Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Citat od: Xandrej;130483Aja plačal še prej to:

Nove zapakirane, z senzorji za tlak ter sredinskimi znaki:

Pol pa gume gor pa sem zaključil s tem avtom zaenkrat!

Pa smo te prepričali! :BigThumbs: To bo čisto nekaj drugega kot tista 20 colska groza.

Vlado333

@ Xandrej

Vidim, da bo C6 zrihtan do najmanjše podrobnosti, kot so bili do sedaj vsi tvoji avtomobili.
Meni "žal" C6 ni niti najmanj všeč ampak, ko se je treba pa odpraviti na dolgo pot si ne znam zamisliti boljšega avtomobila. Meni osebno je žalostno to, da se v "najboljši" avto kar ga premore Citroen zadaj ne more normalno vsesti 192 cm visok dec.
Verjetno poznaš ali si že slišal za "hibe" na tem avtomobilu. Do sedaj sem že na treh C6 menjal ohišje termostata (ko vidiš kako so ga naredili bi tistega, ki je to pogruntal takoj obesil na prvo drevo), ter puša na aluminijastem "nosilcu" ki povezuje zgornjo in spodnjo roko (vilice). Končniki (posebno te z ležaji) so potrošna roba, ampak udobje v njem odtehta kak končnik več. :)
Vse pohvale za odličen primerek C6 in želim ti veliko srečnih, varnih in brez okvar prevoženih kilometrov.
Lp Vlado

Xandrej

Ja za spodnji ležaj so menjali kataloško številko in je sedaj drugi del zato smo naročili tega novega čeprav je bil oni s staro kataloško na zalogi (peugeot 607) ima enakega...  Pa ta nov je za 30€ bolj poceni in je od SKF...

Gledam, da so za termostat tudi menjali kataloško številko in je dobavljiv nov.

Za ono pušo na  aluminijastem nosilcu pa še nisem slišal oz. kako je to samo pušo menjaš ali vseskup?

Ne delam dosti kilometrov tak, da mislim, da bi me morala zdržat ene 4 leta. če pa bo kaj pa bomo porihtali. Ta avto je prišel k hiši izključno ljubiteljsko. Zdaj dobi še obuvala nova potem pa sproti kaj bo...

:BigThumbs::BigThumbs:

Vlado333

Ohišje termostata je na videz, žal isto kot staro. Je pa konstrukcijska napaka, saj je na eni strani ohišje le zavarjeno skupaj in ga ščasoma tam "odpre".

Pušo sem menjal na C6-ki katera je dosti na cesti (220.000km), menjal sem na obeh straneh, žal pa ne dobiš same puše ampak je potrebno menjati KPL aluminij, ker je bilo škoda dajati toliko denarja za cel nosilec smo puše dali narediti. Kataloška za nosilec je 3656 04. Cena sitnih 268€.  Puša je bila cca 10€. :)

Lp Vlado

Xandrej

Aha hvala. Načelom ima moj trenutno 116 000 kilometrov. V 3-4 letih pričakujem nekje 20 000 do 30 000 kilometrov. Èe pa bo začelo roštat pa bomo menjali kaj čemo...

hvala!

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Xandrej

Evo danes me je pričakal lep paket doma:

Aja gume so že tudi doma. Bridgestone Potenza RA050A. Dobil rabljene stare 1 leto za najmanj 2 sezoni za ceno pol ene nove.

:BigThumbs:

Aja zraven so prišli tud 4x senzorji ter sredinski pokrovčki vglavnem kot mora bit!

MSrougeZX

Pivo si mi dolžan...švaba je švaba...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Ja saj mi je blo malo bolj vroče. Sem načeloma opravil le telefonski klic potem pa na mail podatke nakazal denar kar direktno na račun pa je to to... Ni blo ti ne pay pala ne e-baya pa nič. Ampak očitno so pošteni ljudje še vseeno na svetu ker bi me lahko brez problema po domače nategnil!

Cuci ko zmontirenzi pridemo na pijacho pa bom zraven prnesel kaki litr... Pa gogi pa darja prideta zraven... He he...

:BigThumbs:

zlikovski

No da vidimo, ta bi ti pa mogla lepo zgledati.

MSrougeZX

Gut Joža...kamin bo ready...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

yamaha20252025

No, Xandrej, pa si dočakal pošiljko... Jutri pa montaža hehe.
Bi si pa želel fotke videti sedaj in potem.

MSrougeZX...pomembno je, da bo KAMIN in seveda druženje...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Evo spet se nama je dogajalo.

No platišča in gume so doma bile in mi je vulkanizer to zmontiral (gume na felne) ter sem jaz to postpravil v prtljažnik (oz v pol avta ker ima C6 zelo mali prtljažnik dobiš noter 1 kolo! Ostale podret zadnje sedeže in tja zložit, zaščitit in tak kot mora bit. (kako z onim ko ima usnje voziš gume mi ni čisto jasno) (tistemu se ne dajo podret sedeži in zadnja stena)...

No ko je vulkanizer to montiral sem šel še na servis vmes menjat še zadnje zavorne ploščice (da imam s tem mir). ATE zadnje zavorne ploščice- Pašejo samo na C6.

Nato pa danes domov in to zmontirat...

Xandrej

Evo to pa so na hitro slikice kaj je nastalo Danes:

Original nove 18 col z gumami Bridgestone potenza RE050A. 245 45 R18.

Zimske pripravljene na drugo sezono:

Ter rezultat letne obutve:

devil

Citat od: Xandrej;131413Evo to pa so na hitro slikice kaj je nastalo Danes:

Original nove 18 col z gumami Bridgestone potenza RE050A. 245 45 R18.

Zimske pripravljene na drugo sezono:

Ter rezultat letne obutve:

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:
:funny34d:

yamaha20252025

Xandrej:

Ta platišča in celotni izgled vozila so fenomenalni !!!!!!!!

Vse skupaj si zadel v PIKO!!!

To je kombinacija prestižnosti, exstravagance.....

Do sedaj, si vse uredil tako, kot je potrebno.

Zelo si želim, da boš užival v tem citroenu....:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.