C-Elysée

Začel/a ModelJT, September 28, 2012, 05:56:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

@Primož uradni podatek je podaljšana platforma modela C3...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

No to pa pol že bolj drži vodo ...
OK

LP
Primož

gigo

Jaz se prav nasmejim ko kdaj pa kdaj skočim prebrat razna mnenja o novih citroenovih modelih na raznih forumih.Tokrat o novem Elyssu. http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1693454/an/0/page/0/gonew/1#UNREAD
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Citroenovc

Točno, sem se spomnil, da bi lahko dodal še nekaj fotk, ki so nastale v času mojega kratkega druženja z že opisanim testnim Elysee.

- centralna konzola ni za dol past dosežek, ni pa tudi ravno zanič. Pač realnost novodobnih prijemov,
- prestavna ročka poznana in že nekaj let oblikovni "podpis" Citrotov. Meni je po fotografijah sodeč ona iz sestrskega Pugija bolj všečna - čeprav sem z njeno "sestro" v svojem C5 čisto zadovoljen in v bistvu nimam čez njo kaj pripomniti,
- ogledala pošteno velika in zelo pregledna,
- gume dimenzij prijazne denarnici,
- razsvetljava po štukih,
- ja, ogledalo mi je bilo res všeč ... odsev v kromu pa tudi ni švoh,
- kakorkoli pogledamo, je "naš" :-)
- prednja "lehtirna" ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

- vzglavniki - ni problem samo nenastavljivost - ampak predvsem višina samega naslona sedeža. po občutku bi rekel, da je zgornji rob vzglavnika komaj kaj višji, kot je "običajno" višina samo naslona - zato sem tudi rekel, da zadnja klop za otroke DA, že od najstnikov dalje pa ne ravno,
- vodila prtljažnika - za moje pojme to potrebuje preklemano veliko prostora, ko se pokrov zapre - tak oda enormna litraša malo zbledi,
- no pa saj so se malo potrudil ipri notranjih linijah
- če se ne motim, je na onem linku, ko je dal gigo, novinar AM zatrjeval da "tale jajca" nimajo nobene varnostne opreme ... no ja - res da je tale Exclusive - ampak po prospektu sodeč imajo kar vsi tudi tale "magični" knofek, ki ga je med drugim AMjevec "pogrešal" ... Res, pozoren novinar,
- leva stran pokrita - dandanašnji smo sicer res navajeni avtomatike, ampak se da preživet tudi s tiščanjem prsta na stikalo ...
- zadnja luč me spominja na enea od BMW ... delno pa tudi na enega od nekdanjih Pugijev,
- še malo kroma,
- motor je prav ličen, protihrupna zaščita obstaja, pozabil sem pa na licu mesta pogledat, koliko časa bi mi vzelo menjavanje žarnice ... pa sem imel namen.
OK

LP
Primož

Citroenovc

- sem rekel, da sem ga zapeljal tudi na slabše ceste,
- zadaj "šparanje" s stikali samo na sredinski konzoli ... no, pred leti je bilo to dovolj dobro tudi z BX, CX, Xantio ... tako da ... ,
- evo - sprednji sedež nastavljen za mojih 183cm - in zadaj sedečemu ostane toliko prostora za kolena. In NE, sedalni sedež ni tako nesramno kratek, dejansko je prostora veliko,
- tale vogal je pa mene v desno kolena parkrat "zažulil" - v bistvu še najbolj zoprna reč cele vožnje,
- tisti, ki ima rad leder, je .... ;) Meni je usnjen volan fajn in zatorej en lep plus,
- ševroni ... (x2).
OK

LP
Primož

Lovro

:BigThumbs::emot112: Super reportaža.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Nekak mi ne gre v račun da tarnate za ta vodila. Ne vem če ste bili na oni predstavitvi ko si lahko v ta avto one kocke zlagal pa noter v ta avto lahko daš slona madona! Èe se ti dve vodili zapeljaeta ob boku noter zato pa res ne umreš potem glede na to, da avto 2x na leto do fula naložiš! Morje pa mogoče smučanje!

Glede vzglavnikov pa bi vprašal vso to populacijo ki so tukaj gor a imamo res vsi zlomljene vratove pa smo čudni ker nismo imlei SPLOH vzglavnikov zadaj pa ker nismo imlei računalnikov pa vse te šare?

Jaz sem tudi v koraku s časom ampak ne vem nekje pa se že malo pretirava. jaz mislim, da je za 12 jurev to best buy za družino ki se prevaža okoli!

In spet smo pri tek kaj kdo rabi pa kaj ne...

Jaz se samo smejim vsem tem okoli mene ki dobivajo otroke sedaj. Dobi enega otroka pa gre pa iz BMW 3 kupi S maxa! (AVTOBUS za eno štruco ker moraš celo bajto zraven pelat ko greš v nedeljo na kosilo k babici?!?!? Pa kaj je s folkom ej?

