Radarji v Mariboru

Začel/a frodo1, Junij 29, 2012, 02:14:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Avto najbolj onesnažuje takrat, ko ga izdelujejo.
Zraven nas pa še filajo, kako ekološki so. Je treba gledat celo življenjsko dobo avta, ne pa samo uporabe.

Ampak nov avto prinese davke z nakupom, pa nov avto se servisira na uradnem servisu in ne doma, ter so zopet davki, itd...

Smo žal potrošniško naravnani. Lažje in ceneje je kupit nov pralni stroj kot starega popravit.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Pyr0Beast

Citat od: Xandrej;135629Več kje bi ukrepali lahko? Najprej pri čistih avtobusih pa še kje pa potem po državljanih ki imajo stare avtomobile.

Kje avto najbolj onesnažuje?
Je pri nenehnem speljevanju pa pri prostem teku pa pri gas do daske na semaforju, ko iz uberales vagnov vun kadi kot iz kake lokomotive iz 18 stoletja...

Pri prostem teku nič ne onesnažuje. Še stari dizel takrat ne kadi.
Ko mu pa stisneš gas pa ohoho.

Po drugi strani pa so mene jajcali zaradi AX-a ko sploh ni imel vidnega dima iz avspuha.
A v mestu se non stop fura par tistih starih trol, sploh v ljubljani, ki kadijo kot da bi kolm not kuril
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

frodo1

Kolikor sem si uspel zapomnit
Danes na pop tv pri 24 ur:
Do leta 2015 bi naj posodobili semaforje in postavili
- 23 radarjev
-40 nekih merilcev( kamer), ki beleži vožnjo čez rdečo luč
S kaznimi, ki jih bo pobiralo mestno redarstvo bodo izplačali posodobitev, ostalo pa v  blagajno.
Naprave, ki sedaj ponekod nameščene, naj ne bi bili radarji, ampak nekakšni sensorji,..
bom pa zato ob priliki ustavil ob kakšnem semaforju in podrobneje pogledali kako in kaj
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

No pa je še ena nova pogruntavščina v MB. Citroenov znak na cesti:

Xandrej

superca13

Ja, jutri se začne vesela jesen....za nedoločen čas.

janez

Pa je šla moja frizura k vragu... že itak ne smem s staro jajco v maribor, zdaj mi bojo pa še hitrost merli... sn spušu u nulo. Me ni blizu marburga :)

superca13

Citat od: janez;142986Pa je šla moja frizura k vragu... že itak ne smem s staro jajco v maribor, zdaj mi bojo pa še hitrost merli... sn spušu u nulo. Me ni blizu marburga :)

Tebi z dijanami in Daki ne bo nihče težil, vsi mislijo, da imaš oldtimerja. Oldtimerji so izvzeti. Ustavil in v prometno zijal ti ne bo nihče.
Večji problem je v avtih ala XM, ZX in podobni...kjer se ve, da je star in ni oldtimer. Tem (nam) bodo težili ;)
Tako da, kar pridi v MB, brez skrbi.

janez

Kot sem nekje že omenil... Kdo mi garantira , da tisti redarji s tremi razredi osnovne šole ne bojo pisali listke vsepovprek. Oziroma, kdo mi garantira , da ravno takrat, ko se bom špetiral ne bo neki kapsln vn potegnu računalnik pa preveru, če sem v registru prometnih dovoljenj s pripisom starodobnik ?

In kot sem že napisal... vse skup je neumnost. Ker ni vezano na rezultate merjenja ispušnih plinov. Prav tako pa je po mojem mnenju neumnost strikno držanje in kaznovanje hitrosti. Ma jebela cesta ... še deset let nazaj sem lahko pripeljal spako iz Konjic do kopra skoraj brez zaviranja, zdaj moram na silo bremzat pri vsakem znaku. Èe zabremzam iz 90 na 50 takrat ko zagledam znak pomeni da bom vleku špure po cesti in bom nevaren za zadaj vozeče avte. Èe pa samo spustim gas in se pridričam 55 mimo znaka sem pa kriminalec.

