Privi vtisi DS5

Začel/a gigo, Marec 26, 2012, 11:59:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

drugmirko

e... pa da ne bo zgledalo, da je vsa ta moja kolobocija čist za lase prvrlečena ampak mam mogoče tudi kej prav.... evo, sem glihkar nabasal na prodajne cifre prvega trimesečja za Alemanijo... pozorno si poglejte prodajo Citroenov in  Korejcev... :

pa za Italijo:

garac

drugmirko, kolikor vem, so celo sami priznali na sestanki ACI, da jih *ebejo korejci, ker so kvalitetni, sodobni in cenovno ugodni in jim pridno pobirajo tržni delež. Da bi sami dvignili kvaliteto, servisne storitve itd, to pa ne, raje še bolj težijo z globalizacijo, oženili bi se prav z vsakim, po drugi strani ukinjajo projekt low cost car...

Nima smisla sploh razpravljat, ostanimo raje pri DS5
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Točno tako ... ostanemo raje pri DS5-ki ...

A je kdo že vozil hibrida?

drugmirko

Citat od: garac;128864drugmirko, kolikor vem, so celo sami priznali na sestanki ACI, da jih *ebejo korejci, ker so kvalitetni, sodobni in cenovno ugodni in jim pridno pobirajo tržni delež. Da bi sami dvignili kvaliteto, servisne storitve itd, to pa ne, raje še bolj težijo z globalizacijo, oženili bi se prav z vsakim, po drugi strani ukinjajo projekt low cost car...

Nima smisla sploh razpravljat, ostanimo raje pri DS5

:)... sej vse kar sem napisal JE povezano z DS5! in z razlogi zakaj DS5 je tak, kot je in ni tak, kot bi lahko bil! da ne rečem glih tak, kot bi moral bit... ker je hud tudi tak kot je!
tudi to kar praviš ti v svojem predzadnjem stavku je indikator "napak" ...no, hajd... bližnjic, ki se jih občuti tudi v/na DS5.
ampak, bližnjic v "nebesa" običajno ni! jih je pa zelo veliko za v "pekel"... ;)

a'propo "ženitve"... ravnokar sem pri francozeljnih prebral, da je projekt X8 (naslednik C5) zamrznjen za najmanj 6 mesecev zaradi "menjave platforme" (si lahko mislimo s kom/čim) oni dan, da so ustavili razvoj menjalnika z dvojno sklopko in da bodo šele leta 2014 uporabli GM-ovega al nekej podobnega...

in tudi Hibrid jih kao nekej zafrkava... majo pa enega belega, registriranega, na Samovi v Ljubljani... mogoče bi se ga tam dalo sfehtat za testno vožnjo. vendar bi jaz vseno raje sprobal manualca... in tisti head-up displej :)

in da ne bo vse tako črno... sem glihkar pri francozeljnih prebra tudi to, da so v dveh letih prodali 200.000 DS modelov :)... ampak bom za nalašč spet malo žleht: kolko bi jih šele, če bi se čisto malo potrudli pri ceni in pri v prejšnih postih omenjenih stvareh :D ;).

sasaljut

...No, včeraj pri Kempinskemu sem tudi jaz končno od blizu pogledal DS5 in ugotovil da je definitivno NAJ v disciplini NAJMANJŠI ZADNJI BRISALEC!!! Manjši je od Spačkovog, zanima me pa koliko se vidi skozi pobrisano površino in koliko stane..

Xandrej

Manjšega ima C4 Coupe prejšne generacije.

Glede korejcev... Saj smo si sami krivi da je tak. Spuščamo rumeno raso med nas in to je narobe. Firme propadajo oni pa nam turijo PRC izdelke sem in mi to veselo kupujemo ker je poceni. Oni pa delajo za 5 dolarjev na mesec... Evropa se je že zafrknila kakor tudi amerika. Fertik je! Vse firme se selijo tukaj pa ni bruto proizvoda! :argue1:

drugmirko

evo... raport br.2

danes sem se eno debelo uro družil s tistim črnim lepotcem, omenjenim v mojem taprvem "maxi DS5 postu", ene dve strani nazaj... IIIIIIIIN, VELIKA NOVICA JEEEE: da vse kar sem reku drži!

