Hladen motor dela čudno, 1.8 16v

Začel/a Mirsad, Julij 13, 2012, 06:25:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

@Mirsad, si mogoče klical Novaka na dolgem mostu pa njega kaj povprašal?
Drugače je pa imel moj fotr podobne kolobocije, le da je bil Peugeot. No, glede na letnik, ga je raje prodal kot pa se jahal z servisi... Pa ne vlečem v to smer, da ga moraš prodati, da ne bo pomote :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

CitroX

Se mi zdi, da se je težava pojavila kar hitro, ko se je malo ogrel. Najprej samo enkrat pa naslednji dan nič, potem pa zelo radikalno - po dveh cilindrih. Tretji dan sem peljal na servis brez težav, serviser se je pa komaj v delavnico vrnil iz testne vožnje po dveh cilindrih. Sama menjava je enostavna na moji xsari, ko so samo eni štirje vijaki, samo cena tuljave pa ni ok.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

alesz

No pa smo tam.....
CitatNo, glede na letnik, ga je raje prodal kot pa se jahal z servisi...
tukaj zahtevate od prodajalca; servisiran avto, servisno knjigo, sto let garancije,pisno izjavo da na avtu nebo nič crknilo in da so kilometri pravi......po drugi strani pa  se svetuje naj se nekoga na#####......

dexterboy

@alesz; peugeot 309 magnum je bil letnika 1991, fotr ga je na koncu prodal zaradi zdravja, ker ni želel več voziti avta. To sem mogoče napisal rahlo napačno, kar se opravičujem, želel sem le povedati, da je fotra 1.4 motor zajebaval, odkar ga je kupil, saj mu je med 2000 in 2500 vrtljaji vseskozi nekaj cukal, zgubljal moč, se tresel, ni vlekel...
Na koncu se je pač vse skupaj nekako sestavilo, ko je imel nesrečo mesec pred tehničnim, avto je omenjeno skozi nagajal, čakal ga je redni servis... in vse to na realnih 138 tisoč km.
Prodal ga je za 150 evrov, če kdo misli, da je to nateg in da je foter koga najebal po tem, ko je dal 100 evrov za novo sprednjo šipo, pa leto nazaj dal 70 evrov za nov akumulator, gume so bile stare dve leti, naj to napiše ali pa nehajte s "pametnimi" komentarji, če ne veste več informacij.
Osebno sem mu nazadanje napisal, naj mogoče pokliče Novaka, nikakor pa ne, naj proda Xsaro in pri tem najebe, zajebe in kar je še ostalih *jeb* morebitnega kupca!

Mirsad

Najbolje bo res,  da ga priklopijo na računalnik.
Prodati ga še nimam namena, ker avto dobro dela kljub 215000 km. Le ta zadeva me zaje...

pehorunkl

Vlij čistilo za injektorje in sistem vbrizga v rezervoar in pelji avto na malo daljšo furo (100km na avtocesti).
Kdaj je bil nazadnje menjan filter goriva?
Ko avto prižgeš je obratomer na miru, nič ne niha, ima primeren povišan prosti tek, ko je hladen?
Moja xantia 1.8 16V(LFY) ima podobne težave kot tvoja, le da so vseskozi prisotne. Na bencin noče nikamor, predvsem v nižjih obratih (pri speljevanju). Pri 2500 in višje pa ne cuka več, le pospešuje ne tako agresivno, kot bi morala. Na plinu dela b.p.
Pri speljevanju na bencin je pa podobno nevarno kot sam opisuješ.
Èe na mestu dodajam gas postopoma, se motor ne odziva. Èe pa večkrat na hitro pohodim stopalko, se pa odzove in dvigne obrate (na bencinu).
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Mirsad

@pehorunkl
Filter goriva sem menjal prejšnji teden skupaj z oljem, svečkami in filtri. Isto sranje. Pri meni se pojavi težava samo ko se avto segreva, cca 1 minuto, potem je ok. Ko stojim na mestu se čuti kot da obrati padejo, ali pa da dela po treh cilindrih. Ko dodajam gas na mestu avto ne reagira takoj ali pa začne reagirati ko dodam več gasa-čez polovico hoda pedala.

Mirsad

@pehorunkl
Kje se dobi čistilo za injektorje? To čistilo se vlije v rezervoar in to je to?

dexterboy

@Mirsad, si rešil problem okoli motorja?

xpuser

Mirsad

Nič nisem rešil. Bil je na računalniku, nič pokazal...
Avta nisem prodal.
Mogoče še to: ko je zunaj pod 10 stopinj je vse ok, nič ne cuka in normalno dela, če pa je zunanja temp. višja pa začne cukati. Nima veze ali je sončno ali pa mokro oz. vlažno vreme.

jekleni

Hojla, če ti je kaj v tolažbo, imam na XP 1.8 16v (2001) popolnoma iste težave, in sicer od letos poleti naprej. Nekje na 300m od doma izgubi ves elan; pomaga, če stisnem sklopko in dam gas.

Preden pa sem se navadil, me je enkrat skorajda pustil na cedilu v križišču ob zavijanju levo. Sem komaj ušel onemu priklopniku.

Avto imam vsak let na servisu (Merlak, Jerovšek), upanje, da bodo kaj našli, pa puščam doma.

xpuser

Citat od: jekleni;144107Hojla, če ti je kaj v tolažbo, imam na XP 1.8 16v (2001) popolnoma iste težave, in sicer od letos poleti naprej. Nekje na 300m od doma izgubi ves elan; pomaga, če stisnem sklopko in dam gas.

Preden pa sem se navadil, me je enkrat skorajda pustil na cedilu v križišču ob zavijanju levo. Sem komaj ušel onemu priklopniku.

Avto imam vsak let na servisu (Merlak, Jerovšek), upanje, da bodo kaj našli, pa puščam doma.

Jerovšek in Merlak ne vesta kaj bi bilo?