avtomatik

Začel/a c-tourer, April 17, 2012, 09:37:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

c-tourer

po nesreči sem že dvakrat izklopil avto z menjalnikom v položaju D.kakšna ideja kaj se lahko zgodi z menjalnikom:Hammer3::Hammer3:
C5 tourer exlusive BVA

CitroX

Ne poznam avtomatskih menjalnikov vendar ... Ne verjamem (si res težko predstavljam), da bi bili narejeni tako, da bi se zaradi tega lahko (smelo) kaj pripetiti.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

gap

nič narobe - vsaj tako je pri Subaru - foter ga ma pa vcasih kaj zabiksa

c-tourer

hvala za odgovore
lp aleš
C5 tourer exlusive BVA

šofer

Katero izvedbo dizla maš? 140KM ali 164KM? Zakaj si se odločil za avtomatika?

tom62

Zdravo, meni se je že zgodilo, da sem pri pospeševanju iz nule maoral zavreti in mi je avto ugasnil v D....

To da ugasne kljub avtomatiki, verjetno ni normalno ??

Bi rekel kot da bi pri ročnem zavr, pa pozabil pritisnit sklopko, vendar onega cukanja ni bilo...

Avto sem brez problemov prestavil v N, zagnal motor, v D in naprej.

A lahko pride zaradi tega do kakšnih poškodb ??

andraž

Ugasniti ti nebi smel. Sicer pa se nič ne zgodi. Popraviš napako in voziš dalje.

Xandrej

Citat od: šofer;130358Katero izvedbo dizla maš? 140KM ali 164KM? Zakaj si se odločil za avtomatika?

Zato ker je to to. Ne vem kaj vidite v ročnem prestavljanju še? Še žabe imajo polavtomatike... Ne pa leta 2012... Enkrat avtomatik vedno avtomatik. Ni je bolj lagodne vožnje kot pa z avtomatikom. Pa še eno je. Avtomatik dela po svoji najboljši pameti ki so jo skonstruirali eni par glavic tam in tako avto vedno pretika v najboljšem območju obratov in navora in moči. Da potem ne crkujejo vstrajniki pa kuplonge pa še kaj ko vsi te dizlake matrajo pa se v 6 prestavi vizijo 50 km/h...

c-tourer

pozdravljeni
delam cca.50.000 km na leto.pred tem sem imel passata z ročnim menjalnikom.proti avtomatiku je to mučenje ljudi in bi moralo biti prepovedano.enostavno hočem da avto v letu 2012 namesto mene opravi čim več,do neke meje se razume.zato tudi senzor za dež,avtomatski vklop luči,avtomatska ročna...kar vse deluje zelo dobro.sem presenečen še posebej nad senzorjem za dež,pozitivno.imam pa 164 KM.proti passatu je avto amerika.
C5 tourer exlusive BVA

šofer

Citat od: c-tourer;130429proti passatu je avto amerika.

To misliš predvsem s stališča udobja? Koliko stopenjska avtomatika pa je v tourerju? In kako se ti zdi takrat ko zahtevaš malo več "športnega" prestavljanja, glede na to, da si bil prej na ročnem?

@Xandrej
Se strinjam večinoma s tabo. Torej tvoja teza je, da dolgoročno avtomatik zdrži več, z manj popravili? Tudi sam menjalnik? Glede avtomatikov sem povsem brez izkušenj!

c-tourer

avtomatik v športnem modusu menja neprimerno hitreje kot ti ročno.skoraj neopazno cukne in to je to.menja potem pri cca.4000 obrati.potem pa avto zelo lepo potegne.do 190 brez nekih velikih težav,končna 210.avtomatik je sigurno zadeva,ki še posebej v C5 z hidravliko doda piko na i.avto je za mene neprimerno boljši kot passat.avto je večji,tišji,udobnejši in to je najpomembneje na dolgih vožnjah.da se ne menimo avtomatik v mestu.sanjsko
C5 tourer exlusive BVA

c-tourer

ssssss
C5 tourer exlusive BVA

Xandrej

Citat od: šofer;130437Torej tvoja teza je, da dolgoročno avtomatik zdrži več, z manj popravili? Tudi sam menjalnik? Glede avtomatikov sem povsem brez izkušenj!

Kje pa sem to pisal? Jaz si pač želim če bo možno, da bom imel avto z avtomatskim menjalnikom. Seveda je dodaten strošek le tega vzdrževat ampak kaj potem gremo nazaj na yugote...

:BigThumbs:

šofer

Citat od: Xandrej;130441Kje pa sem to pisal? Jaz si pač želim če bo možno, da bom imel avto z avtomatskim menjalnikom. Seveda je dodaten strošek le tega vzdrževat ampak kaj potem gremo nazaj na yugote...

:BigThumbs:

Tole sem mislil:

Pa še eno je. Avtomatik dela po svoji najboljši pameti ki so jo skonstruirali eni par glavic tam in tako avto vedno pretika v najboljšem območju obratov in navora in moči. Da potem ne crkujejo vstrajniki pa kuplonge pa še kaj ko vsi te dizlake matrajo pa se v 6 prestavi vizijo 50 km/h...

šofer

Je v resnici možna takšna razlika v porabi?
Ročni - Avtomatik
Mestna: 6,4 - 8,9
Izvenmestna: 4,1 - 5,6
Kombinirana: 4,9 - 6,8

To je po katalogu. Vem da se v praksi razlikuje, ponavadi navzgor za slab liter. Ampak že v katalogu razlika ni zanemarljiva?!

Pospešek: 9,1 - 10 s/100kmh
Od kje pride ta razlika? Ročnega lahko bolj priganjaš, avtomatika ti pa ne dovoli?

C-tourer kako komentiraš te podatke, glede na tvojo osebno izkušnjo? Si vozil že ročnega z istim motorjem?