Citroen Xantia Break 1.8 16v LPG (Luka)

Začel/a LukaKST, Avgust 26, 2012, 06:52:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Malo prebrskaj po temah, mislim da je bilo že napisano, ali pa pokliči CXfranca, gotovo ve iz glave višino do sprednjega blatnika recimo, da se ne rabiš zafrkavat s temi formulami.

Je višina dejansko previsoka, ali se ti samo zdi? Ker tudi moja je bila spredaj na oko kar visoka, pa je bilo vse po regelcih nastavljeno, ko sem preverjal.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

LukaKST

Citat od: xpuser;185513Lepo skrbiš za avto. Je sedaj po menjavi plinskih injektorjev vredu?

Ja, nekaj strani nazaj sem razložil, kako smo rešili težavo. Na kratko:
- en injektor je deloval izven toleranc normalnega pretoka (menjan v garanciji)
- vžigalna tuljava (kot kaže še prva) je 'prebijala' - menjana z novo
- kmalu bo spet čas za menjavo svečk, trenutno imajo 50.000km na plin, kar je verjetno zgornja meja

LP.  Luka

LukaKST

Citat od: Jogador;185515Je višina dejansko previsoka, ali se ti samo zdi?

Moral bi dejansko izmeriti kot predpisano, da bi vedel z gotovostjo, vendar je opazno višja kot zadaj.
Na oko je razdalja med blatnikom in gumo res pretirana, bom poslikal, da bo bolj jasno.
Pa tudi občutek med vožnjo je tak, kot da je spredaj bolj 'napeta'...

Jogador

No spredaj mora bit bolj "napeta", saj je pod večjo obremenitvijo (pač teža motorja).

Drugače pa pokliči Novaka v Šentilju, on bo vedel tudi iz glave verjetno.

Zna pa biti, da je zadaj prenizka (mislim da je zadaj cca 62 cm od tal do roba blatnika predpisano), pa zato spredaj izgleda previsoka.
"Watch this..."

Čojko

Izmeri na blatnikih v vozni poziciji in napiši sem gor, pa boš tako dobil odgovore če je ok.

LukaKST

OK!
Jutri na ravnem pomerim in prilepim slikico. ; )

zlikovski

Jaz imam narihtano tako, da so polosovine v vodoravnem položaju, nato prilagodiš še zadnji del.
Zadnji del pa prilagodiš po pragovih.
Vsaj jaz imam tak narejeno na obeh avtih.

xantos

"Od oka" je merodajno tudi če pomeriš s prsti. Spredaj mora biti med gumo in blatnikom prostora za tri prste, zadaj pa za en prst...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

LukaKST

Tako, sem danes poslikal na ravni podlagi in nato se izmeril.
Meritev sem ponovil trikrat:
1. sama se ustali na svoji višini
2. obremenitev osi dokler ne prične dvigati, nato popustim in dovolim, da se ponovno uravna
3. razbremenitev osi in nato popustim, da se sama poravna

Vedno se je vrnila v enak položaj.
Tudi glede na vaše komentarje se mi zdi, da je spredaj par cm previsoka:
- spredaj merjeno od tal do roba blatnika med 66cm in 67cm
- zadaj merjeno od tal do roba blatnika 61cm

Prilagam še sličico. Kaj se vam zdi?

LP.  Luka

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Zadaj vsaj en do dva cm prenizko...
Mogoče tudi kakšen cm spredaj previsoka.
"Watch this..."

LukaKST

Sem vedel, da ne štima višina. ; )
Torej: koga predlagate, da mi jo pomaga 'poravnati'?

LukaKST

Se nekaj časa nisem oglasil, to pa zato, ker smo bili s Xantio malo naokrog.

Najprej sva s punco izkoristila tisti 'most' okrog 25.06. ter skočila na en road trip do Belgije ter v Luksemburg na en obisk.
3105km v 5-ih dneh,stroški goriva 165€. :BigThumbs:
Prva slika je izpred Atomiuma v Bruslju.

Nato smo ob povratku domov menjali svečke, ker so imele za seboj že 55.000km, ponovno sem dal NGK, ker sem imel z njimi dobro izkušnjo.

