CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

To z prevlekami se zajebavaš ali resno misliš?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Citat od: MSrougeZX;174333To z prevlekami se zajebavaš ali resno misliš?

Sem resen kot smrt...:BigThumbs:

ModelJT

Ma zakon so te prevleke. :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Danes popoldan se je začelo. Vreme odlično do 18 stopinj, kar je super za sušenje lepila. Prvo poskusil zalepiti tkanino, kot je na amijevih sedežih...barva podobna kot je bila v originalu. Ne gre...lepilo pokuka skozi tkanino...probal z več vrst lepil...Gre za to da je ta spodnji del armaturke narejen iz pleha in obložen/našprican z tistim dlakavim plišem, ki se z leti znuca in umaže...

Razmišljal o skaju, nato zalepil črno moketo...se ne bo umazalo. Zadeva zelo pipava in počasna, na dveh segmentih sem z tastom delal celo popoldne...jutri nadaljevanje. S tem dobim verjetno še na zvočni izolaciji...ki je itak zelo dobra...

garac

tole mislim, da se reče flokiranje al kako že? Na Bledu je strokovnjak, bivši Rally dirkač g. Jemc Tomaž, ki to počne na rally avtih. Bistvo tega pri dirkalnih avtih je, da se v šipi ne vidi odsev armature
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

O saj verjamem, da so strokovnjaki, ki to naredijo v originalu, pa fine ojre poberejo za to...je pa sistem isti, kot pri avto modelčkih...

No jaz sem se odločil za moketo, ker se ne bo svinjalo, je elegantno, jo imam že na stanju in kar je mogoče tudi pomebno, rja ne bo prišla skozi, kar se je pri tem plišu ponekod že dogajalo...ni original, ampak se s tem ne bom obremenjeval...

Na prvih dveh slikah poskus z tkanino...

Še malo slik današnji del in gotovih produktov...

Jutri se nadaljuje...predalček na levi strani in sam predal na desni...

zlikovski

Ja kot si napiso, še pri motorju je nekaj za pošraufat.
Trenutno sem prebrikal cevi, tak da mi gretje ne deluje :)

JureA

Grelec kabine se lahko menja takole:

1) Po PS-u - predvidevam, da je v tem primeru dela za cca dva dni.

2) Po bližnjici - v tem primeru se da stvar opraviti v uri ali dveh.

Pred štirimi leti sem menjal grelec kabine na svojem Prestigu.
Kakšno leto pred tem sem ga menjal tudi na XM-u in sem bil očaran nad enostavno dostopnostjo.
Zato sem pri CX-u ubral bližnjico.

Na prvi sliki je škatla, v kateri se nahaja grelec.

Na drugi sliki so na škatli izrezana vratca, skozi katera sem odstranil grelec kabine. Vidi se tudi lužica hladilne tekočine (grelec sem menjal, ker je spuščal).

amipick

Gule,za lepit tkanino uporabi raje lepilo v spreju.Ne pokuka skozi blago in drži isto dobro.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gule

Citat od: amipick;174370Gule,za lepit tkanino uporabi raje lepilo v spreju.Ne pokuka skozi blago in drži isto dobro.

Saj sem kupil, več raznih lepil in probal z njimi. Sem kupil tudi lepilo v spreju za tkanine(Tekasol), pa je tudi pokukalo skozi tkanino. No pol, pa več nisem hotel riskirat in sem z dobrim starim Neostikom(ki sem ga tudi kupil pločevinko) zalepil moketo. To sem že prej uporabljal večkrat in vem da bo držalo. Obstaja pa tudi 3m lepilo v spreju, ki pa stane cca. 20 eur/pips...to pa je že preveč...

Tole bo kar v redu, če uspem vse to vrniti nazaj na avto, itak je boljše, da je črno se ne bo umazalo...oziroma se ne bo svinjarija videla...:BigThumbs:

Lovro

Baje, da je neostik OK, izjema je strop, baje ob vročini popusti in obloga odpade s stropa.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Jaz tudi nameravam s tekasol sprejem lepit tkanino na panelih vrat - da dobim nazaj ven tiste kocke in krog okoli vinte za šipe. Èe bolj na tanko našpricaš najbrž ne pride skozi, al kako?

Za ostalo pa bom uporabil neostik v loncu in čopič.

zlikovski

Ja pri XM-u je res enostavno menjat grelec.
@Jure, se pravi, da se razdere sredinska konzola, se pravi vsa ta plastika okrog prestavne ročice,...
Potem pa je potrebno v tej škatli stransko izrezat ven grelec.
Upam da sem prav razumel.

gule

Citat od: Èojko;174384Jaz tudi nameravam s tekasol sprejem lepit tkanino na panelih vrat - da dobim nazaj ven tiste kocke in krog okoli vinte za šipe. Èe bolj na tanko našpricaš najbrž ne pride skozi, al kako?

Za ostalo pa bom uporabil neostik v loncu in čopič.

Jaz z Tekasolom nisem imel sreče, oziroma je pokukal skozi tkanino. Pa niti ni tako tenka...zato sem se odločil za Neostik in moketo, ki je bolj debela...

Lepilo, ki ne pokuka skozi tkanino je 3M v spreju, a je meni predrago...

gule

Citat od: Lovro;174380Baje, da je neostik OK, izjema je strop, baje ob vročini popusti in obloga odpade s stropa.

Ja verjetno, jer res...no strop je pri meni z drugim lepilom zaliman...:BigThumbs: