Privi vtisi DS5

Začel/a gigo, Marec 26, 2012, 11:59:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Za gumbe ste tudi že rekli, da so precej razmetani... sčasoma in z lastništvom :) bi se jih že privadil

Še hibrid
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Èe bi bil avto 30cm daljši, bi bil kar pravi
[SIGPIC][/SIGPIC]  

MSrougeZX

Danes sem si jaz tudi vzel 20 minut časa..da ga malo prešnjofam....notranjost mi je 1A...švaba nema za burek kar se tiče dizajna...zunaj je tudi lep, samo pri tej barvi se mu dela krivica...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Veloce

Na slikah je še izgledal nekaj, ko sem ga pa videl v živo v Ženevi, je bilo razočaranje takojšnje. Avto zgleda ko en otekel krompir. Resnično grd dizajn, pretiravanje s kromom, ogromne luči,......skratka skropucalo. Pač osebno mnenje. Kolikor so C3, DS3, C4 in C5 lepi, je tole čisto mimo. Sploh pa je namensko kar nekaj. Ni ne limuzina, ne enoprostorec, prostora tako, tako,....nekaj kvazi Avantime in podobni, ki so se pokopali.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

Da pa je avto TAKO grd kot praviš pa se ne strinjam niti 1%.

Veloce

Oprosti, meni je grd. Imava pač drugačne poglede na lepoto. To, da mora bit vse, kar nosi znak Citroen lepo, je malo tako, tako.

Poglej zgoraj Garačev post s slikami in prvo sliko, ko je slikan od spredaj. Obup. Da se narediti precej lepše, pa se žal niso potrudili.

Nočem pljuvat, ampak zadnji agresivni konec bi lahko prav tako združili spredaj z lepšim nosom. Ko en hrček zgleda. ne vem, no, ne morem se ga navaditi. Ko sem v živo stal pred tem avtom, me oblikovno enostavno ni prepričal.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

Daleč od tega, da je vse lepo kaj je citroen prijatelj... Ampak saj pravim vsake oči imajo svojega malarja. Meni je daleč od teg, da bi bil grd. Rec. kateri avto od novih pa je lep da vidim kaj pa je lepo rec. zate...

:BigThumbs:

JureA

Kaže, da imam podoben okus kot Veloce.
Tudi meni se zdi oblika krompirjasta.
Dosti bolj všeč so mi dolge in elegantno nizke limuzine, npr. CX, XM, C6...
Ta zabuhlost me je že pri starem C5 1 in 2 motila.
Saj to ni enoprostorec ali SUV, da bi moral biti zabuhel kot knedl.

Pretiravanje z modnimi dodatki se mi zdi daleč preko meje dobrega okusa - po mojem je krepko v območju kiča.

Najbolj groteskni se mi zdita tisti dve rezili kose (ko bi se le dalo kupiti avto brez njiju).
Takoj za kosama pa tista črna plastika od meglenke do tiste male luči nad njo.
Zaradi te črne plastike se mi zdi edina sprejemljiva barva avta črna (da plastika ne izstopa).
Nisem tudi ljubitelj teh ogromnih črnih brezzobih gobcev, ki so zadnjih nekaj let tako popularni.
Po mojem pogršajo prav vsak avto.

Ko sem prve slike DS5 videl, sem si rekel: "Matr je grd."
Ampak do zdaj sem se že malce navadil.
Dvomim pa, da se mi bo kdaj zazdel lep.

Celotna DS serija se mi zdi parada kiča, ampak DS5 pa tu res zmaga.
Èe je design v osnovi dober in zanimiv (npr. C6), ne rabiš kupa kičastih dodatkov.
Pri liniji DS je pa moje mnenje, da sam osnovni design ni nič posebnega, potem pa skušajo to popraviti s kičastimi modnimi dodatki.

Ampak po odzivih sodeč to dandanes vžge.

Veloce

Ok Xandrej, med novimi so mi resnično všeč naslednji.

Nemci:

- BMW 3
- BMW 5
- BMW 7

Tej trije modeli so resnično lepi, še najbolj sedmica. Krasno združeni eleganca in dinamično agresivna oblika.

- MB A
- MB E coupe
- MB S

- Porsche 991 (911)

Francozi:

- Citroen C5 (spredaj bi sicer lahko bil lepši - preveč razdrobljeni detajli)
- Citroen C4 Picasso - krasen dizajn
- Citroen DS3 (pri zadnjih lučeh jim je zmanjkalo inspiracije)
- Citroen C6 - mokre sanje

Italijani:

- Fiat L500

Toliko zaenkrat.

To so mi trenutno najlepši avtomobili. Ostalo je povprečje ali pa bolj kot ne grdo.

Kar se tiče DS linije, moram pohvaliti malega DS3, ostali DS so brca v temo, sploh DS4 in DS5.

Pa ne se zatikat sedaj. To so moji osebni pogledi.:BigThumbs:

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Sossa

No, kakor berem vaše poste, sem dobil občutek, da "stare" citroenovce tale linija DS ne potegne prav dosti. Mislim pa, da je Citroen tukaj zadel v polno in je na poti tistega kar si je zamislil. Z DS-i privabit neke nove kupce, ki jih s standardno linijo nebi. Sem štejem tudi sebe. C4 mi ni bil niti v ožjem izboru za nakup. DS4 je pa točno to kar sem želel. Dinamičen, športno nastrojen a še vedno eleganten in uporaben za vsakodnevno vožnjo ter za dokaj sprejemljiv denar (beri manj kot german cars). V kakšni akciji pa za celo prekleto ugoden denar.
Vsa linija DS je še vedno Citroen in ne se sekirat fantje in dekleta, sedaj je le še več izbire.:)
Kar se tiče DS5, sem ga pregledal in avto je bomba. Težko kategornik na cesti. Mimo moje bajte se skoraj vsaki dan vozi en bel in izgleda mi kot torpedo na cesti, ki izpodriva vse pred seboj.
Nekateri ste že napisali, da vsake oči imajo svojega malarja in zato naj se vsako mnenje tudi spoštuje. Nekaterim je cool, nekaterim ne in tudi ena "baba" ni vsem všeč. Mater bi bil dren če bi bila.:)

garac

@jurea, se strinjam glede linije ds in dodatkov, sploh ker so krom dodatki narejeni ceneno. Vemo, koga vedno tudi povezujejo z to linijo, sicer me ne moti, ampak ne bi se čudil, če bi še kako perje dodali.
Èe so že toliko kiča navlekli na ds5, bi mu zadaj še naredili po eno sabljo(kot pravi jure koso) in mu naredili žmigavce v stilu original ds.
No ja lepši, kot bel ds4 pa je vsekakor
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Ampak, prednji sedeži, v rjavem ledru, tisti z jermeni, to bi pa imel :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

yamaha20252025

DS
Se strinjam z Veloce....

Tudi sam imam zelo podoben okus in vse vozila, ki si jih naštel, so tudi meni blizu. No MB, mi sicer nikoli ni prevzel, to pa zaradi osebne mišljenosti....

Je pa Citroen v zadnjem času naredil za moj okus velik napredek. Izbor vozil je precej obširen, napreden, lep. Prav vsak lahko izbere nekaj zase.
Tako imaš možnost izbire od mestnega malčka, do večjega vsakdanjika, enoprostroca, do elegantne limuzine.

DS5 mi ni kičast..,je pa precej futurističen, poseben, všečen, eleganten. Škoda, da nima hidravlike, 4x4 pogon in še kakšen zmoglivejši motor preko 300 PS, da bi se lahko kosal po performancah z največjimi tekmeci... Pa s tem nisem mislil, da bi bil ob boku Bmw M3.

Pred mnogimi leti, so pri Citroenu za tisti čas naredili odličen ZX 2.0 16V s 150 konji, kar je bilo takrat sploh in oh, pa še lep je bil, sploh rdeče barve.

Med tem, ko sem že napisal ta post, sem prebral, naj bi predstavili DS4R..., to pa je tisto pravo!
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Sossa

Citat od: garac;129323Vemo, koga vedno tudi povezujejo z to linijo, sicer me ne moti, ampak ne bi se čudil, če bi še kako perje dodali.

LOL
Dobra!

Samo za zaznamek. Vsi smo v istem košu s perjem za vratom.:)

Citroën est élue Marque Automobile Gay Européenne de l'Année 2012 !

ModelJT

@yamaha Pa saj DS5 ima 4x4 pogon.
[SIGPIC][/SIGPIC]