Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Citat od: Xandrej;132917Trajalo je dalje ker niso barve trofli

In to so ti neki stručkoti?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Lovro

Ravno včeraj mi je en možakar razlagal, da je rdeča barva kar precej zahtevna za ujeti pravi odtenek v primerjavi z drugimi barvami in da morajo tudi pri njih včasih še enkrat barvati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

MSrougeZX

Meni se že pri sprednjem odbijaču bočno pozna da ni isti odtenek kot pri blatniku...pa je vse original še...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Citat od: frodo1;132977In to so ti neki stručkoti?

Ne vem sicer s čem se ukvarjaš in ja res se tudi naredi, da se barva ne trofi. Èe pa si ličar pa ti z veseljem pripeljem enega tega rdečega potem pa perla belega C5, če trofiš vsaj po mojih merilih welcome. Plačam pa še za pir dam.

Stručko je naredil kako se zagre in zdaj je stvar rešena in polišpana. Samo, da ni tiste ogromne praske popravljene ročno z lakom za nohte od prejšnega lastnika!

:BigThumbs:

Citat od: Lovro;132981Ravno včeraj mi je en možakar razlagal, da je rdeča barva kar precej zahtevna za ujeti pravi odtenek v primerjavi z drugimi barvami in da morajo tudi pri njih včasih še enkrat barvati.

Pa niso mesarji ali pa vrtnarji ne? Ja nekatere barve so hudič. Ko naneseš bazo je OK ko pa pride lak pa se lahko začne šov!

Citat od: MSrougeZX;132986Meni se že pri sprednjem odbijaču bočno pozna da ni isti odtenek kot pri blatniku...pa je vse original še...

Barva na plehu in na odbijaču nikoli ni enaka! Pa idi vse avte gledat pa boš videl. :BigThumbs:

yamaha20252025

C6
Barvo je včasih zelo težko ujeti. Zagotovo je ta rdeča trn v peti marsikateremu ličarju.
Sam bi tudi dal popraviti, če se ne bi ujemala barva. sem enkrat tako pred leti naredil. Bila so za barvati le vrata, pa jih niso zadeli. Tako sem se takrat odločil in naročil, da pobarvajo kar celo stran avta. Potem je bilo v redu.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

dvorjan

Kje so slike, da vidimo to cudo? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sušo

Citat od: yamaha20252025;132997Tako sem se takrat odločil in naročil, da pobarvajo kar celo stran avta...

...in potem so zeznl še stran in si dal celega pobarvat.

Me zadeva spominja na Gustav risanko k je tipo barval neko malenkost in je kapnilo na tla pa pol tla pobarva in je kapnilo na steno...
... konča se ko je - iz vesolja gledano - cela zemlja pobarvana.

Mal OT ampak paše v konteks.

Mal heca more bit, kajneda?

Xandrej

Citat od: dvorjan;132998Kje so slike, da vidimo to cudo? =)

Zdaj tak neboš nič videl ko je stvar zrihtana. Ta ličar mi je vedno avte barval. Xantia (podaljški, spoilerji itd itd), Xsara (celoten kit podaljškov), Rdeči C5 celotni spodnji del vozila iz črne v rdečo, in sedaj ta del sprednjega odbijača. Vedno je blo OK. Le da so mi tokrat slabo zmešali barvo pa se je postopek ponovil. Se pravi še enkrat zbrusit, šprickit, baza pa lah in zdaj je kot mora bit.

:BigThumbs:

frodo1

Citat od: Xandrej;132993Ne vem sicer s čem se ukvarjaš in ja res se tudi naredi, da se barva ne trofi.

Res da nisem iz podobnega poklica, samo si predstavljaj, da bi vsako stvar morali barvat par krat. Sem mislil, da je tu že tudi tehnologija mešanja barv napredovala, ali kako se to meša?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Ja saj se meša računalniško, ampak vseeno človek dodaja barve. Veš koliko barv se zmeša v eno tako osnovo rdeče rec.? Spomnim, se da sem šel po barvo za belega safran pa je prišlo 6 barv zraven od črne, modre, rjave, bele in ni da ni... Se seveda zgodi, da se ne zmeša pravi odtenek kar se je pač v mojem primeru pa smo še enkrat in to je to... Zdaj štima, da pa bi čist enako pobarval plastiko pa pleh pa je nemogoče... Najslabše jo itak odnese ličar ko vse pripravi, avto abdeka, zaščiti naredi v kit pobrusi in to je to potem pa pri nanašanju končne stopnje (laka) ugotovi, da odtenek ni čisto tak kot bi moral bit. :BigThumbs:

CitroX

Citat od: pubi2cv;132913Vilico ti lahko obnovijo za cca. 35 € po komadu....(vsaj za Picassoja me je tolk prišlo, če se prav spomnim)...

Za 42 € sem dobil novo (pripeljano iz Avstrije) nihajno vilico (roko) z dvema gumijastima vstavkoma (seleni?) in končnikom. Jutri bo montaža na servisu.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

jumper1

xandrej,v nedeljo pa sem mislil da boš barvo dol nesu tak si ga spet pucal,sem se peljal mimo sem ti potrobil sam ne vem če si slišal ker si ravno prage spiral.

Xandrej

Ja sem imel spet akcijo po dolgem času...  Sem ga zrihtal ker je bil že prvi svinjak. Prvo sem spedinal še fotru voz potem pa še mojega... Bi se ustavil sem glih imel pivo mrzlo...

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Kaj si te delal v tistem koncu?

jumper1

sem imel 7 košarkarjev za peljat in se mi je že mal mudilo,drugič če me pot zapelje tam mimo

Xandrej

Saj sem mel 7 piv... He he... Ti se kr ustavi če me vidiš...

Lp :BigThumbs: