C5 II break 1.6 HDI FAP X

Začel/a DejanO, Maj 21, 2012, 11:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

V primeru, da je šel vztrajnik, bo dal zdaj notri enomasnega.
Tako je tudi pri 2.0 HDi mašinah.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dvorjan

Citat od: DejanO;204980V primeru, da je šel vztrajnik, bo dal zdaj notri enomasnega.
Tako je tudi pri 2.0 HDi mašinah.

No, potem pa se po pravici povej, kako drugace bo peljati tak avto, ko bo enkrat skupaj sestavljeno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

Èe je voznica opazila šele ko ni šel v prestavo nebo niti tega.

DejanO

Citat od: xpuser;205127Èe je voznica opazila šele ko ni šel v prestavo nebo niti tega.

Bilo je tako:Malo pred AC v MB je začela izgubljati moč, prvo je šla samo 50 km/h potem še samo 20 km/h, na koncu pa se v prvi ni dalo več niti speljati.

Avto se da menjavat, samo premakne se nene z mesta.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

alan30

Podobno je bilo pri meni na gs-ki pred mnoooogo leti. Lamela popolnoma razpadla ostalo je samo še železo , prestavljalo se je lahko šel pa nisi nikamor. Mi je pa čudno to, da ni že prej opazila drsenja sklopke.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

DejanO

Ja, je "drsela" pri pospeševanju v tretji, občutilo pa se je tako rahlo tresenje na pedalu in volanu. Ker je samonastavljiva sklopka, sem malo pri pospeševanju stiskal sklopko.

andraž

Zamenjano? Deluje? Kaj trese če je enomasni vztrajnik?

DejanO

Ne, Tony ga jutri vzame v delo, ima gužvo, meni pa se ne mudi.
Se vozim s Spačkom.

DejanO

Tony zamenjal na naši C5-ki vztrajnik, je bil čisto hin, pa še sklopko, ki je bila na pol obrabljena, tako da bo zdaj mir. Notri je dal klasiko.

Avto city je dal pravilno diagnozo.

fifk

Citat od: DejanO;205634Tony zamenjal na naši C5-ki vztrajnik, je bil čisto hin, pa še sklopko, ki je bila na pol obrabljena, tako da bo zdaj mir. Notri je dal klasiko.

Avto city je dal pravilno diagnozo.

Kolk pa to znese, če ni skrivnost..?

Lp,

Iztok

DejanO

Še ne vem, v MB so mi rekli komplet sklopka + vztrajnik in delo s popustom 900 eur. Pri Toniju bo nekaj 100 eur manj.

andraž

Pa malo napiši kako se obnaša vztrajnik-če je enomasni. A je ok, ali trese... Da bomo ostali, ki nam bo sklopka ospovedala sodelovanje vedeli kaj se najbolj splača.

DejanO

Ja, ko ga dobim, seveda javim, moram poslati nekoga po avto. Jutri pa se zglasim pri Toniju, ker grem službeno mimo.

DejanO

Avto je doma, zamenjan vztrajnik, sklopka, pumpica za šobe, ki špricajo na prednjo šipo in to je to. Avto res malo trese pri speljevanju v nizkih obratih, če mu pa dal malo bolj gas pa je ok. Ta enomasni naj bi bil zdaj za večno.

Matteo.

Kakšen je bil strošek če ni skrivnost?

LP
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017