C5 II break 1.6 HDI FAP X

Začel/a DejanO, Maj 21, 2012, 11:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Citat od: Xandrej;204805Tako je. Matranje teh dizlov... Majstori. Bil sem v nemčiji z Mondeoto 140 konjsim od moje stare ker smo šli 3 sva šla z mondeotom drugače bi mojega malo spihal. Kaj hočem povedat, da smo ga pičli gor na pempomat 160 nekje skozi okoli 1000 kilometrov. Pa je pisalo na BC 5.9, ko smo šli nazaj sem jaz spal pa je moja vozila nikoli več kot 130 pa je bila poraba 5.7... To je s klimo pa 17 col gume itd itd... Tak, da če nekdo diplomira z 2 deci porabe je to 2 litra na 1000 kilometrov kar pomeni 2.8 evra pa res vsaka čast! In res tudi sam komaj čalam da bo stara menjala avto ker si tako kot jaz kot ona želima automatika in če se bo res rabil dalje dizel bo dizel drugače pa 100% kaki V6 motor... Na tako razadlijo bi šetstak pil kake 2-3 ltre več... Èe ne delaš takih kilometrin vsak dan ni računice neke. Poleh EGR, FAP, Turbin itd itd...
:BigThumbs:
Lepo napisano.

Čojko

Pred par leti ko so vsi masovno kupovali nove avte za par let ni bilo teh težav,...

Fantje, vse to je potrošni material,...

superca13

O kakem matranju se pogovarjate?

Počasna vožnja?
FAP se najbolj maši pri pospeševanju, takrat dizeljni najbolj dimijo.
Tak da neko brezglavo nabijanje motorja pomaga samo glavi voznika.

Kuplonga? isto...najbolj trpi pri pospeševanju.
Vzrajnik? Prešaltavanje in in mestna vožnja, kateremu se pri šaltheblu pač ne da izognit. Razen če zna kdo ročni menjalnik vozit prez pretikanja hahaha
In skozi naselja in po mestu tudi ne moreš enakomerno 150 vozit v 4.:Hammer3:

Normalno vozit pa bo vse Ok. Ko pa se kaj pokvari pa: doberdan, menjat, srečno.

Xandrej

Veš kolikokrat se peljem s kom pa te dizeljne matrajo, da se celi avto trese... Pa daj ga v nižjo prestavo, da se zasuče lpo pa je ni ga treba nabijat... Malo poslušat avto pa je to to...

fifk

Citat od: superca13;204815O kakem matranju se pogovarjate?

Počasna vožnja?

Vzrajnik? Prešaltavanje in in mestna vožnja, kateremu se pri šaltheblu pač ne da izognit. Razen če zna kdo ročni menjalnik vozit prez pretikanja hahaha

Fap - se čist strinjam, gledamo s tehničnega vidika

Dodal bi edino pri vztrajniku, da ga poleg naštetega obremenjujejo še nizki obrati, sploh v kakšen hrib v 4 s 1010 obrati.. tresljaji so strup za vse tehnične stvari, vztrajnik je pa že tko občutljiv...

xpuser

Citat od: superca13;204815O kakem matranju se pogovarjate?

Počasna vožnja?

Nam se je fiter najbolj mašil na avtu ki je samo po Ljubljani vozil.
Par krogov po obvoznici in problem je izginil.

DejanO

Citat od: andraž;204796Kako pa da že pri teh kilometrih, saj jih imaš okoli 160000? Sklopke naj bi zdržale do 250000 km????

Avto jih ima trenutno 180.000 km, glej ne vem, avto bo šel do Jerovška, da še on postavi diagnozo in ga zrihta, na ZX-u mi je šla ena na 100.000 (koš se je vsipal), Berlingota II sva prodala s prvo in 205.000 km, kaj pa vem.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Sicer sem mislil po domače ampak bom vam dal uradni članek glede tega sranja ker vidim, da nekateri ne veste točno kako to deluje pa kdaj. Èe se z dizlom voziš po jajcih pa po mestu kjer se komajda segreje motor na delovno temperaturo potem je to slabo, slabo in to zelo slabo sicer pa:

