Privi vtisi DS5

Začel/a gigo, Marec 26, 2012, 11:59:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Bobrocks

Ni hidravlike, ni citroen pa oblika gor al dol!

Gox

Včeraj sem se malo usedel v DS5-ko.

Pohvalil bi udobne sedeže, zadaj se prav lepo mehko sedi. Spredaj, za volanom zelo dobra pozicija za počivanje rok, tako leve kot desne.

Za sedet mi je bilo dovolj prostora na vseh sedežih, mi pa vseeno avto deluje "tesen". Vse je okoli tebe, okna majhna, še naprej skozi vetrobransko steklo bi reku kot da je pogled omejen ... pogled nazaj pa je sploh temačen.

Predal pred sovoznikom je majhen, ima pa zelo velik predal (luknjo) pod naslonom za roke.

Od Linije DS mi je petka na predzadnjem mestu :)  

Ob priliki jo bom še zapeljal en krog, da vidim kako deluje med vožnjo ... drugače pa je avto izven mojega izbora :)

Od linije DS imam še najraje DS3-ko ... sedaj ko jo več kot leto vozim, jo imam še raje kot takrat ko sem jo kupil. (super avto za osebo ali dve), naslednji na mestu je DS5 ... oblika zanimiva, dokaj moderna po eni strani, po drugi pa "čudna", spredaj mal napihnjen, zadaj mal stisnjen ...
DS4 .... R mi je OK ... navadna pa bi reku "avto za določene kupce" ...
Raje bi izbral navadno C4,5 kot DS.

:take_picture:

Lovro

Videl parkiranega ob vrhniški glavni cesti. Oblika vsekakor vzbuja pozornost. Bolj si ga nisem utegnil ogledati, ker sem se le peljal mimo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

MatejDS

Zanimivo, da Xenon ni serijsko, glede na to, da je pri DS4...

sylver

Imam par vprašanj glede tega Hybrid-a 4. Gledam sem kombinacijo Diezel & Hybrid4 :)

1. Kako je z vzdrževanjem tega akumulatorja, kateri ima 37 KW? (ga je potrebno posebej obravnavat na servisu)?

2. Je ta akumulator namenjen samo zadnjemu pogonu, če sem prav videl na raznih posnetkih?

3. Ko se peljem na način ZEV (Hybrid 4) po mestu do 60km/h to pomeni, da avto ne porablja popolnoma nič goriva (torej je mestna vožnja popolnoma brezplačna)?

4. Kako dolgo pa zdrži ta akumulator v praksi (so že kje kakšni podatki - recimo poln akumulator zadošča za do 5 ur vožnje po mestu s tem, da se sproti ob zaviranju polni)?

5. Kakšna je življenska doba tega akumulatorja (recimo po 5 letih je potrebna menjava akumulatorja)?

6. Ali so redni servisi zaradi tega Hybrid-a kaj dražji in zahtevajo večje stroške servisiranja?

7. Na koliko KM se delajo redni servisi pri takih motorjih (kombinacija Diezel & Hybrid4)?

Sicer sem pa šel na testno vožnjo DS5, 160 konjev, avtomatik, Diezel, oprema So Chic :)

Avto je v notranjosti res kot vesoljka ladja, ampak se hitro navadiš na vse te "gumbe". Pregledost naprej in ob strani je odlična, medtem ko pa pogled nazaj (na vzvratno ogledalo) pa je slabše - ogledalo je zelo majhno in bi se mogu navadit.

Motor je zelo tih, avtomatski menjalnik deluje odlično, udobnost je zelo dobra (glede na to, da sedaj vozim Seat, kateri je bolj "trše" narave).

Avto je tudi prostoren (visok sem 188cm, tudi ko sem si nastavil sedež po svojih merah, je bilo zadaj še dovolj placa, da bi sedel nekdo moje višine). Zadaj je streha višja kot pri C5 kar je odlično, saj pri C5 nekdo, ki je take višine kot jaz, zelo težko sedi normalno brez da bi se dotikal z glavo stropa (testiral pri C5).

DS5 je višji zadaj in zato imaš od glave do stropa še kar nekaj cm :)

Vozi se zelo lepo, na testni vožnji ni bilo čutiti neke glasnosti pri višji hitrosti (140km/h). Kabina je očitno dobro izolirana, pa tudi večje luknje "požre" kar dobro.

Kar se cen tiče je pa tako: nobenih popustov ne bo za DS5 model, ampak imaš kot kupec novega DS5 na voljo 5 opcij dodatne opreme popolnoma brezplačno.

Primer:
- zanimam se za opremo SO CHIC
- plačam ceno, ki je predpisana za določen motor za to opremo
- na voljo imam 5 dodatnih oprem brezplačno

Recimo:
1. LI01 (Video oprema opozorilnika nenamerne menjave voznega pasu in samodejno
preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučm)
2. Z0FE (Usnje Club Fauve (v izvedbi bracelet)
3. ZH67 (19-palčna aluminijasta platišča Cairns z diamantnim leskom)
4. LA04 (Dinamični smerno prilagodljivi dvofunkcijski ksenonski žarometi, naprava za
pranje žarometov, diodne dnevne luči, svetlobni vodniki ter dvobarvna maska)
5. WLNU (Nav. sistem eMyWay s kamero za vzvratno vožnjo ter senzorji spredaj in zadaj)

ali pa kaj drugega od opreme...

