CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

:BigThumbs:

Èeprav je občutek vožnje z Mikijevim Pallasom po mojem kar enakovreden DS-u.

Vsekakor se bova kam zapeljala, pa da vidiva.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Pridemo do sklepa da je hidravlika majka...

Lovro

Zelo uporabna, poleg udobja in lege na cesti, predvsem tudi zaradi možnosti spreminjanja višine od tal, da ne drajsaš s podnom po kakšnih jarkih na makadamu.

Vsaj za nas potepuhe, ki se radi z novimi ali pa starimi hidravličarji potikamo po kakih stranskih in hribovskih poteh  :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Kablovje med vrati in karoserijo popravljeno, spakirano. Zdaj vse funkcije vezane za vrata delujejo, centralno zaklepanje ok, dvig sprednjih stekel ok, lučka na levih vratih, ko se zaklene centralna sveti nekaj časa, nato ugasne...to mi je všeč.:BigThumbs: Dela se nadaljujejo, namreč funkcija toplo/mrzlo ne deluje iz kabine, ampak imam nek vzvod pod havbo, ki ga moram obračati:argue1:, išče se razlog. Razdrta instrumentna plošča, ob tem se bo šlo v menjavo vseh žarnic iluminacije instrumentov.

Malo današnjih slik...

Čojko

Šele ko začneš razdirat vidiš kaj je spodaj. Eno vleče drugo in nikar ne odnehaj, dokler ne bo tako kot je treba. Jaz sem mojega ogulil,...:Hammer3:

gule

Citat od: Èojko;174250Šele ko začneš razdirat vidiš kaj je spodaj. Eno vleče drugo in nikar ne odnehaj, dokler ne bo tako kot je treba. Jaz sem mojega ogulil,...:Hammer3:

E moj Èojko, jaz nimam časa, ker delam, ko pa drugi delajo, pa je treba plačati, pa še narejeno ni kot bi moralo biti...saj veš sam.

Jaz te občudujem, da lahko vedno nekaj sam šraufaš-kaj si v pokoju, pa da imaš toliko časa fraj?

No kakor koli včeraj je dober del instrumentne razmontiran. Danes, pa adaptacija predalov in spodnjih delov instrumentne z novo tkanino...čez tiste dlake, nalimane na železje...nedelja dan za počitek, ali urejanje korete...

Èudo koliko je Bosch elektronike v tem avtu, kot, da bi Das Auto razmontiral...

zlikovski

@Gule, nekaj me zanima, vidim da imaš lepo ''razturano''.
Za menjavo ''pečke'' grelca kabine, je potrebno rezturit celotno armaturo?

Sem že pozabil, kak to zgleda, je že minilo ogromno let, ko je bil avto v takem stanju kot je zdaj tvoj :)

Pa bi prosil, če lahko kaj poslikaš tam okrog pečke.

gule

Citat od: zlikovski;174282@Gule, nekaj me zanima, vidim da imaš lepo ''razturano''.
Za menjavo ''pečke'' grelca kabine, je potrebno rezturit celotno armaturo?

Sem že pozabil, kak to zgleda, je že minilo ogromno let, ko je bil avto v takem stanju kot je zdaj tvoj :)

Pa bi prosil, če lahko kaj poslikaš tam okrog pečke.

Ma niti jaz ne vem točno, a pečka naj bi bila v tisti črni škatli na zadnji sliki. Treba je zrušiti dosti, a mislim, da zgornji del armature, lahko ostane, saj je tista škatla zdaj dostopna z vseh strani...

Bo pa še kakšna slika, saj bom verjetno to škatlo odprl, saj je v njej nek mehanizem za toplo/mrzlo, ki mi ne deluje.

Mater sem jaz vedel, ko sem kupil ta avto, da bo problem z vsem kar je moderno na njemu...:argue1:

gule

Včeraj sem še malo investiral v novo krntijo...nov materijal za sedežne prevleke.

Kot v dobrih starih Yu časih...me je en kolega zadnjič vprašal zakaj ne bi naredil iz tega...zakaj pa ne...:Hammer3:

zlikovski

Ko to razturiš malo poslikaj.

Čojko

Ti imaš odlične pogoje za rihtat. Avto imaš lahko kar v službi, zraven vso potrebno orodje, dvigalo, mojstre, ki ti lahko pomagajo ko je treba, pa magari samo z nasvetom. Ostaneš vsake toliko, ko imaš čas po službi pa počasi delaš. Kolikor znaš, ali pa vsaj samo čistiš kose, kaj malega pobrusiš, ...
Jaz tudi nimam pojma, nikoli v življenju šravfal, časa kronično primanjkuje, pa vseeno nekako gre. Samo lotit se je treba.

Zeko124

Citat od: zlikovski;174285Ko to razturiš malo poslikaj.

@Zliko, nekje imam Haynes manual za CX v PDF, ti lahko pošljem po skypu ali kaj sličnega če želiš.

Enkrat sem že pošiljal kolegu z Makedonije, pa je nekaj omenjal da je treba za začetek volan snet da prideš do pečke?

ne spomnim se točno...

Gule, zici bojo hudi, boš lahko popolnoma gol sedel poleti v avtu :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

Vem, da je treba vse te stranske obloge pri menjalniku in armaturi odstranit,....
Ampak me zanima, če moram razdret tudi armaturo.

gule

Citat od: zlikovski;174296Vem, da je treba vse te stranske obloge pri menjalniku in armaturi odstranit,....
Ampak me zanima, če moram razdret tudi armaturo.

Mislim, da ni treba, saj je škatla dostopna in je v spodnjem delu...je pa treba dobesedno cel spodnji del v sredini ven pobrat...nekaj vijakov je tudi v motornem prostoru, na to je treba računati...

gule

Gule, zici bojo hudi, boš lahko popolnoma gol sedel poleti v avtu :Hammer3:[/QUOTE]

Ja klime ni...kar se tiče vročine na teh sedežih...tako kot vsaka tkanina, boljše bo kot skaj ali usnje definitivno. Pa to bo samo prevleka, ki se bo dala dol in se prala v pralnem stroju...original tkanina ostane, ker je zelo dobra in jo je škoda ravbati...