Poraba goriva C5

Začel/a BT-C5, Marec 05, 2012, 05:01:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pixxel

trenutno 4.6
po 2500km pa 4.8
mogoce se kdaj zmoti za 0.1l

nadvlozek

Moj l.2010 2.0 140km pije okoli 6l, vozim vecinoma avtocesto pri 130km/h. No, zadnje case je povprecna hitrost na stajerki malo nizja, tud poraba pade do 5.7. Mi pa racunalnik kaze pol litra manjso porabo od realne.

gepl83

Pol litra laže skor vsakmu. So pa tukaj same neke pravljične porabe. 4.7 litra realne porabe? Pa kaj to delaš za tako porabo?

Xandrej

Vztrajnike kurijo pa tekmujejo sami s sabo... :Hammer3:

breznikar.peter

...vztrajnike, mašijo se ventili, fap filter...potem se pa čez leto dve potegne črta..in daš 500€ za bz stvar :)
Ampak pejmo raj na temo nazaj, ker se zna kdo kaj ujezit:)
Moja je 6.2 povprečno po računalniku..Na roke izračunano pa nekje med 6,5-6,7..In mislim,da je to neka " realna " poraba za tako " kravo " od  avta.

gepl83

Tudi moje mnenje je tako. Sploh glede na to, da poznam lastnika c5, ki ima tako porabo.

sypahh

F*k tisti, ki pa pišete da mate porabo 5L pa res nevem kako vam to rata ? :emot81: jaz mam 2.2 motor (ročni menjalnik) pa imam zračunano točno 7L, kaže mi pa 7,2L (po računalniku). Šparam ga ne, ampak neke pretirane hitre oz.agresivne vožnje pa tudi ni, skratka hočem povedat, da če bi ga res teral bi bilo gladko čez 7L.

Tko da svaka čast unim k vam pije 5, al pa sam pravte tko :) :)

StefZ

Zdravo!

Že nekaj časa berem tole temo, ki izgleda kot "kdo ima daljšega" ali pa kot takrat, ko smo kot mulci gledali na števce... "naš ima pa 300,..."

No jaz imam 2.2 hdi (125 kw), ročni menjalnik, letnik 2009 - zadnjih 20 tisoč kilometrov računalnik kaže porabo 8,5 :funny34d:

sypahh

StefZ pol mas isti letnik in isti motor kot jaz. No meni ga na 8,5L še ni ratalo spravit, max sem imel tam 7,6 (po računalniku). Ampak vseeno se mi zdi, da mal pretiravajo eni s 5L številkami :)

gepl83

To so realne porabe. Drugo pa je sam draženje ljudi. Dobro, ne morem rečt, kaj je res al ne, ampak ene porabe so res neverjetne.

BT-C5

veliko je odvisno kje voziš(relacija,avtocesta,mesto) in kako voziš,nekateri zmerno pospešujejo,spremljajo promet,drugi pa ful do daske sprednjemu v rit pa ful na zavoro,pa spet prestavo nižje in po gasu,pa je hitro kakšen liter not.....
z mojim pod 5l in nad 7l zelo težko!

2.0 ,140KM ročni

Xandrej

Meni 270 konjska zverina žere 7.5 litra! aja je V6 pa 3.0 BENCIN!

StefZ

Citat od: sypahh;193598StefZ pol mas isti letnik in isti motor kot jaz. No meni ga na 8,5L še ni ratalo spravit, max sem imel tam 7,6 (po računalniku). Ampak vseeno se mi zdi, da mal pretiravajo eni s 5L številkami :)

Hja. Takle mamo :) pozna se en kup mestne vožnje in kratkih relacij. Nekaj kilometrov v eno in v drugo smer + jajcanje po semaforjih v ljubljani in si takoj na taki porabi...

sulicar

C5 2.0 hdi 120kw,kupljen pred dobrim mesecem in prevoženih nekaj čez 4000 km poraba 5.8l....ročno in po računalniku...pa ga ne šparam,res pa da vozim večinoma relacijsko(65km v eno stran) po magistralki.

frodo1

Citat od: Xandrej;193614Meni 270 konjska zverina žere 7.5 litra! aja je V6 pa 3.0 BENCIN!

:emot77::emot66:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."