Privi vtisi DS5

Začel/a gigo, Marec 26, 2012, 11:59:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gregor87

Zdravo,

lahko kdo od "Citroenarjev" preveri zgodovino moje DS5-ke po VIN številki? Malo me firbec matra :emot77:

Lp,
Gregor

ModelJT

Kakšno zgodovino bi rad? Servise, garancijska popravila ipd?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Preko citroen.service.com lahko pogledamo kako opremo je imel, ko je prišel iz tovarne :)

Gregor87

Citat od: ModelJT;169263Kakšno zgodovino bi rad? Servise, garancijska popravila ipd?

To ja, če je bilo v času, ko je bil kot testno vozilo kaj popravljano, prvi servis sem tak jaz naredil na 20k km.

Gregor87

Citat od: Gox;169268Preko citroen.service.com lahko pogledamo kako opremo je imel, ko je prišel iz tovarne :)

A misliš da ne bi opazu, če slučajno kaj manjka? :D

Gox

A ne ne .. tako za info, je zanimivo videt :)

Jaz sem kupil testnega DS3, pa sem še pred nakupom vprašal prodajalca če je bilo kaj šraufano na avtu ... pa je pogledal v pc in mi pokazal da je bil takoj na začetku menjan daljinc za odklepanje ..ostalih zapisov nisem imel v bazi.

Gregor87

Citat od: Gox;169272A ne ne .. tako za info, je zanimivo videt :)

Jaz sem kupil testnega DS3, pa sem še pred nakupom vprašal prodajalca če je bilo kaj šraufano na avtu ... pa je pogledal v pc in mi pokazal da je bil takoj na začetku menjan daljinc za odklepanje ..ostalih zapisov nisem imel v bazi.

Na ZS sem ti poslal številko šasije, če boš lahko malo pogledal ;)

Lp,
Gregor

robertlukas

Pozdravljeni!
Sem lastnik ds5 bele barve z črno belo notranjostjo.Avto je lep nekaj posebnega in tudi vozi se ok.Res je malo slabša vidljivost iz avta a se tega hitro navadiš.Zaenkrat sem zelo zadovoljen.Avto ima vso opremo tudi projekcijo na steklo super zadeva. Èestitke vsem lastnikom ds5 avto je res lep.Sicer pa vsak ima svoj okus zato pa nimamo vsi enakih avtomobilov.
LP.

Gox

Pozdravljen na forumu ...

in srečno vožnjo :BigThumbs:

robertlukas

Hvala enako to je moj prvi citroen  in upam da me dobro služil.
Lep praznik vsem forumašem.

zlikovski

malo ga sposlikaj, da se bomo lahko slinili ;)

Gregor87

Te se bomo pa kdaj srečali na mariborskih cestah :BigThumbs:

Srečno vožnjo in obilo užitkov :emot112:

MaGo5

Malo bolj ga predstavi, tudi s slikami. Sicer pa čestitke in naj ti služi maksimalno :BigThumbs:

Gregor87

Berem malo po tujih forumih in naj bi že kar nekaj lastnikov DS5, ki so opremljeni še s starim PSA vzmetenjem le-to zamenjalo za Sachs, ki je od leta 2014 tudi tovarniško nameščeno v DS5. Poročajo o izboljšanih voznih lastnostih in predvsem manjšemu hrupu/ropotu iz podvozja.
Ta ropot, predvsem pri nizkih hitrostih tudi mene moti in sem zaradi njega bil tudi že 2x na servisu, kjer so mi še pod garancijo menjali spredaj desno kuglo in amortizer.

Je kateri od Citroen mehanikov tu na forumu zasledil kaj podobnega oz. imajo kakšna navodila kako je s tem, če je izvedljivo oz. če mogoče Citroen krije kakšen delež menjave, glede na to, da sem že 2x prijavil težavo?

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=sl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.apreslachat.com%2Fforum%2FCITROEN%2FDS5%2FNouveaux-amortisseurs-sachs%2F564400%2F257352&edit-text=&act=url

andraž

Sem konkretno testiral DS5 hybrid star malo manj kot 3 leta. Avto je zanimiv, mogoče v notranjosti utesnjen, sicer pa so vse naprave in neumnosti nameščene smiselno, ter preproste za upravljanje. Radio, oziroma ozvočenje bi bilo lahko na precej višjem nivoju... Zamenjava zvočnikov bi verjetno pomagala... Kar mi je všeč, je head up display, pa ne zaradi prikazovalnika hitrosti, temveč zaradi navigacije, ki se pojavi zraven, takoj ko je vključena. merilniki so pregledni, lepo razvrščeni, stikala pregledna in logično dostopna. Volan s funkcijami je primerno velik in oblikovan, je pa vsaj zame v upravljanju nekoliko premehek in hitro "pomahaš z avtom". Se pa tega sigurno navadiš. Manjka hlajenje sedežev, zanimiva funkcija je line assist. Masaža zadnje plati, ko menjaš pas brez smernika...
Kar se tiče vožnje, je zanimiv elektro motor, ki smostojno deluje tam nekje do 60 km/h (do 120 pa naj bi bil elektro v pomoč dieslu), vendar samo v primeru nežnega speljevanja in pospeševanja deluje elektrika, vsak bolj konkreten pritisk na plin vključuje diesel. Za samo elektro vožnjo je potrebno nekaj treninga na pedalu. Je pa hybrid bolj zanimivost, kot pa velika prednost, saj ob neki malo konkretnejši vožnji stalno deluje diesel, elektro pa samo malo dodaja, zato mislim, da so tiste +-4 litre dosegli v laboratoriju, v realnem svetu pa je poraba preko 6.
Menjalnik ki razmišlja, je strel v prazno, v sport načinu, ko ga pohodiš do konca, menja v stilu "kot bi šel bolan na wc", torej bistveno prepočasi, z ročicama ob volanu gre hitreje, vendar še vedno to ni športno... za normalen, uglajen način vožnje pa menjalnik deluje zelo mehko in pravočasno.
Naslednja zamera je podvozje. Baje so Citroeni mehki? Tale ni, hkrati pa ropota in nabija na vsaki malo večji neravniini. To niti slučajno ni na nivoju vozila. Baje se vse precej umiri z Sachs amortizerji, samo to je spet strošek... Nekaj trdote pa dodajo tudi nizke gume 235/45 18... Sicer smer lepo drži in je zelo nevtralen v legi na cesti.
Motor je preverjena in ok zadeva, zato ni potreben komentar. Dokaj dobro premika 1,7 tone. Ni pa raketa...
Naslednja neumnost je majhen prtljažni prostor zaradi akumulatorjev, ter to, da ob kupu opreme nima avtomatičnih vrat prtljažnika.
Oblikovan je lepo, linije so mi zelo všeč-v kombinaciji z perla belo barvo je res lep. Tudi sestavljen je natančno, šivi in linije so takšne kot morajo biti. Moti malo ropota plastike v notranjosti, kot da bi se razmajala... To bi bila lahko posledica pretrdega podvozja ali pa porekla...
Vsekakor zanimiv avto, ki pa je vsaj za moje pojme tudi rabljen mnogo predrag...