Nazadnje sva si pa prejšnji teden privoščila še oddih na Korčuli.
Prilagam sliko iznad doline Neretve, pot je bila deževna, Korčula pa sončna. Skupno še cca. 1900km (nazaj grede še na dva obiska, Pag in en zalivček blizu Senja).
Na tej sliki se vidi tudi novo pridobitev: Activa platišča. = )

To je zaenkrat to. ; )

Kakšnih večjih težav ni, sprednji regulator višine včasih malo 'heca'.
Bom v kratkem malo bolj opisal simptome. Ko deluje, je pa top vožnja.

LP vsem zaenkrat.

Luka

xantos

Super! Ko boš prodajal Xantio se že zdaj postavim prvi v vrsto ;-)
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

LukaKST

Po dolgem času se ponovno oglašam z nekaj besedami in malo več slikovnega materiala.

Od zadnjega javljanja sva s Xantio prevozila še kar nekaj kilometrov, tako službenih kot v 'razvedrilne' namene.

Spodaj je kar nekaj slik z že omenjenega izleta, letošnjega oddiha na morju (Korčula/Pag), nekaj jesenskih (temeljito čiščenje) ter ena z zanimivo številko na števcu. =)

Kar se vzdrževanja tiče, je bila od junija/julija deležna:
- redni servis: olje, filter olja, filter zraka + menjava svečk NGK LPG-1 na 326.000km
- polnjenje baterije (malce je že stara in jo bomo 'prešlepali' do pomladi)
- menjava pnevmatik (zimski komplet na VSX platiščih)
- odstranitev katalizatorja, ker se je stari 'podrl'...iščem nadomestnega

V bistvu mi pa ni povzročala večjih preglavic, nekaj zadev pa bo v kratkem vseeno za urediti:

1. Občasno se prižge lučka motorja, glede na nemiren prosti tek, težave v nizkih obratih (po občutku prebogata mešanica) in vonjave iz izpuha ter meritve ob zadnjem tehničnem, sumim, da je lambda oddelala svoje. Po odklopu baterije je namreč nekaj časa spet lepo tekla, nato pa so se pojavile enake 'finte'.
Najti moram nekoga, da mi priklopi na Lexio in preveri, da ni še kakšne druge napake.
Morda bom menjal še motorček prostega teka, ker se mi zdi, da se včasih lovi na minimumu...lahko pa da je lambda kriva tudi za to.

2. Malce se heca regulator višine spredaj.
Pri tej točki bom potreboval kakšen nasvet: pri manevriranju na mestu, denimo, ko naraste tlak v volanskem servu, se obenem dvigne tudi sprednji del avta. Nato se kmalu ponovno spusti.
Prejšnji teden sem jo po obračanju na parkirišču, ko je spet 'telovadila', pustil s poravnanimi kolesi in se spredaj nikakor ni uspela umiriti. Malo se je dvignila, pa spet spustila, pa spet dvignila in spustila, dokler se nisem naveličal in speljal. Lahko da se mi to dogaja tudi med vožnjo in je zato občasno bolj trda spredaj.
Je možno, da je težava v samem sprednjem regulatorju višine? Je kdo imel podobne simptome? Ker je baje slabše dostopen, jo bom verjetno en dan med službo pustil pri Novaku, da ga preverijo. Èe se izkaže, da je fuč, ima kdo kakšnega 'rezervnega', po možnosti očiščenega za prodajo (Gregor, morda)? ; )

3. Kot omenjeno sem brez katalizatorja. Itak ga ne potrebuje. ; ) Samo do maja, ko je tehnični, ga bom pa jaz potreboval. =) Èe bo kdo dal kakšno 1.8 16v v kose, se priporočam. ; )

4. Rad bi popravil daljinsko centralno zaklepanje (verjetno se je samo razkodiral ključ) in namestil novo (digitalno) anteno (ojačevalec stare je šel rakom žvižgat).

5. Kupiti morem dve novi/novejši zimski pnevmatiki za zadnjo os. Nisem zadovoljen z oprijemom trenutnih Eskimk. =P

Zaenkrat toliko.
Hvaležen bom za morebitne odgovore/nasvete/ponudbe.

V kratkem bom v primernem podforumu objavil nekaj oglasov, ker mi ostaja nekaj delov in zmanjkuje prostora zanje (en komplet VSX platišč, sprednji odbijač, komplet sedeži velur, homokinetični zglob...). Morda pridejo komu prav. ; )

Prav lep pozdrav.  Luka