še večja pa ta, da te čez čas velika večina napak neha motit!!

najhitreje sem se navadil pogleda "skozi poštni nabiralnik" proti naprej... po kakšne pol ure me to, oziroma, nizka streha in tisti debeli nosilec na vrhu sprednje šipe nista več motla. istočasno se navadiš tudi nenavadno visoke in debele armature... trik je pa preprosto bil v tem, da sem se šel najprej vozit po ozkih in zavitih cestah, kjer teh stvari preprosto nimaš časa gledat! preden sem prišu do avtoceste, sem se navadil že praktično vsega! tudi tistega blesavega spojlerja v retrovizorju! ok... priznam, to me je na avtocesti še zmerej malo motlo... ampak po kakšni uri avtoceste bi najbrž "pregriznu" tudi to!

no, kljub vsemu avta ne bi razglasil za kej hudo preglednega! in "rikverc" kamera je skoraj "must have"! brez zadnjih park senzorjev ga pa itak ne bi smeli niti prodajat.

zdej pa k vožnji... čeprav sem po avtocesti vozil nazadnje, dejmo vseeno začet z njo...:

- na avtocesti odličen! lahko rečem, da mu je to "domicilni habitat" in na njej se znajde kot riba v vodi! avto je zelo suveren. ima odlično smerno stabilnost, motor je prožen in uglajen (čitaj, ni zelo eksploziven, vendar vseeno gre ko hudič :)) )! hitrosti skorajda ne opaziš... 130 ma v šesti pri približno 2k obratih in ko malo dodaš gas, si brez priganjanja hitro na 180. kjer pa vseskupaj še zmeraj deluje kot en tak... "lahkoten cruising"! ampak, avto je bil nov in ga nisem mel srca preveč tiščat... v bistvu, če ga ne bi prej tričetrt ure vozil po stranskih cestah, ne bi prekoračil niti 140!
v glavnem... avto je tih in za vožnjo zelo nenaporen in to tako vozniku, kot tudi sopotniku. ta je pripomnil, da ma (kljub čvrstosti podvozja o kateri bom malo kasneje) občutek, da bi v njem lahko mirno v kosu do Berlina, pa do tam ne bi prišu "ubit" kot v kakšnem Audiju... sem mu z veseljem pritrdil, sva se pa vseeno raje obrnila že na izvozu za Vodice :).

ocena... sedi, 5!

- na klasični dvosmerni cesti zelo dober! podvozje je čvrsto in res suvereno, nobenega sledu kakšnga nagibanja ali guganja, lega pa zelo nevtralna (v bistvu ga nisem gnal toliko, da bi se ji sploh približal)! cesto drži kot, da je nanjo zalepljen in edina stvar, ki RES gre na živec je absolutno prelahek in popolnoma nekomunikativen volan! vsaj za to kar podvozje dejansko zmore!
pri celi stvari pa je najbolj fascinantno to, da kljub zelo čvrstemu podvozju, velikim feltnam, nizkopresečnim gumam i ne ravno "vrhunski" asfaltni podlagi (Podutik-Stranska vas, če kdo pozna) NITI ZA TRENUTEK ni deloval neudobno!

ocena: sedi, 4+

- orenk zavita in ozka "gorska" cesta (na Toško čelo)... no, tu pa naš lepotec počasi začenja "zgubljat dah", ker vseeno je ena težka in debela krava... ;)!
turbolukna se bolj opazi, v ostrih, močnih in zaporednih ovinkih se začne resno čutit pretežek nos, moteča postane previsoka armatura, previsoko in prepokončno sedenje, prelahek in nekomunikativen volan pa postane resen "pain in the ass"!
če se ne bi pogovarjali o "nafrfuljenem družinskem monovolumnu" bi bila tu ocena "2, pa po pouku ostaneš!"... ker pa DS5 v bistvu JE "nafrfulen družinski monovolumen" mu dam oceno 3+! ker... podvozje je sicer še zmeraj povsem doraslo nalogi, vendar ga resno omejujejo prevelika in ne ravno najbolj idealno porazdeljena masa vozila, in ostale glihkar omenjene "monovolumenske" reči...

-menjalnik... odličen! sej je isti kot v ostalih dveh DS-ih! sicer mi je deloval malo bolj nenatančen kot v ostalih dveh ampak verjetno je to bolj posledica nenavadno visoke postavitve ročke...
in meni osebno manualec bolj leži, kot pa atomatik! avto tudi deluje absolutno drugače, če je navora in moči na zalogi dovolj takrat, kot to želiš in rabiš ti in ne takrat, ko se to zazdi avtomatiku...

-bremze... z veseljem obveščam, da tudi ta DS ne bremza ampak meče sidro! sicer tega, že zaradi kolosalne mase, ne počne tako brutalno kot recimo DS3... tukaj je, zaradi te njegove tone in pol, vse malo bolj "uglajeno"/"kontrolirano" ampak, za normalne standarde se avto prav po citroenovsko "vkopava"! :)

-hed-up display... nije imeo :(

- ergonomija in ostale stvari... hja, lahko bi bla boljša ampak ni nič drastičnega... kakšna kontrola ali knof bi lahko stala kje drugje in grafika obratomera je malo nepregledna... cager bi bil boljši! in res moti, da je edini odlagalni prostor zaprt v pokrovu gromozanskega ladlca pod naslonjalom za roke... bi blo vseeno fajn, če bi se dalo kakšne ključe, kovance, mobitel ali kaj podobnega kam odložit tako, kot v "normalnih" avtih...
in (vsi) sedeži bi res lahko meli bolj školjkast sedalni del. čeprav nudijo zadost bočne opore, je občutek vseeno hecen... kot da bi sedel na kakšni (polni) plenici :D! ...še posebej zadaj, kjer bočnega oprijema ni.
prostora za udobno vožnjo je povsod dovolj, pod pogojem, da nimaš kej dost nad 185-190cm... v tem primeru bodo trpeli potniki zadaj! ti trpijo tudi, če je sprednji sedež preveč spuščen... v tem primeru pod njega ni mogoče spravit stopal, kar je zoprno! zoprna so tudi vrata prtljažnika brez kljuke ampak pustmo to (in še kakšno) manjšo tehnikalijo...
moram omenit, da sem med vožnjo "zagazil" tudi na par metrov makedama... ker ni blo preveč všeč ne nama, ne avtu, smo hitro obrnili... ;). udarnih jam, kot tudi "ležečih policajev", nima  preveč rad... sicer bolj "glasno protestira", kot pa da bi "tepel" potnike, prijetno pa vseeno ni niti njamanj!

torej... avto ni brez napak! vendar, če se vanj vsedeš z zavestjo, da se vsedaš v monovolumen C segmenta z zelo "jeb*čko ukrojeno streho" je izvrsten! sicer je res, da se te s svojim izgledom zelo trudi prepričat, da je "blody ferrari", pa je v bistvu vseeno samo zelo lep "družinski monovolumen", ki se zna za svoje napake in pomanjklivosti zelo dobro odkupit s čim drugim!
v vsaki primerjavi s katerimkoli avtom D segmenta, kot tudi v tako popularnih primerjavah z A5 ali čim podobnim pa bo glatko potegnil krajši konec!
in to ne glede na to, kako veliko cifro 5 so mu nalepli na rit in ne glede na to, kako glasno tuli "I'm a blody ferrari" s svojim dizajnom!

vendar, roko na srce... če ga primerjaš z njegovimi tehničnimi "enojajčnimi dvojčki", C4P/3008/5008 ali kakšno Zafiro, Scenicom ali Touranom to tudi je... A BLODY FERRARI!!
drugmirko špara! :)

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Dr. MadMan

Ej drugmirko polepšal si mi dan. Prav lepo je brat tvoja poročila.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

dvorjan

@drugmirko:
Spet nov kakovosten zapis.

Zdaj pojdi pa se THP200 peljat. Mogoce te ta se bolj navdusi. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Samo še kakšna slika manjka, da vidimo vse te detajle :)

Dr. MadMan

@drugmirko ja zdaj je obvezen test še THP200. Glede na 100 kg manj v nosu bi se moral lepše obnašat
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

gigo

Kot obljubljeno sem novinca poslikal ter ga preizkusil. Naj si bo kratek ogled notranjosti ali dolga vožnja še vedno ostaja tisti vtis utesnjenosti. Dosti ne bom pisaril saj je že bistvo zajel mirko. Bom pa poudaril nekaj stvari ki me izredno motijo in so mi hkrati vožnjo močno ovirale. Povedali smo že da je preglednost zadnjega okna katastrofalna. Hvala bogu, da je prisotna vzvratna kamera katera stvar delno olajša saj bi v nasprotnem primeru sigurno z ritjo kam ruknil. No, kar pa je še najbolj moteče je preglednost voznika pri vožnji. Močno ukrivljena oblika je prisilila izdelavo dodatnih stebričkov na vratih kateri v kombinaciji stropa, njegovih stikal in vzvratnega ogledala dobesedno ne pustijo pogleda čez sredino vetrobranskega stekla. Mogoče je težava v tem, da imam rad visoko postavljen sedež ampak avto kot vemo mora ustrezati vsem in ne samo pritlikavcem.
Obstajajo še razni moteči detajli ki pa z izjemo ročice odpirala motornega pokrova niso življensko pomembni. Èe bi slučajno bil preveč "na obratih" si nebi upal odpreti ročice saj bi mi po moje ostala v roki.

Da ne bom samo slabih stvari vlekel iz vreče se osredotočim sedaj na meni najbolj privlačne. Kot prvo je že sama oblika vozila katera je kot že omenjeno resnično čudovita in unikatna. Lahko pa tako lepoto z napačno izbiro barve kot je srebrna popolna uničite. Po moji oceni ji pristojijo izredno Bela Nacre in Hickory šanpanj rjava. V testni DS 5-ki je bil vgrajen čudovit 2.0 dizelski agregat s 163 konji in 6 stopenjskim avt.menjalnikom. Motor je uglajen in suveren z avtomatskim menjalnikom katerega pa ne morem ocenjevat saj sem jih v življenju le 3 vozil. Klinc!
Oprema je izredno bogata in zajema praktično vse. Poraba je relativna od voznika do voznika. Na moji testni vožnji pa nisem presegel 8 l s tem, da je bil razpon vožnje od dinamične do penzionistične.
Izredno lepa 18 colska platišča dajejo šasiji gokart učinek kateri pa na že minimalno poškodovanem cestišču (in kaj šele makadamu) vam predstavi učinek traktorja na njivi.

Skratka. Avto je čudovita noviteta Citroena kateri kot vsi ima tudi nekaj nevšečnosti. Èe vas vozilo zanima je najbolje, da se odpravite v najbližji citroenov salon in si sami ustvarite svoje mnenje saj ob prebiranju naših postov/testov ne moremo predstavljati realne slike. To je le moje mnenje.

Hvala Cirilu in CitroAvtu Sežana kateri je omogočil test vozila.

lp Gigo

SLIKE IN CENIK- LINK: https://www.dropbox.com/home/Public/DS%205%20-%20Test%20by%20Gigo

:take_picture:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

Kaj gledate vsi skozi zadnje okno? Kak bi te vi kombi pa tovornjak vozili? Tukaj je še vzvratna kamera ter park senzorji. Na strani pa ogromni retrovizorji... Na strehi pa ogronno stekla avto je zelo svetel noter...

:BigThumbs:

garac

No, pa sem si pogledal čudo imenovano DS5. Zanimiv avto, cel kup bombončkov, ki pa niso poceni. Žal ni narejen za orenk desce, je bolj za žgoljave... glede na to, da gre za linijo namenjeno lepim fantom z dobrim okusom je to najbrž razumljivo.
 Kot družinsko avto, bi ta voz najbrž težko uporabljal. Kljub temu, da je, kot ste že vsi povdarjali, da je položaj voznika in sovoznika utesnjen, mi je zelo všeč položaj rok, saj jih se jih da lepo namestiti na sredinsko konzolo, oz oblogo vrat, ker mi pri C5 limuzini z levo roko nikoli ne uspe.
Navkljub do "podna" spuščenem sedežu s svojo obloženo ritjo še vedno gledam nekam v rob strehe, če najbolje bi bilo gledat kar skozi strešno zastekljeno okno.
Škoda, da zadaj ni tipk za zastiranje svojega dela strehe, tako ima komando še vedno šofer. Všečna je led notranja razsvetljava z možnostjo nastavitje jakosti.
Preglednost je, kot je, a bom rekel zadovoljiva.
Sedel sem tudi v hibrid. Ta je še nekoliko bolj všečen, dokler ne odpreš prtljažnika, kjer je prostora precej manj, kot v DS5 brez dodatnega štrom pogona. Všečen je kič na pragovih, rdeča osvetljitev v predalih itd.
Sicer prijazna gospa, ki je na voljo za vsa vprašanja v city parku, žal še nima vseh odgovorov na dlani.
Zanimiva se mi je zdela reža za kartico, levo ob volanu. Najprej sem mislil, da so se že odločili za renaultovo varianto pametne kartice, a prodajalec v BTC me je potolažil da gre le za odlagalni prostor za mojo diamanto mastercad.
Hibrid je imel tudi afil sistem in ostale elektronske sklope in dodatke, torej kup pokvarljivih stvari. Baje so novi ds5 dodatno testirali in preverjali njegovo kakovost, zato je prihod na trg nekoliko kasnejši od načrtovanega. Upam, da to drži.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/