Hladen motor dela čudno, 1.8 16v

Začel/a Mirsad, Julij 13, 2012, 06:25:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mirsad

Zaradi težav s cukanjem je bil avto že dvakrat priklopljen pa nič ugotovljenega.
Ne vem ali se to dogaja samo citroenom ali kaj? Do sedaj sem imel kar nekaj avtomobilov(Hyundai, Opel, Fiat) pa z nobenim nisem imel toliko težav kot s citroenom: menjava rok na 50.000 km, cukanje, piskanje, menjava ventilatorja kabine, strgana zajla za sklopko...
To je moj prvi in zadnji citroen! Jajca.

Mirsad

@jekleni
Enak motor, isti letnik, enake težave.
Si že kaj uštimal?

Mirsad

Nobenega odgovora?
Očitno sem si že sam odgovoril...

Mirsad

Cev za iberlauf  je bila počena cca 3 cm, samo s spodnje strani in se ni pustila videti.
Sedaj sem jo zalepil in dela BP že cca 1 mesec.
Vmes se je na displayu prižgala rumena lučka na desni strani. Ko sem cev zalepil je lučka ugasnila in cukanje prenehalo.

ggrega

Citat od: Mirsad;155209Cev za iberlauf  je bila počena cca 3 cm, samo s spodnje strani in se ni pustila videti.
Sedaj sem jo zalepil in dela BP že cca 1 mesec.
Vmes se je na displayu prižgala rumena lučka na desni strani. Ko sem cev zalepil je lučka ugasnila in cukanje prenehalo.

saj ta cev ni pod nobenim pritiskom,oz. nima nikakršne kontrole
bodi pozoren na olje ki ti lahko kaplja na izpušni kolektor in posledično zaradi tega zagori olje in ves avto z njim

moj nasvet zamenjaj cev ki stane par€ ,med menjavo pa se še lahko probaš kakšen meter peljati brez te cevi, pa boš videl če se simptomi vrnejo

jekleni

Stara tema, a za referenco....

Se pravi, 2015 sem uspel avto pripeljati na servis (Jerovšek) poleti. Prej je bil vedno decembra, pa stvar nekako ni prišla do izraza. Včeraj sem ga pustil na servisu z navodilom, naj najprej zapeljejo en krog. Sedaj je diagnoza "labda sonda spredaj in zadaj", novi sta skupaj 200€ :Hammer3: in ta hip menda iščejo cenejše nadomestke.

xpuser

Zakaj se tolčeš po glavi. Lambda ima življensko dobo cca. 150.000 km(kvalitetna roba), kar jih tvoj xp s tastro 1.8 16v mašino sigurno ima.

jekleni

Ker avto ne stane toliko :funny34d: in ne, nimam še toliko km (kar pa verjetno tudi pripomore).

Anyway, tam nekje sem našel bosch lambde univerzal za 100GBP, kar je še vseeno ugodneje. Bomo videli, kaj bo.

xpuser

A zdaj boš klošarja špilal in mu nesel lambde.:Hammer3:

jekleni

xpuser

Saj jih bo, računaj da če niso one (spravi stare) boš še vedno lahko reklamiral.

jekleni

Zamenjani sondi, ledvice ni bilo potrebno prodati, težava odpravljena.

xpuser

Citat od: jekleni;205935Zamenjani sondi, ledvice ni bilo potrebno prodati, težava odpravljena.

Cena?

jekleni

Sonda 95 EUR.
Delo vključeno v redni servis 8samo ena postavka na računu).

xpuser

No potem si zadovoljen z tem servisom, na koncu še cenej kot kakšen fušar.Aja pa kakšne postavke za priklop na računalo ni tudi gori.