Tako lahko za ceno SO CHIC dobiš SPORT CHIC :)

To je to, škoda sicer, ker ne bodo tako radodarni z popusti kot pri C5 (ko iz 40.000 prideš na 24.000). Sicer se nikoli ne ve, kaj bo v prihodnjih mesecih, če bodo videli, da se DS5 zaradi visoke cene ne prodaja, bodo morali tudi pri DS5 omogočit popuste...

ModelJT

Za tele inforamcije bi lahko pa že tam kjer si avto prevzel za test vprašal. Bi morali oni imeti take podatke.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sylver

Res je, morali bi imeti. A realnost je malo drugacna zal :).

Dejansko niso imeli nekih konkretnih podatkov kar se servisiranja in porabe tice. Je se vse tako (pre)novo ocitno.

garac

slyer res je, mene je zanimala tudi razlika v prostornini prtljažnega prostora, koliko litrov je manj, pa ni znal nihče povedat, sicer so se prijazno opravičili, ampak od prodajalca pričakuješ kaj drugega, kot to
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Včeraj, danes, jutri linija DS na ogled v Kranj, planet tuš. Ob hybridu prijazno dekle iz Velenja, ki je sicer rekla, da imam več pojma o avtu, kot ona, ampak hej, saj ona ni prodajalka. Ti so bili zunaj oz opravljali s strankami testne vožnje.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

In si se zapeljal z DS5?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

me zanima samo še hibrid, pa ne zaradi avta, ampak me zanima delovanje HY sistema
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Tam nekje 14.6. sem se preko interneta prijavil za testno vožnjo, da še jaz probam to DS letalo ... no danes mi je končno uspelo narediti nekaj kilometrov s tem vozilom ... (po klicarjenju in izbiranju terminov, smo končno našli dan, da je bil avto na razpolago za preizkus) (A o tem kdaj drugič)

Želel sem preizkusiti Hibrida, vendar po različnih izgovorih to pri nas ni možno. Tako da sem peljal 160 Hdi-ja avtomatik.

Avto gre lepo, vendar se pozna da je DS4 z enakim motorjem nekako "lažja" za peljat. Poraba v dobrih 6000km, je po BC ju kazala 7,6L.

Avto se zelo udobno pelje, lukenj skoraj ne občutiš ... zavore odlične.

Zunaj mi je zanimiv, noter pa ... majhna okna, tudi pogled skozi vetrobransko steklo je nekam omejen ... vzvratno ogledalo ti zakriva kar precej šipe, tako da desno polovico vetrobranskega stekla kar skriva .... sicer se po nekaj kilometrih nekako navadiš ... samo je pa vseeno čudno. (tudi pogled nazaj)

Tudi "ročni" +/- način pretikanja je skoraj da odveč .. saj avtomatika solidno dela. Ob tem se opazil, da avto kar leze naprej, al nazaj ko spustiš zavoro. (pri C4 picu to ni blo tako opazno)

Pa klima se mi je zdela švoh ...  nisem mogel shladit avta. Tudi po pol ure mi je bilo še kar vroče.

Aja, roke pa lepo počivajo al na vratih, al na sredinskem naslonu, tukaj pa so dobro naštudirali višine "poličk".

Ko sem vračal avtomobil ni bilo "mojega" prodajalca, tako da nisem uspel dobit informacije kakšno opremo je imel ta DS5 na slikah .... (bom zvedu po telefonu, ko se spet slišiva)
Led luči ni imel, imel je navigacijo, rikverc kamero, pa streho z zastori ...

Na kratko >>> avto je zanimive oblike, pelje se lepo, 50km/h skoraj ne moreš vozit, ko niti ne zaznaš da se premika pri 50 ... notranjost vesoljska, sediš kar visoko ... preglednost bolj tako tako (se je treba navadit) ... o nakupu bom še premislil 3x :)

Še nekaj slik >

Gox

Pa še nekaj ... avto je bil zelo umazan noter ... rabljeni papirnati robčki v vratih, ovitki bonbonov okoli menjalnika ... prah ...

Dobra je tudi opcija, vžiga avta brez ključa ... oz. dovolj da ga imaš pri sebi pa lahko se pelješ.

ModelJT

Zanimivo.. Sem mislil, da boš rekel da je trd, ker veliko ljudi to pravi. Razlika v lezenju naprej je verjetno zato, ker je tole tapravi avtomatik v c4 pic je pa robotiziran ročni. LEDice bi pa sigurno moral imeti saj se jih vidi na slikah pri lučeh. Zdaj pa al jih ti nisi znal prižgat (haha) ali so pa če crknile (nič novega).
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Res se nekaj vidi v lučeh, sem pa pozabu pogledat na blizu kaj je ... ko sem šel ven z avta, sem se bal da se nebi to letalo samo zaklenilo, pa sem raje ugasnu vseskupaj :)

Sem pa gledal na odbijaču če so led, pa je tam samo luknja se vidi gumo zadaj. Se nisem spomnil, da je led lahko v žarometu.