Radarji v Mariboru

Začel/a frodo1, Junij 29, 2012, 02:14:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Citat od: Zeko124;135501Tej vstopi po Euro standardih so za moje pojme totalni debilizem. Praviš da ne moreš z Euro 1 na en breg Drave. Na drugem bregu verjetno stoji xy tovaren, zrak se pa sigurno ne meša...

Kot bi rekel kolega: The banana republic of Slovenistan.

Počasi se bodo vsa jedra mest zapirala za promet. London ima sicer možnost za vožnjo po ožjem središču za katerikoli Euro izpust, vendar moraš za to imeti vinjeto, ki je rekordno draga, zato tam ulice bolj kot ne samevajo. To deluje, če imaš res dober sistem javnega prevoza, sicer je kaos.

Jogador

Citat od: andraž;135504Počasi se bodo vsa jedra mest zapirala za promet. London ima sicer možnost za vožnjo po ožjem središču za katerikoli Euro izpust, vendar moraš za to imeti vinjeto, ki je rekordno draga, zato tam ulice bolj kot ne samevajo. To deluje, če imaš res dober sistem javnega prevoza, sicer je kaos.

Je pa dejstvo, da je tam javni promet urejen tako, da lahko mi le sanjamo o tem. V enem tednu bivanja tam mi enkrat ni prišlo na misel, da bi rabil avto, ker povsod prideš hitreje in manj komplicirano z busom/podzemno...
Pa še vedno je samo po Londonu toliko radarjev (speed cameras), kot jih je v celi Sloveniji, verjetno kar več.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

dexterboy

Bravo, Maribor, Bravo. Sedaj razumeš @Xandrej, ko pravim, da mora priti do vojne?
Sicer je pa že volilna udeležba na zadnjih volitvah pokazala realnega slovenskega Cankarja, ups, Hlapca...
Ljudje že tako nimajo službe, rednih prihodkov, avti so stari, pol te pa še lupijo za radar? Za koliko, 10 km hitreje? Mar se avto, ki vozi 50km/h, ustavi po 10 metrih, tisti z 60 km/h pa rabi 100 metrov a zaustavitev? Pa kje si še videl, da se krožno krožišče ukinja in postavlja nazaj semaforizirano križišče? Aja, sej res, pri glupih francozih, ko imajo tisti krog okoli slavoloka zmage al kaj je že tisti most...

Ta teden smo bili familjarno v Bohinju pa sem se "zapričal" z enim modelom, ki dela na IJS. Pa sva malo o tem in onem in sem se vmes pohecal, da je edina konstanta, ki raste poleg vesolja, zgolj in samo človeška neumnost. Je potrdil to, pravi da s sodelavci v službi razvija merilni instrument debilnosti, ampak je toliko tega, da ne more uglasiti skale :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Pyr0Beast

Citat od: andraž;135497...ali pa vozili bolj kot ne po predpisih in imeli mir pred položnicami...  saj se ni lahko plaziti 50, ampak tako je. Sam sem začel voziti zelo po predpisih, kakšnih 10% hitreje, na začetku sem se počutil kot penzionist, zdaj mi je pa že dokaj normalno, edino kakšen prepotentnež, ki se ti nalima na zadnji odbijač ti dvigne pritisk.

Nekaj dni nazaj zavijem iz avtoceste, hitro je omejitev 40, jaz tam nekje 50, iz avtoceste za mano Mini, ki se nalepi name in mi malo "blenda", potem pa me prehiti čez polno črto in ovinek. Hitro za Minijem me prehiti Mondeo ali nekaj takega in oba zgineta. Èez kakšen kilometer srečam oba, Mondeo je imel na zadnjem steklu lep napis policija. Kot kaže je sledil Miniju po AC in sešteval, ko pa je prehitel še mene, je bil seštevek dovolj visok...

Lej. Razlika je če ti zavedno voziš prehitro ali pa nezavedno voziš prehitro.

Tam ko imaš cone 30 pa taka jajca si ga hitro nafukal. Sploh če prideš s kakšne stranske ko je omejitev 50.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

andraž

To ja, sploh cone 30 so neumnost. Ogromno omejitev je prevelikih za dejansko stanje ceste in dogajanja okoli nje. 50 po ožjih, manj preglednih cestah, tam kjer je veliko peščev je logika. Sicer pa 70 in seveda več. Ampak dokler so takšne omejitve ni druge možnosti, kot da se jih bolj ali manj upošteva.

andraž

Citat od: dexterboy;135518Bravo, Maribor, Bravo. Sedaj razumeš @Xandrej, ko pravim, da mora priti do vojne?

Proti komu bi se pa borili, tako da se znam pripravit.

dyfan

Citat od: andraž;135526Proti komu bi se pa borili, tako da se znam pripravit.
To je pravo vprašanje.

Èe že, bi se morali spopasti s pokvarjeno slovensko mentaliteto.
A kaj ko bi že prvi dan zgubili, ker je preveč tistih, ki imajo ravno zaradi nje veliko korist.
Lep pozdrav!

andraž

He he he. Je že v enem delu Marx trdil, da smo nezgodovinski narod. Pa kako prav je imel.

superca13

Da dodam moje skromno mnenje: koliko vem, je v omenjenih semeforjih nek senzor al nekaj takega, ki v primeru zmanjšanega prometa omogoči zeleni val skozi 1 direkcijo. V priemeru da se nekdo po drugi strani pripelje, takoj zapre in že omogoča zeleno luč drugemu. Nekeko teče promet skozi zeleno po bolj obremenjeni smeri, tisti iz stranske, kjer nihče ali skoraj nihče ne stoji pa imajo rdečo. In te fore zazna poceni radardetektor, isto kot mercatorjeva vrata, vrata na črpalkah...
Glede na to, da MOM nima skoraj za žarnice semaforjev, dvomim da so kaki ultra novi radarji not...

LP
S

gregor

Citat od: Xandrej;135448Pa še levi breg drave so zaprli za starejša vozila z euro 1 normo!!!

Ne me je*at :Hammer3:
A zdej so pa že pr nas začeli Dumweltzone uvajat:Hammer3:

Imaš kakšen link do česa uradnega? Kdo kontrolira, sankcije, izjeme?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

http://www.siol.net/novice/znanost_in_okolje/2012/04/maribor_okoljska_cona.aspx

Ko prebiraš ta članek ti gre na bruhanje! Pa ljudje moji pa kaki promet je v Mariboru??? Kdo pozna Maribor pa saj ni nobenega prometa!!! Razen na največjem krišišču na tržaški cesti in proletarskih brigad. Èe ni kaki ''štau'' pol ne stojiš na nobenem semaforju daje kot dokler se ne prižge zelena razen mogoče ob prometnih konicah! Drugače je pa drek fseskup... A vsak semafor obvezno rdeš. Se pripelješ iz hoč vse rdečo! Avtobusi pa stari 60 let pa vseskup za stran vrečt...

Pa brezveze...Ne da se mi...

:bombs::bombs::bombs:

gregor

Ja ni kaj,  kriza v avtoindustriji je, pa je treba malo pospešit prodajo.

Danes bomo samo opozarjali, pa še to le tiste brez euro2.
jutri bo euro3 pogoj, čez dve leti pa euro4, tako kot po večini nemških mest.
In naenkrat bodo DPFji še kako zaželjeni.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

harvey

CitatKo prebiraš ta članek ti gre na bruhanje! Pa ljudje moji pa kaki promet je v Mariboru???

Boljše prej ukrepati kot pa pustiti sceno, ki je zavladala npr. v LJ, kjer zaradi onesnaženega zraka (predvsem s PM 10) gre prej pod rušo kot bi bilo potrebno med 150 in 200 Ljubljančanov letno.

Se pa strinjam, da so te eko-cone v svojem bistvu nekaj podobnega kot obvezna rumena zvezda....

CitatÈe ni kaki ''štau'' pol ne stojiš na nobenem semaforju daje kot dokler se ne prižge zelena razen mogoče ob prometnih konicah!

A potem po tvoji razlagi avto onesnažuje samo, ko stoji na miru :Hammer3:
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

Dve dejstvi:
-Euro standardi so pomankljivi.
En sodoben bencinski euro5 motor z direktnim v brizgom izpusti iz sebe nekajkrat več finih trdnih delcev kot euro5 diesel.  Namreč pri bencinarjih ni bilo nobene omejitve glede finih delcev.

-bolj so fini trdni delci  drobni, bolj so škodljivi.
Torej za bati se je izpuha sodobnih bencinarjev in dizlov ki so jim lastniki dali odstranit DPF, kot pa starih dizlov, ki črno pokadijo. Èrn dim iz starih dizlov so saje, kjer pa ne moremo govorit o finih delcih.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Xandrej

Več kje bi ukrepali lahko? Najprej pri čistih avtobusih pa še kje pa potem po državljanih ki imajo stare avtomobile.

Kje avto najbolj onesnažuje?
Je pri nenehnem speljevanju pa pri prostem teku pa pri gas do daske na semaforju, ko iz uberales vagnov vun kadi kot iz kake lokomotive iz 18 stoletja...