Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

u jebemti, tole pa dobr zgleda.... :BigThumbs:

mirchi

Drugi teden peljem na homologacijo,pol se k Nemcu,jutri sledi ciscenje notranjosti...poliral bom verjetno spomladi.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

MSrougeZX

Avto mi ni znan, mi je pa črna streha na novogradnji.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mirchi

xantos

Jap res je lep...

Nabavi ventilčke pa se k meni oglasi za filanje bunk hehehehe :AngelPray:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

mirchi

Ventilckov ne bom montiral. Vsaj dokler bo Nemec se delal.

Lovro

Uf, ta je pa nov :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

mirchi

Vceraj nafilal krogle,opravil homologacijo,danes tebnicnega in registracijo. Prevozil dobrih 300km v stirih dneh. Jutri menjava LHM,v naslednjih dneh postimam se daljinsko,poiscem tapetnika da popravi sedez. Pol pa ce se pojavi se kaka napaka...se bo v mesecu dni pokazalo. Avto zelo lepo pelje. Motor ziv in vlece prakticno iz nule...vsec mi je.

mirchi

Rabim pomoc. Ker zraven avfa ni bilo original daljinca,sem priklopil sprejemnik in oddajnik od drugega xm-a. Problem je ,da kljub po moje delujocem oddajniku v kljucu zadeva ne odklepa i  zaklepa. Zadevo se da nekak sprogramirat s pomocjo kodne tipkovnice. Tisto mekaj sekundno drzanje tipke pod kontaktom ne pomaga.postopka za programiranje s tipkovnico pa ne poznam. Lahko kdo pomaga?

rsm23

Za katero verzijo gre - IR sprejemnik ali RF?

Èe IR, potem probaj tako, da daš z enim ključem kontakt (2 stopnja), drugega daljinca pa drži 10 cm stran od sprejemnika pri ogledalu in pritisni tipko. V roku 10 sec lahko potem še dodatne daljince sprogramiraš.

Èe je novejši RF sistem pa mislim, da se ga žal ne da sprogramirat - rabiš pravi set sprejemnik/oddajnik. Delujejo pa XM RF ključi na Xantiji, posledično to pomeni, da tisti sprejemnik od Xantije pa je programirljiv.
Lahko pa vseeno probaš po teh navodilih:
1. Ensure that all the doors are unlocked using the key.
2. Press and hold the remote button until the LED stops flashing.
3. After releasing the button, the LED will light constantly.
4. Press the remote button once, and the LED will extinguish.
5. Open the door and hold the remote near the Ignition switch, and press the button once.
6. Now turn the ignition ON, and wait 10 seconds then turn the ignition OFF.
7. After 5 seconds, the remote should now be operating.

mirchi

RF ima. Razlika med Xantio in Xm-om je,da ima Xantia dva gumba,Xm pa enega. Xantia ima kodo kljuca,Xmpa ne. Tak da po moje stvar ni kompatibilna.

Imel sem napisano oz.sprintano navodilo,ki ga pa ne najdem.

rsm23

Mogoče misliš na tole navodilo (stran 59)?Samo tule žal ne piše nič o programiranju s tipkovnico.
Tule na strani 971 (pozor ogromen fajl) je pa vse kar se tipkovnice tiče.

GSclub

zanima me naslednje:

v zadnjem času se je pri vožnji z XM začelo dogajati, da občasno pri vožnji čez ležeče policaje popolnoma otrdi, včasih gre čez normalno mehko. če grem hitreje, je večja možnost, da otrdi.
Ni trd kot v športnem načinu, ampak popolnoma trd, občutek kot bi blokiral amortizer oz. teleskop.
To sem opazil po menjavi zadnjih kolesnih in centralne krogle. So pa ob tem menjali še povratno cev LHM na sprednjem desnem kolesu (se pri tem odmontira amortizer?).

Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo?

superca13

Ko greš hitro čez policaja...imaš zagotovo vklop v trdi režim zaradi senzorja nagiba karoserije.
Vklop imaš spredaj in zadaj, cel avto otrdi. Èe vse štima, je razlika precej očitna.
Èe so kugle hin(predvsem Hidraktiva krogli spredaj in zadaj)...ne opaziš razlike.
Tako da moja ideja je, da je s tvojim avtom vse Ok.

Pri menjavi povrakov sprednjih amortizerjev se amortizer NE sname.

lp

GSclub

Sašo, hvala za namig. To bi bilo idealno, da je vse OK z avtom :)

Èe sklepam naprej iz tega kar si napisal: če so HA krogle zanič, ne opaziš razlike. Torej če so kolesne krogle slabe, HA pa dobra, postane razlika še večja (preveč trdo v sport).

Verjetno bi bilo potem dobro preveriti vsaj kolesne krogle spredaj?