Lastniki DS4

Začel/a panter007, Marec 01, 2012, 08:11:25 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

panter007

Citat od: MSrougeZX;125893Tako. Ampak dvomim da bodo priznali.

Morali bi, glede na to , da imam avto šele 3 dni in nisem ravno vplival na to, če so gume jajčaste. Včeraj so mi jih že centrirali na Avto Cityju, pa ni pomagalo.Bom videl, kaj bom uredil jutri, ko ga peljem nazaj. V navodilih piše da se morajo pumpati do 2.3bara. Ko sem jih poskusno napumpal do 2.8 je treslo veliko manj.Verjetno so res gume.

ModelJT

Ti samo pelji na servis in naj ti prvo scentrirajo gume, če pa to ne pomaga pa nove. Oni častijo... :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

panter007

Citat od: ModelJT;125929Ti samo pelji na servis in naj ti prvo scentrirajo gume, če pa to ne pomaga pa nove. Oni častijo... :)

Gume so centritrane, tresenje je skoraj prenehalo :funny34d:
Hej, ampak gvihti pa lepijo na platišča glih kak se jim zdi.

MSrougeZX

Skoraj?! Ali ne vejo scentrirat ali pa je guma jajčasta.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Jogador

Citat od: MSrougeZX;126237Skoraj?! Ali ne vejo scentrirat ali pa je guma jajčasta.

Tako je, če je guma jajčasta, ne pomaga nobeno centriranje, ker s tem uravnotežiš le lateralna nihanja, ne pa višinskih, kar se zgodi pri jajčasti gumi.

Èe še vedno trese po centriranju, potem pojdi po nove gume:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

panter007

Citat od: Jogador;126511Tako je, če je guma jajčasta, ne pomaga nobeno centriranje, ker s tem uravnotežiš le lateralna nihanja, ne pa višinskih, kar se zgodi pri jajčasti gumi.

Èe še vedno trese po centriranju, potem pojdi po nove gume:BigThumbs:

Ne vem zakaj potem trese le na določenih odsekih avtoceste pri 130km/h? Na nekaterih pa je volan popolnoma miren?

MSrougeZX

To tak je....meni je tudi tak delalo....odvisno od odseka....na momente skoraj nič  pol pa spet bolj....sem kar dolgo ugotavljal in analiziral...rešitev so druge gume in NIÈ drugo....z obrabo profila se tresenje še rahlo povečje.
R5 e-tech 2025

Jogador

Citat od: panter007;126659Ne vem zakaj potem trese le na določenih odsekih avtoceste pri 130km/h? Na nekaterih pa je volan popolnoma miren?

No saj je že MSrougeZX napisal, kakšen odsek dela normalno, na malo slabši cesti začne pa trest, mnogo nepozornih voznikov tega sploh opazi ne.

Zraven vpliva še temperatura gume oz zraka-če je segret je guma malenkost bolj polna-bolj občutljiva za tresljaje, če je jajčasta.

Èe pelješ h kvalitetnemu vulkanizerju, takšnemu, ki res obvlada svoje delo, ti bo potrdil to diagnozo, se vidi že med centriranjem, če ne teče lepo guma. Minimalni popravki teka gume so mogoči z rotacijo plašča glede na platišče, tako smo reševali takšne primere, če lastnik ni želel menjati gum, ampak 100% pa ne moreš zrihtat.

Èe rabiš kontakt od kvalitetnega vulkanizerja (z garancijo na centriranje:BigThumbs:), ti ga lahko pošljem na zs, samo je iz Lj...
"Watch this..."

garac

Zakwaj bi plačeval vulkanizerja? Na servisu imajo centrirke, imajo mojstre, so dolžni v garanciji napake odpraviti...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Citat od: garac;126674Zakwaj bi plačeval vulkanizerja? Na servisu imajo centrirke, imajo mojstre, so dolžni v garanciji napake odpraviti...

Samo jih morajo najprej priznat, to pa zna biti problem, če je politika čimmanj garancijskih zahtevkov priznat...:argue1:

OT: Zakwaaaaj:emot15:
"Watch this..."

MSrougeZX

Ko je guma na centrirki se lepo vidi kak opleta gor dol.
R5 e-tech 2025

panter007

Danes sem naročen na servisu, bom videl kaj bom uredil.

panter007

Citat od: garac;126674Zakwaj bi plačeval vulkanizerja? Na servisu imajo centrirke, imajo mojstre, so dolžni v garanciji napake odpraviti...

To je res, da so dolžni odpravit napake v garanciji, ampak ne vem, če je jajčasta guma napaka, glede na to, da je bil avto testni, zdaj pa je tri mesece bil kot salonsko vozilo.
Avto sem vozil lani oktobra, pa ni nič treslo, sedaj ko sem se odločil za nakup, je bil neregistriran, tako da ga pred nakupom nisem dodatno probal. Kot praviš, sem si rekel "saj je v garanciji". Nisem pa računal, da so gume v k*.

Jogador

Citat od: panter007;127035To je res, da so dolžni odpravit napake v garanciji, ampak ne vem, če je jajčasta guma napaka, glede na to, da je bil avto testni, zdaj pa je tri mesece bil kot salonsko vozilo.
Avto sem vozil lani oktobra, pa ni nič treslo, sedaj ko sem se odločil za nakup, je bil neregistriran, tako da ga pred nakupom nisem dodatno probal. Kot praviš, sem si rekel "saj je v garanciji". Nisem pa računal, da so gume v k*.

Jah prodali so ti avto (čeravno ne povsem nov) "brez napake", (verjetno nisi rekel, da bi kupil takega, ki ima jajčaste gume:Hammer3:) po moji logiki je to upravičen garancijski zahtevek, gume so del avta...

Škodit ne more, če poskušaš dobit druge od njih, samo prihraniš lahko:BigThumbs:
"Watch this..."

DejanO

Citat od: dvorjan;125341Vecina testnih pa se mogoce kaksna po narocilu. Verjetno je cifra med 20 in 30.

skupaj: 88 komadov v letu 2011

tipi:
1.6 HDI  42  
2.0 HDI  23  
1.6 I  20  
1.6 I AUT.  3  

moč:

kw
82  42  
120  23  
147  18  
115  3  
88  2  

barve:

Siva  50  
Bela  27  
Rjava  6  
Èrna  3  
Rdeča  1  
Zelena  1  

občine:

KOPER  18  
KRANJ  11  
LJUBLJANA  11  
CELJE  6  
MARIBOR  6  
MURSKA SOBOTA  5  
DIVAÈA  4  
VRHNIKA  3  
ŠEMPETER-VRTOJBA  3  
TOLMIN  3  
SLOVENSKE KONJICE  2  
MENGEŠ  2  
TRBOVLJE  1  
VELENJE  1  
GORNJI PETROVCI  1  
GROSUPLJE  1  
KOMEN  1  
LOŠKA DOLINA  1  
KRŠKO  1  
NOVA GORICA  1  
ODRANCI  1  
ORMOŽ  1  
POLZELA  1  
PTUJ  1  
SEŽANA  1  
SLOVENJ GRADEC  1  

gorivo:

D  65  
P  23  

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive