2CV Charleston Revell

Začel/a gule, April 09, 2012, 09:03:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Kako čuden je svet. Pri enih avtomobilih se trudiš da malo rjavijo, pri drugih pa si želiš da nebi, ampak vseeno...

Lovro

Citat od: andraž;132503Pri enih avtomobilih se trudiš da malo rjavijo...

Odvisno od merila oz. velikosti, he he.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

MATEJ2

Še smo otročji. Tudi jaz sem si privoščil enega. Darilo od brata.

Vpisal sem se na "Zimske urice za najmlajše".:emot25:

gule

Matej ni vseh barv v kompletu, poglej in kupi preden začneš delati...če imaš alkoholne flomastre toz, ti bodo prav prišli za luči žmigavce in ostale detalje...

MATEJ2

Hvala za nasvet. Preden se bom lotil dela bom še kaj povprašal za nasvete, da ne kaj zaje...  .   (Komaj čakam kak deževen večer, mizica ob kaminu, na mizi pa čarli in kak špricer, da bo teklo delo bolj gladko............, in kostanji.)

amipick

Pridi kaj mimo,saj veš kje sem,ti bom dal kup uporabnih informacij.Sestavljam modele od malih nog in vem kaj je treba in kaj ne.Da boš imel lep zaključni izdelek.
Pa da ne bo pomote,modeli(makete) niso za najmlajše,ker je to za njih igrača,igrače so pa iz kovine,modeli pa iz zelo krhke plastike.
Tudi jaz imam dve škatli z 2cvjem za sestavit,ampak čakajo vrsto.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Lenko

Evo včeraj mi je uspelo. V Leclercu dobil modelček. 20,79€. Je pa brez barv. Najprej bom vse pregledal potem pa v nabavo za barve. Vidim da bo kar nekaj dela. Se pa prvič spuščam v takšne modelčke. V primeru težav se slišimo.

gule

Samo v znanje, tudi verzija z barvami nima vseh barv zraven...toplo preporočam, tudi nabavo alkoholnih flomastrov za podrobnosti...

MATEJ2

Zima je že skoraj mimo, jaz pa se nisem še lotil projekta. Imam preveč opravka z modeli v naravni velikosti. Imam 4: evasiona, spačka, gs-ko in viso. Evasion- bosch pumpa, Gs- počena gumi cev naliva goriva, visa- barvanje platišč, dodan spojler-gartre na zadnji šipi, spaček- čiščenje prahu iz nepokritih delov, ki so pokriti z rjuho, polnenje akumulatorja..., menjava olja in filtrov pri vseh 4ih,......(razmišljam, da bi si kupil avto leta 2013) , razno razne aktivnosti: gasilci, pevski zbor, svet ks, prijatelji, otroci, včasih žena itd., kdaj bom sestavil tale modelček?!, pojma nimam. Morda bom koga najel.

Tisto o avtu leta 2013, velik hec!

janez

Citat od: MATEJ2;151087...Gs- počena gumi cev naliva goriva,...

Tu ti lahko pomagam pa novo nabavim... sam je kar draga (ali pa ne, kak vzameš...). Èe ne boš ustvarjal po sistemu "SAM svoj majstor" me pokliči.

Lenko

Citat od: gule;151086Samo v znanje, tudi verzija z barvami nima vseh barv zraven...toplo preporočam, tudi nabavo alkoholnih flomastrov za podrobnosti...

Gule zanima katere barve rabim: črna, bordo rdeča (v mojem primeru), srebrna
Ali rabim še katero drugo? Alkoholce si rabil za zadnje luči če sem pravilno razumel?
Že v naprej hvala za nasvete neukim "otrokom".

MATEJ2

Citat od: janez;151090Tu ti lahko pomagam pa novo nabavim... sam je kar draga (ali pa ne, kak vzameš...). Èe ne boš ustvarjal po sistemu "SAM svoj majstor" me pokliči.

Hvala, sem rešil, 3cm odrezal in nataknil nazaj na rezervoar.

Gox

@Lenko ...

Glede na to da boš barval "po svoje" ... najboljše pogledaš tvoj modelček 1:1 si zapišeš barve, pa v trgovino v nabavo ... teh barv je itak eno morje odtenkov ... pa ga narediš enakega originalu :)

(Jaz bi tako naredil :))

gule

Citat od: Lenko;151091Gule zanima katere barve rabim: črna, bordo rdeča (v mojem primeru), srebrna
Ali rabim še katero drugo? Alkoholce si rabil za zadnje luči če sem pravilno razumel?
Že v naprej hvala za nasvete neukim "otrokom".

Ja alkoholni so za zadnje luči, pa za sprednje(rumene), ker z barvo pobarvani delujejo nerealno...z nimi se da pobarvati, tudi neke drobnarije v motornem prostoru in v kabini(pasovi na zadnjem sedežu npr.). Kar se pa barv tiče, imaš vse šifre, ki ih potrebuješ navedene na shemi na začetku, ter pol ob vsakem delu piše v kakšni barvi mora biti...Ampak pazljivo, ker imaš dve verzije(črno-rumena in tvoja), torej rumene barve ti ni treba kupovati...za kakšno malenkost tudi ni treba kupovati cele flaške...jaz sem recimo za notranjo stran kabine zamešal malo rumene z sivo, da sem dobil malce drugačno barvo...Hajde javi se malo kako ti gre, pa slikaj, ko začneš...:emot112:

gule

Danes sem si našel zanimacijo. Cel dan pokrivam...