Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

ŽAL so nastali nepotrebni stroški, ki so precejšnji.
JAz bi radio, ki je na poti dal lepo zmontirati in spariti z BSI sistemom, tako, da bi vse delovalo, kot je potrebno.

Potem pa bi se odločil in šel k profesionalnim avtoakustičarjem, kjer bi jim tudi povedal, kaj se je zgodilo z prejšnjim radijem...

Torej oni prevzemajo vso odgovornost, če gre kaj narobe...
Tako si nekako "krit".

ŽAL ta originalna akustika v Citroenu ni kaj dosti vredna in žal igra za prvo silo... Lepo pa igrajo tisti, ki imajo vgrajen se mi zdi da JBL... To je povsem druga zgodba...

Razumem pa, da te mine, da bi še karkoli urejal, ko enkrat naletiš na tak problem...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Saj moj ima vgrajen JBL ampak to je bolj žalost...

Sedaj igra odlično Denon ter rockford v japonskih citroenih. C crosser ter C4 aircross...

Tak se bojim, meni je zdaj največja želja da bo kot je bilo prej...

;)

Citroenovc

Mah JBL, Harman, Denon, ipd ... Vse je bolj ali manj enaka pašta.

Pa saj je itak 95% robe narejene na istih montažnih linijah nekje na Kitajskem. In dostikrat je drobovje celo popolnoma identično.

Redkokatero stvar še zasnujejo v sedežu znamke. In običajno je tisto tudi vrh cenovne ponudbe.
OK

LP
Primož

yamaha20252025

No, jaz sem imel pred C5 III....Dodge Nitro z original Infinity akustiko in originalno navigacijo, Dvd, telefonijo. Torej v vseh štirih vratih se mi zdi da zvočniki 25cm premera, v prtljažnem boku woofer... Muzika je bila zares uigrana, prava harmonija, pa še glasno je bilo tako, da se je tudi cel avto tresel. Američani to znajo narediti in vedo, kaj si nekateri želimo.

Ta akustika je bila neverjetno odlična, daleč pred vsemi, kar sem kdaj slišal..., pa sem imel Harman Kardon...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Citat od: Citroenovc;143374Mah JBL, Harman, Denon, ipd ... Vse je bolj ali manj enaka pašta.

Pa saj je itak 95% robe narejene na istih montažnih linijah nekje na Kitajskem. In dostikrat je drobovje celo popolnoma identično.

Redkokatero stvar še zasnujejo v sedežu znamke. In običajno je tisto tudi vrh cenovne ponudbe.

A prijatelj to pa nebo držalo :BigThumbs: . Idi poslušat JBL v C5 II pa denona v DS4 rec. ali pa rockforda v c croserja...

Rec tukaj zamerim francozom. Pri drugih znakmah to špila da nerabiš niti mrdnit. Kaj šele da pri njih doplačaš... Audi, mazda pa take scene (BOSE), potem MB, Range rover pa BMW (harman kardon)... To pa tak ppila da nemoreš vrjet...

Naš MB E ima original ozvočenje pa špila da te kap pa nijer ne piše čisto nič! Od prijatla dodge caliber ima noter original ozvočenje to pa tak špila da te sleče! 25 cm v vratih pa lepo glasno nizek bas že pri normalnih glasnostih...

nažalost in kaj češ...

Sem se sprijaznil (pri C6 malo rešuje vseskup dva ovalca na polici) ampak še zdaleč ni to to kaj je bilo tistih 10 minut ko je to vseskup bilo na rockford prikljopljeno... Preden, da je umrl radio ;)

:BigThumbs:

Citroenovc

Še enkrat - večina robe je narejena na istih montažnih linijah in je noter povečini celo enako (generično) drobovje.

Slučajno je moj prijatelj nekaj časa bil lastnik ene audio znamke in vem praktično iz prve roke kako zgleda to.
Ista linija - 14 dni NPR NAD, pote 1 teden Teufel, 3 tedne Harman, 1 mesec Infinity, ipd ...
OK

LP
Primož

dvorjan

Ja, saj to pac ni nic novega na podrocju elektronike. Tovarna na Kitajskem dela za vse, podjetja le zakupujejo proizvodne kapacitete in datum. Odvisno od tega, kako dobro uspejo nastaviti orodja in aktivno nadzorovati proizvodnjo ter samo kakovost, pa je koncni rezultat ...

Sam sem bil denimo v tovarni televizorjev na Ceskem. Iz istih proizvodnih trakov prihajajo modeli za 7 razlicnih blagovnih znamk, poleg samega ohisja z logotipom so razlike sele pri pakiranju ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Audi A6 ima za konkretno doplačilo Bose sound sistem, pa je zvok zelo povprečen. Nič ne pretiravam, če rečem, da imam v 2cv boljši zvok. Ja, šotor na kolesih ima boljšo muziko kot A6... Pa nisem nič pretiraval; Audiotop ločeni 13 100W dvosistemci s kretnico spredaj, klasični dvosistemci 13 100W v zaprti polici zadaj, 4 kanalni Ground zero ojačevalec (na 2 izhodih so 4 zvočniki-je stabilen na 2 Ohmih, na drugih dveh je sub) in mono sub Audiotop 250W v škatli.
Vse skupaj z avtoradiem je bilo cca. 1200 Eur.

Xandrej

No spet update...

Dobil radio iz Poljske (original od C6) no in zadevo priklopim DELA! In zahteva novi softver. Vglavnem odklopim, in premontiram mojo front plato oz mojega radia ker je kot nova ona ko pa je prišla pa je bila že zmatrana... No hočem povedat, da sem potem z mojo front plato priklopil (NE DELA!)...

Ej meni je celi radio spipalo z frontplato vred... Nemoreš vrjet...

No nato sem front plato premontiral v mojo ohišje in vseskup zmontiral v avto, dal CD in zadevo je naložil.

Šel na lexio in spet zgodba:

Ni komunikacije z radijem!!!! Vse dela od navi do LCD do potovalnega vglavnem vse razen pri radiju ko poslušaš dela zraven PIP PIP PIP PIP in seveda ker ima radio številko šasije od prejšnega avta in je nemoreš prepisat pa to popizdiš... Sedaj so še dve opcije kako to rešit, da se bo radio sparil z avtom:

Da ga probamo napizdit z Proxio (staro zadevo) ali pa še ena, da radio sparimo z C5 in mu tam namesto ŠT šasije vpišemo Šasijo od C6... Bomo vidli!

Vglavnem pizdarija na kubik!

Aja še hvala Dr.madmanu da je zraven v vsem tem pa da me prenaša ampak mislim, da se ob vsakem mojem klicu marsikdo ka jnauči ki se s temi zadevami ubada...!!!

Sporočim nadaljno zgodbo!

Tukaj pa še nekaj slikic ob obisku ko smo menjali vzvratno ogledalo:

- C6 (črn) je imel menjavo termostata ker ga je razneslo!!!
- Štrom voz: umrl akumulator spredaj! Ne oni zadaj ki poganja avto oni spredaj! Seveda ga ni na zalogi nikjer na planetu!

Xandrej

Vlado333

Andrej, zakaj ne morete vpisati "tvoje" številke šasije?

Xandrej

Ker pravi da ni komunikacije z BSI... Kaka ideja? Računalnik pravi, da ni komunikacije z radijem... Radio pa se ne da ker ima staro št. šasije noter očitno ker dela pa vse edino pri poslušanju radija pipka...

Edino kaj mi manjka kot je bilo prej je da nima prikaza na LCD od pritiska gum ter temp. vode in olja.... Ali pa spet ni pravi radio madona...:breaking_pc:

Vlado še kaka ideja s tvoje strani?

yamaha20252025

Ko je meni nekaj zezalo z emergency call in ko so uredjevali...je tudi izginil prikaz zunanje temperature, senzorji spredaj in zadaj niso delovali, pa še ene dve stvari niso delovale...

Počasi jim je uspelo vse spraviti v prvotno stanje.

Andrej, imaš pa smolo in upam, da jo hitro uspeš rešiti...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Vlado333

@ Xandrej

Žal nimam kake pametne ideje.
Spomnil sem se edino to, da sem pri C6 od šefa, videl, da ni vedno tako kot piše v citroenovem programu. Namreč po šasiji bi avto moral imeti RT4, v avtu na samem radiu pa piše RT3 in še ena oznaka. Inštalacija ni ustrezala ne skicam katere sem imel za RT3 niti za RT4. Torej v avtu je nek "hibrid". Letnik avta je 2007.
Tvoj primer je res "čuden".

Xandrej

Evo ga DELA!

Ne moreš vrjet, da vsake pol leta menjajo model avtoradija in med seboj sploh niso kompatibilni...

Danes je bil madman pri meni spet in so pričarali delujočo zadevo!

Marsikaj smo se naučili!!!

:BigThumbs::emot112: