C-Elysée

Začel/a ModelJT, September 28, 2012, 05:56:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gorazd

C-ELYSSE HDi EXCL stane nov trenutno tak kot je testen v vsakem salonu 12.840,00 EUR, najcenejši pa 11.700,00 EUR.

LP

Citroenovc

Lovro, ti si nekaj zamešal. Sem danes 2h bil "lastnik" enega Elyseejčka - HDi Exclusive - pa je na zaokroženo bil 13k Eur.

Ni napačen. Bo pa postal zelo privlačen, ko bo s tako opremljenostjo na voljo za kakih 11-11,5k Eur.
OK

LP
Primož

Gox

Pa se sploh da testirat trivaljnega Vti, čisto osnovnega?

Kakor sem gledal po slikah, je videt predvsem Excluzive ...

Pomojem bi bilo prav tudi najbolj osnovnega ponudit na ogled ... če se že toliko reklamira kot ugodna limuzina ...

Avto sem si ogledal v trgovskem centru ... zanimiv, prostoren, prtljažnik res velik ... samo luknja mal majhna :)

Citroenovc

Citat od: Gox;151210Pomojem bi bilo prav tudi najbolj osnovnega ponudit na ogled ... če se že toliko reklamira kot ugodna limuzina ...

Avto sem si ogledal v trgovskem centru ... zanimiv, prostoren, prtljažnik res velik ... samo luknja mal majhna :)

Za tvoje prvo - sva na isti valovni.
Dobi človek občutek, da je "ugodna limuzina za samo" predvsem metoda, da prideš pogledati - potem pa - jah tlele mate Exclusiva pa pejte en krog ....

Prtljažnik - hjam - je velik - ampak a si pogledal, kam grejo njegovi dve vodili. Lahko en lep kod litraže mirne duše odšteješ, ker tam ne sme nič biti.
PA saj to velja za večino teh 4 vratnih limuzin z zadkom. Oz je veljalo. "Boljše" imajo to zdaj lepše rešeno, nižjecenovno  rangirani pa pač še vedno ne.

Drugače pa nekaj vtisov, ki sem jih danes nabral. Najpej vizuelni vtis zunanjosti - tak kratek prednji konec se mi je zdel - in res je - nima tistega previsa, ki ga zadnja leta imajo Citroëni.Zadnje luči me spominjajo na eno od BMW 5k (pa ne me vprašat katero, ampak eno od zadnjih). Moram priznati, da dobro skriva cm - sem potem pogledal v katalog - slabih 4,5m ga je skupaj. Medosne ima pa tam nekje kot pred davnimi 30 leti BX. Kar sploh ni slabo - ker BX je imel nadpovprečo dolgo za svoj čas.
Pozitivno presenečenje je notranja prostornost po dolžini. Sploh, ko sem voznikov sedež nastavil na meni odgovarjajoč položaj - je zadaj za kolena zazevalo prostora. Nekolikanj kontra je vtis po širini.
So mi pa všeč široki pragovi - daje vtis čvrstosti in varnosti.
No, kar se tiče varnosti - mi je en velik minus zadnja klop - konkretneje vglavniki. V bistvu jih ni. Ker tista integrirana nenastavljiva revščina zadaj se ne more imenovat vzglavnik.
Se pravi za mlado družino z dvema majhnima otrokoma - OK. Za mlado družino z dvema najstnikoma - pa ta klop ni več najboljša.
Prtljažnikova vodila sem že omenil. Malo me je presenetil še občutek, ko zapreš prtljažnik - se pokrov prav hecno "strese" ... Kot bi bil "papirnat" pleh.

OK, počutje za volanom - korektno. Nič pretresljivo. Ampak se da nastaviti dobro pozicijo sedeža. Volan sicer nastavljiv samo po višini - ampak se da. Edino - sredinska konzola bo znala na dolgo rok žuliti v desno koleno. Ene 2x sem nesrečno "treščil" v nek rob pri levem "krogu" s komadami za klimo pa ni bilo ravno neboleče.
Klima (pozabil vprašat, a je temu res tako) je po moje ročna, samo vmesnik ima digitalen zaslon. No, ko sem po kaki minuti borbe in iskanja "auto" fukncije skužil, da je verjetno ročna - sem kmalu imel nastavljeno prijetno temperaturo in delovanje ventilatorja.
Povratek v stare čase brezveznega šparanja je pomanjkanje kakršnekoli informacije o temperaturi hladilne tekočine (kaj šele olja). Vsak nek cagrček bi za to, v bistvu kar pomembno spremljanje delovanja motorja, dali.
Èe drugega ne - vozil sem HDi Exclusive, torej TOTL pri nas.

Aaa, HDi ... V bistvu prijetno tih, nobene lučke predgretja nisem porajtal, da bi rabil kaj čakati (OK, danes je bil spomladansko topel dan), pridno je predel. Ker je avto nov - pa četudi "testni" - mi srce ni dalo, da bi ga gnal. Pač do max slabih 3000. Pa je lepo šel.

Sama vožnja - sprobal sem ga na AC, lokalnih cestah (in to od praktično sveže asfaltiranih do takih, ki kričijo po obnovi) in tudi po makadamu.
Po AC gre tistih 130-140 (že rekel, da mi ni fora nov avto tiščat) zelo spodobno in mirno.
Po lokalkah se tudi primerno dobro pelje. Sicer malo bolj nemirno, kot hidravličar, ampak meni se je zdelo fajn. Oz bom tako rekel - malo bolje od pričakovanj.
No edino na tistih res slabih in pa sploh na makadamu pa mu ni šlo najbolje. Da se razumemo - ne vem, kako bi ga primerjal s "klasiki", ampak moja rit ima pač to srečo, da se 98% časa vozi z enim od hidravličarjev - in pač na istih cestah tega pozibavanja in matranja ni. Ampak zna bit, da je za klasično vzmeten avto pa čisto OK.

Kaj me je še prešinilo. Aja, 185 in 195/65 R15 - ti dve dimenziji sem opazil na tistih nekaj C-Elysee, ki so jih imeli ... Fino ane! Končno ena pametna in denarnici prijazna dimenzija. In ne 16, 17 in celo 18". Recimo - v salonu pa razstavljen Berlingo multispace in na njem tako "všečne" Primacy HP 215/55 R16.

No, naj bo dovolj.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: garac;15117115 Jurjev in pol je tudi solidno opremljen C4, sicer bencinar.. zame bi bil recimo idealen elysse break

Èe nisem kaj zajeb...l - je za 15 in pol kar zelo zelo dobro opremljen C4 HDi. Ampak res dobro opremljen.

Ravno zato, ker sem ju videl "side by side" -trdim, da bo Elysee HDi Exclusive postal mamljiv, ko bo cena padla ne kakih 11k5. Ajde, mogoče 12k.
OK

LP
Primož

frodo1

Cenik Citroen Slovenija
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

gule

Citroenovc zelo realen test...bravo, da ti se ljubi toliko pisati!

Citroenovc

Citat od: frodo1;151232Cenik Citroen Slovenija

Ja, ampak cena v salonu je že nižja od teh tu - pač so že "akcije".
OK

LP
Primož

Lovro

Bravo Citroenovc - zelo izčrpen opis avta, dobro si napisal. :BigThumbs::emot112:

Za tisti elizejček, ki sem si ga ogledoval (v Le Clercu) mi je možakar, ki je stal zraven rekel, da razstavni primerek toliko stane. Verjetno so mu navesili še kaj dodatne opreme ali pa se je možakar zmotil. Vsekakor je avto zgledal zelo opicanjen in opremljen. Ko sem videl Merlakovega testnega ob cesti, je res precej bolj skromno zgledal (niti litih feltn ni bilo).

Mogoče je bila res dodatna oprema razlog višje cene.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Ja čisto tak je če želite luxus potem je treba pogledat za kaj drugega. napimer na C5 za 20 000 jurjev kjer so pa vsi tisti bombončki noter kateri pač so...

Gorazd je gor napisal. 12 800 pa je dizel pa exlusiv... Èe se mene vpraša poštena cena! Pa poceni gume gor pa poceni vzdrževanje in to je to...

dvorjan

Pa se ukradel ga nihce ne bo. Niti v tujini. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Romzi

Zadeva se mi zdi zelo mamljiva čez 2,3 ali 4 leta, ko se bo že vedelo ali je avto tak kot se šika. Recimo za enih 6 jurjev bi lahko bil dober nakup.

Jogador

Èe se izkaže za zanesljiv avto bo resen kandidat, ko bom menjal xantio...
Sem ga že videl tudi v živo, povsem simpatičen, edino peta vrata bi res lahko imel.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Gorazd

pa to še:
gume ima gor 185/65-R15 ali 195/55-R16 torej enako kot C3 saj si z njim deli platformo in zato je spredaj tako "kratek", zdaj se vozim trenutno s takim dizlom in imam porabo 4,5l na 100 km tako da zelo dobro.

LP

Citroenovc

Težko bi rekel, da si deli ravno s C3 enako platformo, če pa ima 20cm daljšo medosno.
OK

LP
Primož