http://avtonasveti.com/filter-trdnih-dizelskih-delcev-ali-dpf-filter/

Pogostost samodejne regeneracije je odvisna od načina vožnje in velikosti filtra. Praviloma se regeneracija izvede enkrat na prevoženih od 700 do 1400 km in traja približno 20 – 30 km. Osnovni pogoj za začetek regeneracije je poleg zapacanega filtra dovolj visoka temperatura motorja in dovolj visoki vrtljaji motorja. Za optimalno in učinkovito regeneracijo je poleg dovolj visoke temperature, za sežig saj, pomembno tudi trajanje procesa, ki pa je lahko zaradi prekinitve vožnje oziroma sprememb delovnih pogojev prekinjeno. Ob večkratni neuspeli regeneraciji filtra se pri večini znamk vozil prižge opozorilna lučka, ki opozarja na nujnost regeneracije zato ima voznik takrat še zadnjo možnost, da z vožnjo po odprti cesti pod povišanimi vrtljaji motorja doseže samodejno regeneracijo katera pa je prav tako mogoča v servisnih delavnicah, kjer na vozilih s pomočjo računalniške diagnostike izvedejo prisilno regeneracijo DPF filtra.

-
    Mestna vožnja

Izključno mestna vožnja pri nizkih vrtljajih je velik sovražnik DPF filtrov saj ne omogoča normalne in optimalne regeneracije zato se količina saj neprestano kopiči vse dokler filter ni potreben fizičnega čiščenja oziroma menjave.

Vlado333

Pri C5 od DejanO se je verjetno vztrajnik zavrtel v prazno (nič novega za 1.6HDI)
@Xandrej  160 na tempomat, pa poraba 5,9l (kapo dol), seveda v primeru, da BC ne laže kot naši politiki.
C5 X7 140ks je na razdalji 550km in povprečno hitrostjo 142km/h rabil 7,4l, je pa res, da je bila na določenih odsekih hitrost precej nižja od 140 na drugih pa precej višja.

Glede vztrajnikov in fap filtrov. Vsi se bojijo teh fap filtrov, pa lahko mirne duše rečem da je najmanj problemov ravno z njimi. Èe nimaš res same mestne vožnje, večina ljudi sploh ne ve, da ima fap filter, razen ko mu zmanjka additiva. Govorim o C5, C8, C6, C4 Picasso kateri imajo krepko čez 200.000km nekateri preko 300.000 pa pri nobenem razen tekočine (additiva) in kakšnega merilca diferencialnega tlaka problemov ni bilo in jih še vedno ni, pa se ne vozijo vsi po avtocesti vsakodnevno.
Moj bivši C5 je bil od prvega dne vožen zelo hitro in agresivno, (kot bi ga ukradel) od 80.000km do 108.000 km čipan, pa je FAP filter kot nov (v prostem teku je razlika v tlaku =0), crknil je pa vztrajnik, ampak še to zato, ker je vztrajnik že tovarniško preslab.
Avto sedaj vozi tast, z novim vztrajnikom, peresno lahko nogo in brez problemov.
Neštetokrat so stranke klicale, prihajali raznorazni mehaniki z vprašanji kaj čjo narediti z FAP filtrom, ker se jim notri prižiga lučka za fap in da avto nima moči.
Ko sem jim razložil, da ta lučka ne pomeni okvare samo na fap filtru ampak je lahko karkoli drugega in se v 90% primerovpotem izkaže, da je bilo nekaj povsem drugega, hitro spremenijo mnenje o fap filtrih.

Xandrej

Vlado pisalo je na bc gor pa na bc dol... Nisem na roko racunal mi na kraj pameti ne pride. Razlika po bc je pri razlicnih voznjah 2 deci na 100... To je to.

Vlado333

Kot sem že rekel, poraba je odlična in ti verjamem, ker tisti ki laže o porabi, laže samo sebi, tebe pa sigurno nimam za takega.

LP

C50

Pri moji 1.6 - ki je bil vztrajnik zamenjan pri 160.000 km (prejšnji lastnik).
Povprečje regeneracije filtra pa je na 385 km.
Zadnjic pa mi je lucko prizgalo zaradi pokvarjenega senzorja tlaka zraka / nekaj okoli filtra trdih delcev.

DejanO

Evo avto je ravno z AMZS-jem prispel do Tonija.
Poročam kako pa kaj bodo ugotovili.

Z FAP-om tudi pri nama ni bilo do zdaj nobenih problemov. Avto je na dnevni relaciji Ptuj - MB, žena pa tudi nima lahke noge, avto ima porabo par deci čez 6 litrov.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

fifk

Držimo pesti, da ti rata dobro porihtat za pameten denar...

andraž

Èe si dobra, stalna stranka bo tudi cena ok.