C5 II break 1.6 HDI FAP X

Začel/a DejanO, Maj 21, 2012, 11:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

no, za to vse bo poskrbel Xandrejev majster, če pride do tega "posla".

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Meni je to vse ostalo ko smo ven vzeli vseskup!

DejanO

iščem nekaj cenejšega - rabljenega do 70-80 eur! Ni pa mus. na poti domov sem poslušal polovico naglas je več kot solidno in to je tudi vse.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Citat od: Xandrej;152854Meni je to vse ostalo ko smo ven vzeli vseskup!

kaj pa kompenzacija za 4 senzorje pritiska, če kdo rabi?
Zamenjam za 4 kanalni ojačevalec (vsaj 4x50W)

LP

DejanO

Xandrej

Mam jaz še enega! Pioneer!

GM-X404

Slika iz neta!

DejanO

C5-ka je še dobila druge letne gume in sicer Michelin Primacy HP z 6 in 6,5 mm profila, letnik2010. Cena za vse 4 kose je bila 150 eur.

DejanO

Citat od: Xandrej;152999Mam jaz še enega! Pioneer!

GM-X404

Slika iz neta!

te pa naj bo moj. Pridem po njega.

LP

Xandrej

DejanO

Tako je na stvari:
zadnjič, ko sem Alkota peljal na Dolenjsko po novo C5 II 2.0 HDi excl., sem mojega malo pustil pri Tonyju da malo počekira. Avto je priklopil tudi na tester, ki je pokazal napako pri svečkah, drugih težav ni.

Danes sem bil naročen, ker ena svečka ni šla ven sem avto pustil tam, so jo našpricali - delo pa nadaljujejo jutri. Ugotovili so da je nekaj narobe pri injektorjih, okrog je vse masno in zapečena nafta. Vprašali so če je kaj smrdelo v kabino in avto tu izgublja kompresijo pravi majster. Še to jutri porihtajo - vzrok,  neredno zategovanje vijakov na glavi. Avto je bil nonstop servisiran prej pri Avtocitiju v MB. Res pa je, da to ni predvideno v opisu del na določenih km. Ampak pri Tonyju to vedno redno zategujejo in 1.6 mašine potem nimajo težav.
Dal sem še preverit morebitno vgradnjo tempomata, optiko (ker dobi nove gume), eno žarnico zamenjajo, olje filter, to pa je tudi vse na 105.000 km. Na 130.000 poleg olja, potem menjam še ostale tri filtre (nafta, kabina in zrak).

lp

DejanO

Citat od: Xandrej;153009Evo deal!

Prodaj ga dalje, nebom nekaj prčkal po avtu, tak da ozvočenje je zdaj v redu.
Neki eur moram še imeti, če se kaj zalomi pri Toniju.

LP

DejanO

Tony J. klical, vse so BP zrihtali, dam še optiko narediti in mogoče še klimo nafilat (čakam odgovor Avtocitija, če so kdaj na avtu to naredili oni) , pa je avto spet pripravljen na km.

lp

DejanO

Ker Avto city 4 dni ni mogel (ali hotel) preveriti ali so kdaj polnili pri njih klimo ali ne, je vseeno nisem dal polnit, bom pa to poiskušal poizvedeti pri prejšnjem lastniku.

Tony je še naredil optiko in je vse OK.

Èez 20.000 sem spet pri njem, res so se potrudili.

Na 107.000 km:
*menjava žarnice H7 spredaj desno
*menjava žarilnih svečk
*menjava olja in filtra olja
*optika
*kontrola zadnjih ležajev v premi (preventiva)
*test proxia (zdaj BP)

Xandrej

Èe daš še enkrat napolnit klimo te zaradi teh 40€ nebo vrag vzel! Mam jaz majstra če češ! Glede HiFi pa je pubec neresen bil! Tak, da me do danes ni nazaj poklical!

:BigThumbs:

Citroenovc

Èak, zakaj so ti pravzaprav menjali žarilne svečke? 110k km je že taka kilometrina al ...

Vem, da imam drug motor - ampak pri 110k km ni bilo nič o tem govora, za naslednji servis sem po koncu servisa že dobil napoved, kaj bo zrelo za zamenjavo (olja pa filtrov še prednji diski, verjetno komplet zavorne ploščice in vodila za ročno) - pa se tudi ni nič omenjalo okrog teh stvari ...
OK

LP
Primož