Avtomatska avtopralnica

Začel/a bajsi6, Februar 16, 2012, 03:08:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bajsi6

jlun! kaj konkretno se je poškodovalo pri C4 picassojih?
Ni slabih avtomobilov, so samo slabi šoferji!

jlun

Zdravo

Stresna krtaca je odprla pokrov motorja. Le ta je iz dveh delov, zunanji in notranji del.Zgornji (t.j. zunanji) del gre preko spodnjega, zakljuci se spregibom zgornjega cez spodnjega, in tukaj je problem. Ta pregib je pri vecini avtomobilih tockovno "svasan", medtem ko pri tem avtomobilu ni.
Pokrov motorja je iz aluminija in je sam po sebi relativno mehak. Kljucavnica ki zaklene pokrov motorja je relativno globoko (proti notranjosti) pozicionirana, kar pomeni da je skrajni del pokrova pri razlicnih pritiskih se bolj mehak,...
Pritisk krtac je nastavljen optimalno za vsa vozila enako, kar se pri tem avtu ne pokaze najbolje.
Pokrov se odpre na nacin, da se zgornja in spodnja plocevina locita. zgornja plocevina se postavi pokonci (kot da imas normalno odprt pokrov ki stoji na palcki). spodnji del pa se zvije, pri cemer kljucavnica pokrova se zmeraj opravlja funkcijo, kar pomeni da je spodnji del pokrova se vedno zaprt.
Zgolj predvidevam, da se pri polietilenskih krtacah ( to so tisti plasticni laski, ki puscajo drobne sledi na avtomobilih) to ne bi zgodilo, saj bi se prej odtrgal laks kot bi odprlo pokrov..ampak to je zgolj moja domneva, pri tekstilnih krtacah ki pa so iz kompaktnega tekstila, je pa zgodba drugacna.

Torej poskoduje se pokrov motorja, ki ga je potrebno zamenjati, barvati, lalalala in ta sport stane 2k€, zavarovalnica ne pokrije skode, ni dokazljivosti o subjektivni oz.objektivni odgovornosti,....preostane to da stranka tozi pralnico in dokazuje., pralnica tozi zavarovalnico in proizvajalca......lalalala, skratka en kup tezav in slabe volje....zato je zakljucek preprost....teh avtov mi ne peremo, ker vemo zakaj.

P.S. mi smo skodo vseeno poravnali

Upam da sem bil dovolj plasticen.

Lep dan

frodo1

No lastniki picassojev preverite kako je narejen pokrov pri vas, da je iz aluminija pa prvic slisim, mogoče pa res, nikoli ne veš.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Vsi C5 imajo pokrove iz aluminija, tudi C6 kako je z ostalimi ne vem... Eni delajo s plasike drugi iz aluminija eni iz železa...

perom

Evo, pa je prišla razlaga za problem:)

Mimogrede - C4 MK I ima tudi aluminijast pokrov.
C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

Gox

Citat od: jlun;128933Zdravo

Stresna krtaca je odprla pokrov motorja.

Hvala za podrobno razlago ... je vseeno zanimivo slišat za problem, ki si noben ne bi predstavljal da se lahko zgodi.

jlun

Samo se to.

noben drug avto ni problematicen samo Citroen C4 Picasso in C4 Grand Picasso

Zato ostali Citroenarji dobrodosli.

bajsi6

Hvala za konkretni odgovor jlun!
Ni slabih avtomobilov, so samo slabi šoferji!

šofer

Citat od: jlun;128933Zdravo

Stresna krtaca je odprla pokrov motorja. Le ta je iz dveh delov, zunanji in notranji del.Zgornji (t.j. zunanji) del gre preko spodnjega, zakljuci se spregibom zgornjega cez spodnjega, in tukaj je problem. Ta pregib je pri vecini avtomobilih tockovno "svasan", medtem ko pri tem avtomobilu ni.
Pokrov motorja je iz aluminija in je sam po sebi relativno mehak. Kljucavnica ki zaklene pokrov motorja je relativno globoko (proti notranjosti) pozicionirana, kar pomeni da je skrajni del pokrova pri razlicnih pritiskih se bolj mehak,...
Pritisk krtac je nastavljen optimalno za vsa vozila enako, kar se pri tem avtu ne pokaze najbolje.
Pokrov se odpre na nacin, da se zgornja in spodnja plocevina locita. zgornja plocevina se postavi pokonci (kot da imas normalno odprt pokrov ki stoji na palcki). spodnji del pa se zvije, pri cemer kljucavnica pokrova se zmeraj opravlja funkcijo, kar pomeni da je spodnji del pokrova se vedno zaprt.
Zgolj predvidevam, da se pri polietilenskih krtacah ( to so tisti plasticni laski, ki puscajo drobne sledi na avtomobilih) to ne bi zgodilo, saj bi se prej odtrgal laks kot bi odprlo pokrov..ampak to je zgolj moja domneva, pri tekstilnih krtacah ki pa so iz kompaktnega tekstila, je pa zgodba drugacna.

Torej poskoduje se pokrov motorja, ki ga je potrebno zamenjati, barvati, lalalala in ta sport stane 2k€, zavarovalnica ne pokrije skode, ni dokazljivosti o subjektivni oz.objektivni odgovornosti,....preostane to da stranka tozi pralnico in dokazuje., pralnica tozi zavarovalnico in proizvajalca......lalalala, skratka en kup tezav in slabe volje....zato je zakljucek preprost....teh avtov mi ne peremo, ker vemo zakaj.

P.S. mi smo skodo vseeno poravnali

Upam da sem bil dovolj plasticen.

Lep dan

To se je zgodilo pri kateri verziji? Ko avto stoji na mestu in se premikajo krtače ?

jlun

Citat od: šofer;129020To se je zgodilo pri kateri verziji? Ko avto stoji na mestu in se premikajo krtače ?

To se je zgodilo v tunelski avtopralnici, kjer veriga vleče avto.

Lahko se zgodi tudi pri opciji ko avto stoji pri miru in se premikajo krtače.