CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Pa še ojačaj z enom kosom blaga, bolj močnim. Verjetno ne rabiš niti razdirat sedeža, samo gumice odhakljaš, namažeš z lepilom na prej po meri izrezan kos blaga in ga lepo položiš na peno in malo poravnaš da pride blago tudi malo pod železne nosilce. To je več vredno za obstojnost sedeža kot vse drugo.

garac

na berlingu sem dal spodaj en kos talne obloge, itisona, napaka, da ni prilepljena ;(
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Sinoči ostal na šihtu do pol enajstih...začelo se je sestavljanje. Gre izredno počasi, saj kronično primanjkuje vijakov. Pred mano so to že mnogi strokovnjaki sestavljali/rastavljali, ki im estetika ni bila imperativ. Nekateri deli konzole so ponekod tudi počeni. No kaj čemo, ni novo...

Torej sredinska konzola z vsemi dodatki(tapisoni) nameščena. Bočni predal za rokavice vgrajen. Zadeva ima celo vijake v motornem prostoru. Blažilniki predala(pasovi iz gume in tekstila) nameščeni.

Zamenjane žarnice osvetlitve ventilacije, vžigalnika, predala. Potrebno bo še fina regulaža na sponah predala. Slika ni najboljše kakovosti...

Čojko

Sem prav zadovoljen, da si se resno lotil tudi notranjosti.
Te popolnoma razumem. Je totalna kriza, vsega imaš poln kufer, koliko denarja in časa že zabitega v avtu, pa še kar ni videti konca,... pa še vedno se ne moreš "vozit". Jaz takrat vedno pomislim - kaj pa če to sedaj ne bi naredil, ko imam že toliko narazen, pa da moram vse to še enkrat razdirat potem ko naj bi bila avto spedenan in dokončan,... pa da se vozim, pa mi nekaj ropota, al kje pušča, pa da potem vsak mesec dvakrat zopet nekaj šraufam,... E NE! Kamor je šel bik naj gre še štrik!  

Jaz bom sedaj kakšen teden pavziral, ker imam tudi vsega polno kapo, potem kaj prčkal sam, čez kakšen mesec ali dva ko bo spet kakšen eur viška pa načeloma dokončam.

gule

Citat od: Èojko;175044Sem prav zadovoljen, da si se resno lotil tudi notranjosti.
Te popolnoma razumem. Je totalna kriza, vsega imaš poln kufer, koliko denarja in časa že zabitega v avtu, pa še kar ni videti konca,... pa še vedno se ne moreš "vozit". Jaz takrat vedno pomislim - kaj pa če to sedaj ne bi naredil, ko imam že toliko narazen, pa da moram vse to še enkrat razdirat potem ko naj bi bila avto spedenan in dokončan,... pa da se vozim, pa mi nekaj ropota, al kje pušča, pa da potem vsak mesec dvakrat zopet nekaj šraufam,... E NE! Kamor je šel bik naj gre še štrik!  

Jaz bom sedaj kakšen teden pavziral, ker imam tudi vsega polno kapo, potem kaj prčkal sam, čez kakšen mesec ali dva ko bo spet kakšen eur viška pa načeloma dokončam.

Ja nekaj bo iz vsega, verjetno bom na koncu še bolj amija hvalil...
In prav imaš zdaj poti nazaj ni več...:BigThumbs:

gule

Nekaj "vohunskih" fotografij iz servisa danes...

Obloge pod volanom in na sovozniški strani vgrajene. Zdaj še malo urejanja okoli štroma, namreč sta dva potenciometra, eden regulira jakost osvetlitve števca, drugi, pa osvetlitve ventilacije, pepelnika, vžigalnika. No ta drugi ne dela...

Ostalo je še polaganje laminata, ter montaža vratnih oblog. Pa sedeži seveda...:BigThumbs:

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Citat od: Lovro;175098Laminata?

Ja podnih oblog...sem se odločil za laminat, ker je ugoden in za vzdrževanje enostaven. Seveda barva bo temno rjava, da ne bi narušil originalnosti in izvirnosti, ter pristnosti vozila...:BigThumbs:

Čojko

Ja, veš kako je?
Èe zmanjka denarja za parket potem kupiš laminat.

gule

Citat od: Èojko;175108Ja, veš kako je?

:gimme_money:

gule

So še nekateri deli prispeli z tapaciranja...

MSrougeZX

Nisem ravno navdušen, ampak glej, če je tebi tako OK pol je Ok...jaz bi na tvojem mestu raje počakal in nekaj denarja našparal in pol nadaljeval. Škoda tak lep avto na koncu pokvariti z nekimi cenenimi variantami, ker to na teh zadnjih slikah zgleda jeftino, pa brez zamere, to je moje mnenje in ne me zdaj napadati in se braniti, tak je, to je dejstvo. Vseeno upam, da v živo bolje zgleda.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Se načeloma strinjam, vendar je potrebno pogledat tudi iz drugega zornega kota. Pomislite, da bi bili vi na njegovem mestu, tako daleč in že sedaj v avtu toliko denarja kot je vaša letna plača, kreda,... pa še marsikaj za postorit, da bo avto kompleten,... moraš začet šparat, da boš lahko sploh prišel do konca. Enostavno je prevelik zalogaj. Vedno je bil to direktorski avto za direktorsko plačo.
Gule, kar hrabro naprej in čimprej dokončaj. Boš pa čez par let na novo obnavljal-v originalnosti. Osnova je OK.

dyane

Gule....ma ti si filigrane ....jarane stari
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lovro

Citat od: Èojko;175108Ja, veš kako je?

Jaz poznam laminat ravno, kot nadomestek parketa... ampak za bajto, ne avto. :emot77:

Verjetno pod laminat sodijo različne vrste materialov?  :emot124:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)