C3 SX Pack 1.4i 16V

Začel/a bostjan, Maj 25, 2007, 10:02:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bostjan

Podravljeni!

Lahko prosim posredujete kakšno mnenje o C3 SX Pack 1.4i 16V (90KM). O navadnem 70KM je ste ?e veliko napisali

Hvala in lep dan

B.

Picdriver

Bistveno boljši motor. Dovolj močan in elastičen, poraba okoli 6,8 litra. 1.1 je za penzioniste ali tiste, ki se vozijo samo po coni 30. Mislim da je optimalna izbira za takšen avtek, kot je C3. Imamo enega doma. Moja boljša polovica je v stanju ubijati zanj!

hadei

Bistvena razlika z primerjavo. Tako kot pri ostalih modelih. Avto lažje diha in bolj je poskočen.  Glasnost motorja je tudi manjša zaradi tega. In nazadnje... manjša poraba. Sicer po specifikacijah malenkost manjša ampak mislim, da se kljub temu pozna malo ve? kot 1 dcl.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

vsekakor ga pelji pred nakupom, ker nakup avta brez preizkusa? Tako kupi avto blondinka : Joj, kolk je lučten!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Odisej

mi imamo v zbirki 1.4 75 konjskega in smo se zanj odločili za to, ker ima veliko opreme (Exclusive) in ne rabimo moči po mestu. 90 konjiski bolj leti, samo nevem kdo pravi da je 75 len in da 90 konjski man pije.
Pred nakupom sem peljal tudi 1,6 110 konjskega...samo se mi zdi (tako kot je nekdo na forumu omenil) da je to preveč in neracionalno.

hadei

Manj pije zaradi tega, ker je motor bolj odziven in ga ne rabiš toliko preganjat. Sem ?e izkusil na nekaj tipih vozil, pa je bilo vedno isto.
Teh 90 konjev ni toliko pomembno, da leti ampak, da ne rabiš avta preganjat v ne vem kakšne vrtljaje, da nekoga prehiti? ali se Pelješ v klanec.
To pa ne pomeni, da 75 konjski ni za kupit ali za vozit. ?e se odlo?a ALI to ALI ono, potem definitivno 1.4 16V.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Odisej

to da 16V mašina manj pije se ne bi ravno strinja....recimo pri Picassu ?e ni tako.
Nima veze. Glede mašine ja 1.4 16V ?e bolj potegne, saj ima 15 konj ve?...?e bolj leti pa 110 konjska.....glede celega paketa 1.4i Exclusive ali pa 1.4 16V SX Pack pa sem definitivno na strani Exclusiva, vsaj v mojem primeru...ker se avto vozi ve? ali manj po mestu in nikoli poln ljudi....pa ?e ve? opreme ima.

?e mu je pa za to da bo norel in da bo avto letel, potem je pa pa sigurno prava izbira 1.6 16V

hadei

Se strinjam s teboj, pri takšni uporabi vozila. Jaz sem pa? napisal kako je bilo, ko sem testiral vozila z 16V in brez. Razlika je bila očitna.

?e pa avto uporablja? samo oz. večinoma po mestu, pa ne igra velike vloge.
Potem je definitivno boljša varianta 1.4 EXclusive kot 1.4 16V SX.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Odisej

Citat od: hadei;9056Se strinjam s teboj, pri takšni uporabi vozila. Jaz sem pa? napisal kako je bilo, ko sem testiral vozila z 16V in brez. Razlika je bila očitna.

malo off C3 topic.
Jaz sem primerjal ma?ini v picassu 1.6i 95 konj in 1.6 16V 110 konj. Karkoli sem delal je bila poraba 16V večja ali pa enaka navadni 1.6i. Sem pa opazil, da 1.6i 95 konj veliko bolje potegne v nizkih obratih kot pa 16V mašina, katere moč se pozna šele pri visokih obratih in pomoje je ravno to razlog da ima 16V v picassu sorazmerno veliko porabo.

drugače pa liter gor ali dol, vašen je užitek v vožnji.

marelica

Mi smo kupili sedaj c3 1.4 SX Pack 16 V in ga ?e čakamo koliko pa porabi taka mašinca povprečno?

Odisej

Citat od: marelica;9092Mi smo kupili sedaj c3 1.4 SX Pack 16 V in ga ?e čakamo

Kako pa to, da ste se za SX Pack odločili?

marelica

Kaj pa vem. Ugodnej?i je in tko. Zakaj?

garac

sedem jih bo kar popil, ?e kak deci čez. Sx je skoraj isti kakec kot exlusive
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Odisej

Citat od: garac;9727Sx je skoraj isti kakec kot exlusive

Aja?

SX Pack-u manjka (proti Exclusivu)
- Radio
- Avtomatska klima
- Termo stekla
- Lita platišča (15 col)
- Zunanji in notranji dodatki za lepši izgled
- Tempomat
- Omejevalnik hitrosti
- Senzor za dež
- Deljivo dno prtla?nega prostora
...?e kaj bi verjetno našel

Razlika v ceni je pa taka, da je Exclusive 1.100 EUR dražji.

Odisej

Citat od: marelica;9721Kaj pa vem. Ugodnej?i je in tko. Zakaj?

Samo tako vprašam zaradi opreme.