Ko jebe tako cestno politiko pri nas, bom pač čupo spusto :)

P amal sem še nazaj poste pogledal... tam nekje je nek zapis o biciklistih pa citroen znaku na cesti, kao... zdaj pa lahko po sred ceste vozijo. Ma ej... biciklisti... pun kurac jih mam ko se vozijo v skupinah po trije - štirje vštric pa švicajo. Ej, zdaj pa morm jaz se jebat da pridem mimo njih, k se grejo neki klinčev šport . Mene so učili, da imam meter placa da se vozim z bicilkom ob robu cestišča. Ko jih bom enkrat zgazu, da ne dobim nasproti vozečega šleperja v gobec, bom pa jaz kriv... ubogi šprtniki. Fakof!

superca13

Vprašanje, kaj redarčki razumejo pod pojmom oldtimer:
1. Avto, starejši od 25 let
2. enako kot v točki 1. + da si certifikatar
3. enako kot v točki 2 + da imaš še homologacijo in v prometni napisan staromodnik?

Načeloma imaš pogoje že pri 1. točki. Vse ostalo so listi papirja.

To bo še pestro. Neumnost, da ni večje.

mickolino27

Tocno tak, neumnost da ni vecje kot se nekateri ukrepi MO Maribor....pri intelektualcih ki se okrog serifa nabirajo niti ni kaj drugega za pricakovat....sem pa nekaj slisal o tem da je itak delni flop vse skupaj, avtomobili pred ne vem katerim letnikom niso niti EURO 0 niti EURO 1, ker takrat EURO norm se ni bilo, ve kdo kaj o tem?! V stilu ce ni po EURO potem s tem tudi prepovedan ni ker ga je nemogoce okarakterizirat po EURO normi? To da si zmislis da je avto do leta 1997 EURO 0 oz. EURO 1 pa mislim da tudi ni kr tak enostavno ali pac? CE so kaj takega pozabli jim vec kot privoscim kretenom neumnim.....glavno pa da bodo ultra cisti avtobusi vozli se naprej, efekta od vsega tega pa itak ne bo nobenega ker je vse skupaj globalen nateg....

LP

M

janez

Ja to o EURO je pa že stvar dobrih odvetnikov potem ko te štrafnejo. Seveda spak nima EURO motorja ali definicije. Zdaj pa pravni jezik potem deluje sto na uro ...

Kar se mene tiče, čista neumnost v domačih Butalah.

janez

Citat od: superca13;142992Vprašanje, kaj redarčki razumejo pod pojmom oldtimer:
1. Avto, starejši od 25 let
2. enako kot v točki 1. + da si certifikatar
3. enako kot v točki 2 + da imaš še homologacijo in v prometni napisan staromodnik?

Načeloma imaš pogoje že pri 1. točki. Vse ostalo so listi papirja.

To bo še pestro. Neumnost, da ni večje.

Nekaj o tem... Ko sem šel na tehničnega z DAKom, ki je tovorno vozilo je prvo kar je rekel preglednik...

"Kje je pregrada tovornega prostora?"

Sem odvrnil... "Ma je to stara dijana, nima tega..."

je odvrnil..."Me ne zanima , nikjer ne piše v prometni ,d aje starodobnik, pomeni da mora biti avto po današnjih predpisih, pomeni... mora to imet."

Seveda, se je tip malo zezal z mano. Ampak, vseeno... Po pregledniški logiki moj DAK ni starodobnik ampak čist normalen kamijon. Alzo ... če se hočem špetirat z Mariborsko oblastjo sem potegnil kratko po njihovih zakonih in veljavnih državnih zakonih. Oldtimer je avto šele takrat, o ima vpisano Starodobnik v prometni.

janez

... isti preglednik se je malo potem čudil kolk ima moj DAK niske vrednosti na merjenju CO ...

Seveda, šerifu to nič ne pomeni. On bo kao zdaj spucal zrak v zagaðenem Mariboru... Ja bravo.