malce slabši od elizejčkovih.
Je pa verjetno avto ožji, ali pa sredinska konzola malce neposrečeno narejena, saj stalno drsam s kolenom ob njo in me celo malce žuli.

Splošen vtis:
Avto ni tako masiven in zvočno zatesnjen, kot so njegovi (seveda dražji) bratje. Torej ni tistega občutka masivnosti (posledično tudi utesnjenosti), kot pri dražjih avtih. Rahlo me celo spominja na BX-a, ki je bil zelo lahek avto. Èe se da volan nastaviti bližje vozniku, pa če ne štejem tiste nesrečne sredinske konzole, se glede opremljenosti res dobi veliko avta za tak denar. Zelo sem bil vesel po višini nastavljivega sedeža.
Èe bi se odločal za nakup, bi jaz sicer vseeno šel testirat še kak C4 z malo manj opreme, ker se mi zdi bolj masiven in ergonomski, vendar pa (vsaj na videz) malo bolj utesnjen.
Ko bi sprobal oba, bi se šele odločil, katerega kupiti.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Obloga prtljažnika otpada, ker serijsko sploh ne obstaja, ta, ki pa je na avtu je naknadno naročena od Citroen Slovenija pri nekem drugem dobavitelju...pač, da ne bi tisti pleh gledali, aja pa še tepihi pridejo z avtom...drugače so pri Citrotih samo v exclusive opremi serijsko...

Godfather

Danes sem si pobliže pogledal C-Elysee in je grd. Moje mnenje.

Lovro

No, ugotovil sem, da je volan nastavljiv po višini, po globini pa ne.

Kljub temu sem našel nek zadovoljiv položaj, ko sem sedež malce pomaknil nazaj, da mi koleno ne drsa več ob sredinsko konzolo, bi pa lahko volan bil kak 1 cm bližje. Se ga počasi navajam.
Ma smo razvajeni, he he... če se spomnim onega Jugeca od avtošole, pa bolhe od znančeve mame...

Moram reči, da tudi zelo lepo potegne, več kot dovolj za hitro prehitevanje na avtocesti brez da koga oviraš.

Našel sem tudi mini predal v naslonjalu za roko na vozniškem sedežu. Žal je dokaj plitev in ozek, primeren pa je za kaka sončna očala.

Predvsem pa je avto res PROSTOREN, jaz imam sedež skoraj že čisto nazaj, pa je zadaj še vedno dovolj prostora za kolena še enega konkretnega dedca.
Èe odštejem moje mini težavice z ergonomijo, moram vseeno priznati, da je avtek simpatičen in zelo uporaben kot mali družinski avto.

Tudi pri drugih avto zbuja precej zanimanja in simpatij, sploh s ceno in kaj za to nudi. Kjer koli sem se ustavil, vsak si ga je hotel ogledati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

2 nizkocenovnika

Včeraj sem opazil, da je nalepka z nizko ceno očitno minus.
Ko je voznik na AC prehitel Mercedes C in je lastnik le tega pred seboj zagledal napis že za 9490€, se mu je odtrgalo in takoj pogasu, ena kanta, ki ni niti 10 jurjev, te pa res ne sme prehitet
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Nekje sem prebral, da se znamka Chevrolet umika iz Evrope...drugače je ta Cruise meni zelo posrečen avto...

fracolata

Pozdravljeni.

Sem lastnica citroena c elysee 1.6 bluehdi 100 bvm Exclusive , ker imam sploh prvič dizla me zanima ali je vožnja kaj drugačna, na kaj moram pazit, a so te mašine vzdržljive, se kaj kvarijo itd.? Ima kdo izkušnje s tem vozilom?
 Prej sem imela bencinarja 1.4 nissan nota,tako da sem naredila velik preskok. Na leto delam do 35.000 km, trenutno imam prevoženih 300m km in povprečno porabo 3,8.
Zaenkrat so moji vtisi dobri, upam, da bo tako tudi po par tisočih km. :)Prvič imam citroena.
hvala za odgovore.

ModelJT

Ko je še mrzel ga ne v visoke obrate vrteti, ker se lahko turbina uniči, ker ni optimalnega mazanja zaradi mrzlega olja, pa tudi ostali deli se hitreje obrabljajo. Pa preden ga ugasneš tudi počakaj nekaj sekund, če si malo pred tem z bolj težko nogo vozila, spet zaradi olja v turbini. Najbolj optimalni obrati za vožnjo so pa verjetno tam okoli 2000.
[SIGPIC][/SIGPIC]

fracolata

fracolata

Ojla
Še eno splošno vprašanje. A je normalno, da pri novem avtu (imam ga 4 dni ) zacvilijo zavore, ko narahlo zapremzam (klanec na vzdol, ustavljanje pri semaforju)...? Res, da je te dni tudi kar mraz pa me zanima, če je vse to možno pri novem avtu, ki še vrjetno ni vpeljan in če bo to nehalo?

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil