Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Citat od: Xandrej;126664Hvala hvala...Pri 130 km/h se ne sliši nič še šum vetra ne... Samo plavanje pa to je to...

He he, se spomnim, ko sem vozil testnega C6. Lepo speljem in par sekund kasneje razočarano rečem: "da to pa sploh nima nekih pospeškov", ko me prijatelj opozori naj pogledam na števec.

Meni se je zdelo, da smo pospešili šele na kakih 60 km/h, ampak na števcu pa je bilo v resnici že 120.

Res se nič ne sliši.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Bravo, krasen avto! Naj ti vdano služi se dolga leta in veliko kilometrov! Ko ga boš prodajal, se prijavljam na waiting listo!

Xandrej

Hvala vsem za lepe želje.

No včeraj sva se že kemično ščistla odznotraj. ker ima avto kombnacijo semiš in alcantaro v črni barvi sma ga s prilateljam včeraj s vsemi sredstvi in kemičnimi in nevemkakimi dodatki noter v nulo ščistila. Rezervar v mašini za mokro suho sesanje (profi varijanta) je bila voda totalno umazana ono nemoreš vrjet kaj se to v 5 letih pa človek ni bil šmirjokl... Noter ko iz trgovine seda pa še diši po novem... Danes sem bil pri kolegoma ki polirata in ravnata pločevino (bunkice, jamice in še kaj) smo našteli le 3 komade. Ena zadaj na vratih, druga tudi na zadnjih vratih na drugi strani in tretja ena na sprednjem blatniku. Za poliranje smo tudi dogovorjeni ez kaki mesec ker sta ful v gužvi tak, da bo kot mora bit. V soboto ga še oprerem malo ščetke še v roke pa to med vrati pa saj veste kak to gre, motorni prostor malo pobrista pa ščistit kot se reče pa felne dol pa zadaj pobarvat čerljusti, felne v nulo ščistit in nazaj gor pa je to to...

Aja danes sem na servisu kupil dodatek k nafti za Hdi motorje ter vlil noter ter ga polno natankal 71 litrčkov pa gremo dalje.

yamaha20252025

Priden Xandrej, le tako naprej...
Mi je prav všeč, da znate nekateri tako lepo skrbeti za avto...

Dodal si dodatek za HDI motorje... To je verjetno čistilo sistema?

Še kako fotko naredi, pa ne pozabi na notranjost.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Bom v soboto grem to rihtat bo lepo vreme pa celi božji dan mam časa. Pa še fotrovemu moram zamenjat kolesa... Sem mu 18 col felne z gumami naročil pa on pravi huh lepe so te 17 colarke pa jaz... Wiiii ata to so 18 col... Pa oke vlke ko kaka sova naočarka... kak je gledal... kak se bom te vozil sem rekel ja lepo tak ko jaz... He he..

Pa ga pol poslikam v soboto počez pa po dolgem...

Slike bojo...

Ma pa stvar 2 toni to! pa jaz noter pa polni tank pa smo kr na 2100 kil... :Hammer3:

Aja dodatek ja obstajata dva original v citroenovi embalaži. En je kurativa en pa preventiva... Jaz sem vzel kurativo, da se to zrihta ker to ni nihče nikoli naredil. pride 13€ na servisu pa sem vlil noter... Gor pa piše za čiščenje usedlin v rezervarju, za čiščenje vbrizga in celega tega bencinskega sistema...

garac

kaki aditiv, 100 oktanca moraš tankat, a ne dvorjan?
srečno vožnjo! :) Aditiv je sam gnar bek zabrisan
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Citat od: garac;126892kaki aditiv, 100 oktanca moraš tankat, a ne dvorjan?
srečno vožnjo! :) Aditiv je sam gnar bek zabrisan

100 oktanca v dizla? haha
[SIGPIC][/SIGPIC]

perom

C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Veloce

Uf, lepotica. Vso srečo z njo ti žeim, pa čim prej slike.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

MSrougeZX

Ker joža špara s slikami bom jaz eno gor vrgel da bo bolj zanimiva tema...:)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Evo mene... Res sem preživel dva dni v smislu rihtanja vozil... najprej sem se hotel ''rešit'' fotrovega... Ščistit, noter zunaj ni da ni, menjava litih platišč, barvanje čerljusti in ni da ni... No vglavnem zgleda noro z novimi 18 colarkami...

Ajde gremo na C6...

Prejšni lastnik je menjaval gume na felnah sem in tja... ker je bilo na vsaki felni najmanj 10 ostankov od (uteži ki se nalepijo), kmi ostane ono črno spodaj tista penica... katastrofa. Za vsako felno sem porabil najmanj 1 uro, da sem jih ščistil in naredil kolkotolko ker pa se te uteži pri vulkanizerju jemljejo dol z izvijačem se poškoduje barva na platiščih in posledično do korozije in odstopanja barve. Vglavnem felne bodo za zimo in definitivno moram kupit nove oz. druge ki nebo vsaka počohana in pobran rob.... Vglavnem popravil in zrihtal sem jih kolko se da. Seveda sem postylal vse čerljusti ki so v 5 letih v stanju kakršnem so. Brušenje drot piršna barvanj in še kaj... Vglavnem celo soboto sem rihtal to do teme.

Danes sem nalepil tablice (merjenje, označevanje) in prvič v življenju sem v nulo zadovoljen ker so v nulo vedno sem kak malo krivo nalepil ko ta dvostranski trak prime si adijo... Kak malo nasloniš.

Potem sem se preselil v notranjost. po amaturki sem vse posesal s čopičem, ščistin in zrihtal, da je avto odznotraj NOV! Brez same napake. Nisem slikal noter ker sem pozabil... ;( ;(

Edino kaj bom naročil so novi tepihi iz e baya jih dobiš komplet za 15€ original 3D stanejo 140€...

Slikanje notranjosti bo drugi vikend ker grem še enkrat...

Potem se avto odzunaj opral kolko se je dalo ker je tak pihalo da je vse letelo po luftu!!! Tudi motorni prostor sem ščistil kolko se je dalo, naslednjič bom še namazal plastike v motornem prostoru, pral pa nebom motorja. ;)

Naslednji vikend:

Pranje, sušenje, poliranje celotnega vozila...

Pa detajli.

Pa čimprej ene druge felne oz HOÈEM CELE!!!

nekaj slikic od danes. Nisem niti gum namazal ker mi je ta veter uničil celo veselje danes...

Pa naslednjič: dalje...

Xandrej

To je to za ta teden:

Upam, da vam je všeč. Barva pa bo nora ko se bo to sijalo!!!

MSrougeZX

Lepo...ko bo čas še upgrade na žarnicah...mislim da te spodnje...verjetno dnevne....od zadaj zgleda hudo...nasplošno čudovit, ker oko je navajeno na same črne in srebrne....
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ModelJT

Zdaj se pa drži tega avta kot pijanec flaše! Dolgo ne boš dobil tako lepega.
[SIGPIC][/SIGPIC]