Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

Èestitke...in če prav razumem je v bistvu zadevo rešil Dr.Madman....

Zna pa taka stvar živce parati...

No, samo, da je sedaj vse rešeno....:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

xpuser

Xandrej

Stvar je taka, da radija ki imata datum proizvodnje (4 mesece narazen) nista ista... Vidiš tudi na pokrovu batarije za klic SOS... No in sta oba od C6 s sprednjimi ploščami.

Problem pri starejšem je ta, da mu manjka en menu: oni ki kaže temp olja ter vode in napolnjenost pnevmatik. Pri vgradnji je delalo vse samo piskal je ko igra radio. Z nobenim računalnikom ga ne spusti skozi, da bi spremenil v njemu ŠT. šasije ki jo ima vgrajeno serijsko...

novejši tip pa mu ni delal CD player (CD sem premontiral iz mojega ki je umrl), ter premontiral sprednjo ploščo ker ona je bila zmatrana... Ampak pri glasbi je tudi piskal ker je imal tudi ŠT šasije od drugega avta...

Ko ti naročiš nov radio na servisu mu v tovarni vsekajo naročniško številko šasije in to je to! Daš v avto in to je to...

Glavnem na obeh radijih pa pri prikopu na računalnik nista bila vidna!!! Ni komunikacije!

Pa to znoriš.

In potem je Dr.Madman prišel z idejo, da pa bi probali v Karlija dat ta radio pa priklopimo na računalnik da vidimo če je možno radio prekodirat...

Damo radio iz C6 v Karlija in priklopimo na računalnik in damo diagnostiko in je radio bil viden ampak je piskal... (normalno) nato pa v meni comfort, audio in menu telematic na lexiji3 in tam vpraša če spremeni št šasije!!!!!!!!!!!

In piše vpišite št šasije: Pa smo mu V karliju vpisali noter št šasije od moje C6... Shrani gut to je to... Avtoradio nesemo v C6 in kaj?

DELA!!!

nemoreš vrjet. Na starejšem BSI ga lahko okoli prineseš na novejšem BSI pa ne gre da se ubiješ...

Aja citroen vsake 6 mesecev mastno plačuje magnettimarelli da vsake pol leta premenijo sistem radija... Da jim j***** mamicu!

Radio pa narejen ko PC ko da bi iz osnovne plošče ven jemal (grafiko, zvočna kartica itd itd...)

Vglavnem še enkrat hvala Dr Madmanu pa jaz mislim, da smo se vsiskup nekaj naučili in ja jaz tudi marsikaj o RT3 radijih, če bo kdo imel težave s temi stvarmi naj raje prvo vpraša ker taka zadeva lahko postane draga za popizdit...

Aja še to... To nismo delali na servisu ampak na parkplacu z laptopom in kablom...

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

xpuser

yamaha20252025

Zelo lepo ste to rešili....

Vseeno me pa zanima, kaj se je in morda zakaj sploh "skuril" originalni radio...

Namreč ne verjamem, da še nihče ni nadgradil avdio sitema z ojačevalci...  KAj naj bi bilo tisto, da mu ni bila všeč..., da je posledično mrknil radio...

Dr.Madman se je to odlično lotil...je res strokovnjak...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Dr. MadMan

Hja tale RT3 nas je pa namučil... C6 je očitno posebnež tudi za te hece. Upam, da ne bom imel takih hecov pri nadgradnji RT3 na RT4 na eni C6. Že nabava delov mi povzroča glavobole.

Gavno je da smo zadevo rešili in da spet špila.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

MSrougeZX

Èestitke obema...galvno da ste ga zjebali in da sedaj dela.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Citat od: yamaha20252025;144298Zelo lepo ste to rešili....

Vseeno me pa zanima, kaj se je in morda zakaj sploh "skuril" originalni radio...

Namreč ne verjamem, da še nihče ni nadgradil avdio sitema z ojačevalci...  KAj naj bi bilo tisto, da mu ni bila všeč..., da je posledično mrknil radio...

Dr.Madman se je to odlično lotil...je res strokovnjak...

Pojma nimam in me več tudi ne zanima ker sem imel nočno moro s to zadeva sedaj. Naredim vse nazaj kot je bilo in srečno!

Imam na prodaj vrhunski AMP od rockforda 4 kanalc!

Hvala bogu, da smo rešli. To so bile cele študije in seveda pametni francozi zraven z italijanskim radijem... Pa bogve s katero navi pa bog ve s katerim GSM-om not pa take pa to... Aja noter sem gledal čipovje... Nekaj od NEC, nekaj oh philips pa tu pa tam vglavnem...

Pozabil bom vseskup ko stvar naredimo nazaj kot je bilo in to je to...

Hvala še enkrat enim par ljudem kot je Dr.madman, Martin, pa mučenikom na servisu pa enim v angliji pa enim na pojlskem pa še ki... vglavnem ...

Rešeno! :BigThumbs:

Gox

Me bi pa zanimale fotke, kako izgleda tak radio znotraj :)

Niste nič slikali?

Xandrej

Gox

Zanimivo ... in to je za 2 jurja?

Zelo mi je čudno/smešno ... recimo za 2 jurja dobiš eno veliko novo televizijo, ki verjetno ima tudi nekaj elektronike noter, pa ekran LCD od metra in več ... tukaj pa taka škatlica, nekaj čipov ... itd ... pa tako drago vse skupaj.

Xandrej

Za dva jurja dobiš 2 x 60 col plazmi ful HD ni da ni....

To so specifične stvari pa napizdakanje ljudi... si predstavljaš da ti to fkradejo? Potem pa pride policija imaš zapisnik pa rečejo ja avto 6 let star pa odbitna frašiza pa kaj vem pa ti rečejo, da ti plačajo 40% radija... Pa daš še 1.5 jurja pa ga maš...

He he...

zlikovski

Saj, tu na delih služijo kot za suho zlato. Cena je sigurno 10 kratnik, dejanske cene.

Xandrej

ax_rider