Lastniki DS4

Začel/a panter007, Marec 01, 2012, 08:11:25 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skos

oj, bi bilo fajn če pošlješ kakšne fotke :)
hvala

AirDevil

Ups sem čist pozabil dati par slik v album. So sedaj na ogled. Bomo poleti malo posodobili kolekcijo.
DS4 THP200

AirDevil

Kar ne morm verjet da ima moj DS4 napako ki jo omenjajo na forumih. Gre pa za to da ko je avto nekaj časa na soncu preprosto piha ven iz ventilacije ogrevan zrak (ogrevan zato ker če dam roko ven pri nizki hitrosti je zrak BISTVENO hladnejši). Èim vklopim klimo in jo nato takoj izklopim mi pa nato piha hladnejši zrak (neogrevan). Torej nekaj ne deluje in šele klima odpravi napako. Mi ne preostane drugega kot da dam avto na servis.
DS4 THP200

north

Možno da programsko nekaj ne dela dobro ali pa kakšna loputa kaj zafrkava...
Citroën - Creative Technology

AirDevil

Na sevisu so posodobili software na avtu (ne mislim od radia) tako da upam da bo usb od sedaj naprej normalno delal. Kar se tiče vročega zraka so pa rekli (v prenesenem pomenu) da se bo treba preprosto navaditi. Se materiali toliko segrejejo da ni pomoči glede segretega zraka. Preprosto imaš prižgano klimo da ohladi material ali pa se nekaj časa greješ in temp. zelo počasi pada (odvisno koliko je takrat zunaj temp). Drugače pa zelo prijazni in ustrežljivi na sevisu.
DS4 THP200

AirDevil

Nažalost resetiranje radia na servisu ni bilo odpravljeno (zamenjan je bil softwer avta).
Premišljujem da bi spet odpelov na servis da naložijo RT6 sotwer na novo. Èe pa še to ne bo pomagal pol pa edina opcija menjava celotne enote navigacije/radia. Se mi zdi mal škoda radia da se vsake tolk cajta neki skvari in se začne sam reseterat. Pred servisom bom probal še na druge USB ključke dati muziko če bo kaj pomagalo. Sem tudi probal kakor je v navodilih napisano da naj bodo imena samo 20 znakov dolgi pa tudi ni pomagalo. Res pa je da ima vsak mp3 svojo sliko albuma, ime albuma in vse ostale podatke ki jih lahko vpišeš kot podrobnosti muzike, tako da bom probal samo ene par musk urediti samo z imenom in to je to nič album itd. Poročam kasneje o rezultatu domačega testiranja.

Èe pa slučajnoma kdo opazi podobne težave z USB-jom pri C4-II, DS4, DS5... ki imajo RT6 pa kar povejte da vidm da nisem edini (v sloveniji), ki imate te probleme čeprov sem celo zasledil na fracoskem forumu http://www.planete-citroen.com/forum/da imajo ljudje identične težave vendar nažalost ne znam francosko in se ne morem tam pogovarjati o tem.
DS4 THP200

AirDevil

Dober dan.

Našel rešitev za resetiranje radia. Preprosto sem kupil zmogljivejši USB ključek in od takrat se ni niti enkrat resetiral.
DS4 THP200

AirDevil

Leto je naokoli zato je prav da malo napišem o izkušnjah. Trenutno prevoženih cca 20,000km s povprečno porabo 7,6. Mikro jermen zamenan (cvilil ob segreti mašini), radio se ne resetira več (kupljen boljši USB ključek in kot preventiva tudi izklopljen random pri poslušanju). Kot zakleto mi je pa 3 dni nazaj začel škripati volan. Torej ko imam volana obrnjen za 90° v levo (levi del volana je obrnjen navzdol) začne škripati. Vedno z istim zvokom na točno istem mestu kot da bi del plastike drsal ob drugi del, skaratka zelo moteče. Ko se poleže sneg seveda leti avto na servis. Aja je pa to škripanje slišati v volanu, kot da bi se pod kontrolam volana nekaj losalo in sedaj to drsa ob nekaj drugega. Bluetootha dela brez problemov, če bi imel še podporo za sms-e bi bilo 1A. Kar se tiče snega in teh velikih pnevmatik se odrežejo odlično. Seveda pri speljevanju je potrebna dodatna mera lažje noge.
DS4 THP200

north

Ta mikro jermen je še zmeraj problematičen tudi pri starejših motorjih brez fap filtra to škriplje ko ptiči spomlad zanimivo da tud menajva ne reši problema,,,
Citroën - Creative Technology

AirDevil

Končno odpeljal avto na servis zaradi škripanja volana. Krivec je bila odlepljena etiketa na jeziku v volanu ki je nato veselo drajsala. Kar se tiče mikro jermena sem narobe napisal. Menjan je bil mikro jermen in je še zmerja cvililo nato sem šel pa k Jerovšku mi je pa zamenjal jermenico in je sedaj vse OK.
DS4 THP200

AirDevil

Dober dan.
Nekaj časa je minilo od zadnjič ko sem kaj napisal in kot vedno tudi tokrat pišem o težavah. Da je leto že na začetku poletja bolj pestro mi je prejšnji teden "crknil" termostat za motor. Še dobro da imajo citroeni to varovalko da ko se mi prikaže opozorilo da je previsoka temp. mašine se takoj prisilno prižge ventilator. Danes odhaja k svojem "dohtarju" in da dodam še piko na i mi je včerja še spustilo olje (olje po vsej varovalni plastiki ki je pod motorjem). Na srečo ga je še vedno polno v motorju (preverjam vsakič predno se vsedem v avto).
DS4 THP200

Dr. MadMan

@AriDevil si za akcijo bi testiral slovenske menije na navigaciji?
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

AirDevil

DS4 THP200

jzemljak

Vem, da je že dolgo, kar je bil prispevek objavljen, pa se vseeno javljam.
Sem lastnik DS4 letnik 2012, pa me zanima, ali je zadeva še aktualna.

LP Jože

MSrougeZX

Danes nabavil nove brisalce za DS4, v original citroen embalaži, so pa od boscha...cena sitnica..19,90...vemo vsi kje..sem pričakoval bosch embalažo, kot za ostale, vzel sem še za Laguno coupe, C2, in P3008. Zdaj bo pa mir.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil