C5 II break 1.6 HDI FAP X

Začel/a DejanO, Maj 21, 2012, 11:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Citat od: Citroenovc;154198Èak, zakaj so ti pravzaprav menjali žarilne svečke? 110k km je že taka kilometrina al ...

Vem, da imam drug motor - ampak pri 110k km ni bilo nič o tem govora, za naslednji servis sem po koncu servisa že dobil napoved, kaj bo zrelo za zamenjavo (olja pa filtrov še prednji diski, verjetno komplet zavorne ploščice in vodila za ročno) - pa se tudi ni nič omenjalo okrog teh stvari ...

Ko smo šli Alkotu po C5, sem dal avto malo pregledat in proxia mu je javila napako na žarilnih svečkah - ena ali dve nista delali. Avto je čez zimo seveda normalno vžigal, nič problemov. In sem to rešil, drugih posebnosti ni.

xandrej: glede klime, ko dobim odgovor od prejšnjih lastnikov, te se odločim. Dela pa OK.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Citroenovc

Ahaa, se pravi proxia check da komando za pregled/zamenjavo.
OK

LP
Primož

DejanO

Citat od: Citroenovc;154233Ahaa, se pravi proxia check da komando za pregled/zamenjavo.

ja tako je rekel Tony, te je že tako.
Pri 1.6 hdi je treba paziti na zategnjenost vijakov glave (gor so injektorji), ker je debelo tesnilo oni pri vsakem servisu to zategujejo. No na tej C5 je bilo kar odtegnjeno - posledica zgoreta nafta okrog injektorjev. Lahko pa začne srmdeti v notranjost, pa kompresija malo uhaja.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Citroenovc

Èakaj no, čakaj. Saj smo skup gledali, ko je Jože kazal popuščenost vijakov.

Da ne boš širil krive vere - niso ti popustili vijaki glave - ampak vijaki, ki držijo tele injektorje.
OK

LP
Primož

DejanO

Citat od: Citroenovc;154348Èakaj no, čakaj. Saj smo skup gledali, ko je Jože kazal popuščenost vijakov.

Da ne boš širil krive vere - niso ti popustili vijaki glave - ampak vijaki, ki držijo tele injektorje.

drži, to je popustilo kot praviš, saj sem dal v oklepaj - gor so injektorji.

lp

north

Mah  pri našem je tudi 4 šoba čisto losana bila tako da je že smrdelo ven ostale 3 pa isto neke matice so na torx ključ od treslajev bi lahko sedež šobe  poškodovalo po mojem mnenju če ni dost privito...
Citroën - Creative Technology

DejanO

Kupca že čakajo senzorji tlaka da jih prevzame.

DejanO

Jutri še dobim (nabavil po bolhi) strešne prečke + 2 nosilca za bicikle. Dobil za 70 eur. Dva nosilca za kolesi še poiščem.

Tista "bolj komot" varianta s 4 komadi na vlečni kljuki je res predraga zadeva.
250 eur kljuka bartolj + 350-500 eur nosilec. Več kot 12% vrednosti avta. Odpade.

DejanO

Malo sem še ga okičal.

Dodal sem mu novejši, varčnejši in čistejši motor ter nadgradil opremo.

sušo

dvorjan

Citat od: DejanO;155176Dodal sem mu novejši, varčnejši in čistejši motor ter nadgradil opremo.

S tem si pa res naredil Citroenu medvedjo uslugo. Zdaj bodo vsi mislili, da je Exclusive oprema neka navadna plastika, pa sedezi, pa ... Se V6 nalepko gor zalepi, bos sel v spici konici 55 km/h vec. Aja, pozabljam, HDI ne gre prav hitro.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

DejanO

brez skrbi, ti drobni detajli so (mi) zadosti... še ta je včasih prehiter.

C5-ka je trenutno na lepotnih popravkih pri ličarju Markotu v Slov. Bistrici, barval se bo zadnji odbijač (od predmetov risi na sredini odbijača ter levi in desni vogal), vse plastične lajsne in prednji odbijač (odgnine od prejšnjih lastnikov levi in desni vogal) in celotno poliranje, tako da gre lep pomladi nasproti.

naredim kako fotko.

MSrougeZX

Že spet se bo poliral...se malo pa več ne bo barve na avtu..:)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

north

Smem prašat koliko si dal za e-hdi emblem ?
Citroën - Creative Technology

DejanO

Citat od: north;155656Smem prašat koliko si dal za e-hdi emblem ?

20 eur