C5 II break 1.6 HDI FAP X

Začel/a DejanO, Maj 21, 2012, 11:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

C5- KA JE OBSTALA GLIH NA SVOJ 10. ROJSTNI DAN!
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

CEPETKO

Ko se bos navelical enojnega vztrajnika bos pa zopet menjaval ti povem iz lastnih izkusenj.
Bos rekel v stoenki pa se ne bom vozil ker to bo potem stoenka. Valeotova sklopka pa ti bo
bo to se potrdila ko bos stopil na pedalko bos rekel pa ne me basat.
Citroen - kreative tehnoloži.

GSclub

@cepetko, kako se pa to pozna pri vožnji?

CEPETKO

Ropot,vibracije ko pohodis se vse trese  to ni vec udobje. Pri spuscanju sklopke pa buta kot na traktorju. Avto vec ne pospesuje tako dobro in sploh ne potegne. Stoenka pac.
Citroen - kreative tehnoloži.

Vlado333

Za kakih 750€ bi moral priti skozi, z dvomasnim kitom, semeringom glavne gredi, semeringoma leve in desne polosi, pušo spojne osi in oljem za menjalnik. Ne vem pa koliko te bo stal enomasni kit in vse ostalo.

C50

Citat od: DejanO;204619Evo Avto city je postavil diagnozo, vztrajnik in sklopka sta fuč, zamenjava 1.000 eur s 35% popusta.  

Hmm

http://www.bolha.com/nadomestni-deli/avtodeli/avtodeli---motor-in-deli/vztrajnik-citroen-peugeot-set-600008400-1287387542.html

Meni se je pa danes prižgala lučka, na kateri je narisan motor.
V navodilih piše, da gre za napako pri sistemu za odstranjevanje trdih delcev.
Kakšna izkušnja okoli tega?

xpuser

Imaš o tem polno napisano poišči, spet za točno kaj je bo pa seviser vedel.
Mogoče je zabasan ker ni tekočine ali avtomatsko zaradi kilometrine....kratkih voženj...

In kaj mu nuca tista povezava na bolho. Meni je logično da takšno stvar kupi tisti ki montira, saj se v primeru reklamacij on ukvarja s tem.Da ni potem pinkponk med trgovino in servisom.Sam bi dal dvomasnega, ker če je ta zdržal 10 let....

C50

Sem iskal, pa nisem našel. Zato sem vprašal. Tekočina je, ker so mi jo nedavno nalili pri Jerovšku, kratrkih razdalj pa zadnje čase ne delam.
Se bom jutri zapeljal tja.

Povezavo sem dal pa zato, da vidi, koliko je stvar vredna.

C50

Sem zgleda narobe napisal. Očitno gre za egr ventil.

C50

Se je kar sama ugasnila. Sicer se pri voznji ni nic poznalo.

andraž

Citat od: DejanO;204619Evo Avto city je postavil diagnozo, vztrajnik in sklopka sta fuč, zamenjava 1.000 eur s 35% popusta.  

Avto gre v Grosuplje k Toniju.

Kako pa da že pri teh kilometrih, saj jih imaš okoli 160000? Sklopke naj bi zdržale do 250000 km????

Citroenovc

Jah glej, če se npr vozi avto pod obrati in lovi rekordno nizko porabo- ni to nič čudnega.
OK

LP
Primož

Xandrej

Tako je. Matranje teh dizlov... Majstori. Bil sem v nemčiji z Mondeoto 140 konjsim od moje stare ker smo šli 3 sva šla z mondeotom drugače bi mojega malo spihal. Kaj hočem povedat, da smo ga pičli gor na pempomat 160 nekje skozi okoli 1000 kilometrov. Pa je pisalo na BC 5.9, ko smo šli nazaj sem jaz spal pa je moja vozila nikoli več kot 130 pa je bila poraba 5.7... To je s klimo pa 17 col gume itd itd... Tak, da če nekdo diplomira z 2 deci porabe je to 2 litra na 1000 kilometrov kar pomeni 2.8 evra pa res vsaka čast! In res tudi sam komaj čalam da bo stara menjala avto ker si tako kot jaz kot ona želima automatika in če se bo res rabil dalje dizel bo dizel drugače pa 100% kaki V6 motor... Na tako razadlijo bi šetstak pil kake 2-3 ltre več... Èe ne delaš takih kilometrin vsak dan ni računice neke. Poleh EGR, FAP, Turbin itd itd...

touster

Citat od: Citroenovc;204804Jah glej, če se npr vozi avto pod obrati in lovi rekordno nizko porabo- ni to nič čudnega.

Ali pa kratke relacije in drkanje sklopke. Sem isto kupil od prvega lastnika z malo kilometri in je bil zanič vztrajnik. Se vozil s takim par let in potem menjal. Je pa prva sklopka in vztrajnik zdržala 10 let.

Je recesija in mora denar krožit.

Citroenovc

Drži tudi to.

Pa tudi tiščanje sklopke pred semaforji čakajoč na zeleno ji baje nič ne pomaga k dolgoživosti.
OK

LP
Primož