Prijateljica ima 3 otroke 2, 7 in 9 let pa se v C4 GP peljejo kam češ pa kje češ pa peljejo vedno zaven vse!

Romzi

Citat od: Xandrej;153277Nekak mi ne gre v račun da tarnate za ta vodila. Ne vem če ste bili na oni predstavitvi ko si lahko v ta avto one kocke zlagal pa noter v ta avto lahko daš slona madona! Èe se ti dve vodili zapeljaeta ob boku noter zato pa res ne umreš potem glede na to, da avto 2x na leto do fula naložiš! Morje pa mogoče smučanje!

Glede vzglavnikov pa bi vprašal vso to populacijo ki so tukaj gor a imamo res vsi zlomljene vratove pa smo čudni ker nismo imlei SPLOH vzglavnikov zadaj pa ker nismo imlei računalnikov pa vse te šare?

Jaz sem tudi v koraku s časom ampak ne vem nekje pa se že malo pretirava. jaz mislim, da je za 12 jurev to best buy za družino ki se prevaža okoli!

In spet smo pri tek kaj kdo rabi pa kaj ne...

Jaz se samo smejim vsem tem okoli mene ki dobivajo otroke sedaj. Dobi enega otroka pa gre pa iz BMW 3 kupi S maxa! (AVTOBUS za eno štruco ker moraš celo bajto zraven pelat ko greš v nedeljo na kosilo k babici?!?!? Pa kaj je s folkom ej?

Prijateljica ima 3 otroke 2, 7 in 9 let pa se v C4 GP peljejo kam češ pa kje češ pa peljejo vedno zaven vse!
:emot112:

Citroenovc

Andrej - 2 tvoji opombi letita direkt na moje opazke - zato bom repliciral nanju.

Kar se vodil tiče - vedno imam ali 5V ali karavana - predvsem zaradi praktičnosti.
In ja - mene osebno taka vodila bi motila pri avtu, ki ga upirabljam dnevno. Ker imam dostikrat kake malo večje "prčkarije" in se mi ne da vedno zlagati u nulo ... pač vržeš noter, zapneš mrežo in pokneš dol vrata in gremo. In se ne rabiš ubadat "a se bodo vrata zaprla".
Pač srečen ti, da imaš 363 dni na leto prazen prtljažnik. ;)
In ne - tudi jaz sem se vedno pri kakih testih čudil novinarjem, ki so vedno pri 4v limuzinah omenjali neka vodila ... "Picajzli" so se mi takrat zdeli. Pri Elysee sem pa to takoj porajtal, ko sem odprl prtljažnik. Nekaj bo na tem.

Kar se vzglavnikov tiče - ja, Andrej. Smatram jih za bolj pomemben del varnosti v avtu. Mnogo bolj pomemben kot 17. zračna blazina za mezinec na nogi ... Pri BX sem jih kupil naknadno - še toliko hitreje po tistem, ko se mi je na križišču en v rit zaletel in je zadaj sedeča imela udarec v vrat ... Z vzglavnikom ji ne bi bilo nič.

Drugače pa se strinjam, da ne rabiš šaltat na kombi, le dobiš enega otroka ...
(je pa komot ;) )
OK

LP
Primož

Xandrej

Ne sprašujem če si bil na predstavitvi vspovsod je bila ko so v Elyseeja po vseh teh nakupovalnih centrih dali kocke v prtljažnik... Pa si videl tisti kup pred avtom? Ne spraviš v C5 I in II tam pa z lahkoto! Pa še dva fructalova soka si dobil!

Z temi vzglavniki ni letelo na tebe na splošno ker sem že večkrat bral o teh vzglavnikih...

Komot je bit brez avta tudi. Saj pravi pa smo tam kdo pa kaj kdo rabi!

Gox

Volan pa kot v DS3 ... samo da so ševroni gor :)

DejanO

liziko sem tudi vozil prejšnji torek pa Dolenjski AC, avto res gre zelo solidno. Bila je bencinska 115. Avto je po mojem mnenju vreden tam cca. 10.000. Zelo očitno pa se vidi varčevanje na vsakem koraku.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

north

Še en test iz A.com http://www.avtomobilizem.com/testi/citroen-c-elysee-exclusive-1-6-hdi-92-vohunski-avto/13-03-2013/ vsakič ko ga vidim mi je bol všeč za tak denar z vso opremo in 1.6 HDI ni bolšga če gledam Berlinga in tega C. Ely. v materjalih notranjosti bi reku da sta na istem nivoju mogoče ima Berlingo kak kos plastike več oz. drugače oblikovan...
Citroën - Creative Technology