CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Citat od: gule;174769No, pa še video na katerem se vidi kako sklamerija deluje...

http://www.youtube.com/watch?v=1gyOPKkSx-Y

A potem je povezava med vzvodom in motorčkom strogo električna? A to je tisti, ki nastavlja temepraturo v kabini?

Vprašam, ker imam v spominu, da je pri določenih modelih serije 1 eden od vzvodov sam "potoval" po shemi, če si dal na "auto" režim. Ja, CX je imel že okrog leta '80 lahko tudi avtomatiko pri regulaciji klime :-) pa tega skoraj nihče ne ve.
OK

LP
Primož

gule

Citat od: Citroenovc;174794A potem je povezava med vzvodom in motorčkom strogo električna? A to je tisti, ki nastavlja temepraturo v kabini?

Vprašam, ker imam v spominu, da je pri določenih modelih serije 1 eden od vzvodov sam "potoval" po shemi, če si dal na "auto" režim. Ja, CX je imel že okrog leta '80 lahko tudi avtomatiko pri regulaciji klime :-) pa tega skoraj nihče ne ve.

Povezava je električna, na ročici menjaš upor, odvisno od tega se loputa odpira/zapira. Tu je še senzor temperature na stropu...:Hammer3:

Zraven je še ročica s katero se regulira hitrost pihanja in še ena na kateri se določi položaj pihanja(ta je mehanska)...:BigThumbs:

Ko sem kupil ta avto, sem točno imel občutek, da mi bo ta "napredna" tehnologija delala preglavice.:argue1: In sem imel žal prav...no ta Thermotronic zdaj deluje, tako kot je predvideno!:BigThumbs:

Citroenovc

No ta senzor na stropu naj bi reguliral avtomatsko pomikanje ene od ročic pri nekaterih. Žal je 10+ let, kar sem to nekje videl in se niti pod razno ne spomnim kako točno je to funkcioniralo ...
OK

LP
Primož

gule

Citat od: Citroenovc;174803No ta senzor na stropu naj bi reguliral avtomatsko pomikanje ene od ročic pri nekaterih. Žal je 10+ let, kar sem to nekje videl in se niti pod razno ne spomnim kako točno je to funkcioniralo ...

Senzor na stropu je, ampak to pomikanje ročic je malo egzotično...čeprav tipka avto ne obstaja in sploh ni izključeno, da zadeva funkcionira na ta način...:BigThumbs:

Bomo videli, ko se zalaufa...:Hammer3:

Citroenovc

Saj ne trdim, da v tvojem. Ampak, da določeni so to imeli. Mislim da kak Prestige.
OK

LP
Primož

gule

Citat od: Citroenovc;174805Saj ne trdim, da v tvojem. Ampak, da določeni so to imeli. Mislim da kak Prestige.

Ta tvoja zgodba ima smisel. Namreč, če je senzor in climatronic, pol naj bi urejeval avtomatično temperaturo, torej nekaj se mora dozirati, potem, ko nekaj časa piha in doseže željeno temperaturo...recimo 23 st.c..., bo verjetno začel manj pihati in spet bolj močno, če temp. pade...

Ne vem meni je na tem avtu še vse novo...:BigThumbs:

JureA

Citat od: gule;174576Pa kaj ne letaš?:BigThumbs:

Žal ni časa za mlade mrhe - te stare škatle mi ves prosti čas poberejo.

JureA

Citat od: Èojko;174584A v soboto se pridružiš?

Imel sem namen priti v Koper, pa je soproga splanirala izlet v Velenje - v takih primerih je običajno pravilen odgovor:

- "Razumem!"

amipick

Imaš tudi ti v bajti zadnjo besedo-"Da draga".
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

zlikovski

To ima podobno varianto kot XM nastaviš na določeno temperaturo, in odpira loputo gretja.

Saj to je isto kot pri novejših, samo da ti na armaturi kaže digitano, pa narod misli da je zdaj to nevemkaj.

gule

Danes od pol osmih zjutraj delovna akcija...čeprav je nedelja...
Nadaljuje se obnova sedežev, ter vratnih oblog. Hitro se planira sestavljanje krntije in je treba vse pripraviti za ta čin...

Na mesto obnove prispel z Amijem, Vreme že zgodaj zjutraj neverjetno toplo.:BigThumbs: Začela z vozniškim sedežem, a preden ga oblečem v muco je treba popraviti vse kar je zlomljeno in potrgano...:BigThumbs:

Vezice pomagajo na sedalnem delu, namesto...plastičnih vodil v naslonjalu narejeni novi deli iz aluminija...

gule

Po sedežu sva se z tastom lotila vratnih oblog, konkretno rokonaslonov...

Stara tkanina proč in nova gor...kot se vidi obloge imajo tipično Cx bolezen...pokajo...:argue1:

pubi2cv

Ooo...temeljito si se lotil tegale....lepo, lepo. Prilimaj fotke, ko bo gotovo :BigThumbs:

Čojko

Ja, prekleto dobro poznam. Eno vleče drugo,... in nikad kraja. Sedaj bi bilo pametno slečt sedež in zalepit vse razpoke v peni z neostikom, ter na ta del pene čez celo prilepit neko tkanino ali filc. Potem imaš za vedno mir.

gule

Citat od: Èojko;174969Ja, prekleto dobro poznam. Eno vleče drugo,... in nikad kraja. Sedaj bi bilo pametno slečt sedež in zalepit vse razpoke v peni z neostikom, ter na ta del pene čez celo prilepit neko tkanino ali filc. Potem imaš za vedno mir.

He-he...točno...to sem naredil, tisto z razpoko in lepilom(na mojemu sedežu namreč).:BigThumbs: