Avtomatska avtopralnica

Začel/a bajsi6, Februar 16, 2012, 03:08:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bajsi6

V BTCju v Ljubljani mi v avtomatski avtopralnici niso hoteli oprati avta (C4 picasso). Odgovor je bil, da imajo novo stezo, proizvajalec steze pa jim je svetoval, da C4 Picassojev ne perejo, ker lahko pride do poškodb. Kakšnih, mi zaposleni niso znali povedat. Se pa držijo nasveta in Pablotov ne perejo. Imate podobne izkušnje od drugod?
Ni slabih avtomobilov, so samo slabi šoferji!

ModelJT

Kaj? A mogoče tudi podvozje šprica pa zato ker imajo naketri picassoji zračno vzmetejne nočejo, ker se bojijo da bodo blazine preluknjali? Edino tako si jaz znam to razložit.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Hi HI spet ena lovska... Kaki butli... Najbolje da spredaj piše kaki avti lahko grejo skozi kaki pa ne...

Jaz hodim pozimi v to pralinico ampak samo v eno in edino v Mb pri AC šerbinek ker to dela kot mora in tudi krtače se menjaujejo ker vidim, da so vsake toliko druge barve. Sicer s C5 nisem hodil ker črna barva pa ta pralnica je pogreb sem pa zdaj šel s fotrovim pa sem prvo vprašal če se lahko spredaj zvezda (mercedes) zlomi pa je rekel ni problema vi samo gas. Pa pride vun ko novi...

bajsi6

Zaposleni nimajo pojma v čem je problem s C4 picasso. Enostavno ga nočejo oprat, ker jim je tisti, ki je stezo montiral, tako naročoil.

garac

Noben problem, samo zalaufan mora bit, da se ročna ne zategne. Mene je enkrat en perimož na Petrol prepričeval naj ugasnem avto, ker mora vsak avto bit ugasnjen, tako pa najbž lahko kaj zjebejo. Pa enkrat je blo 6€ škode, ker lastnica ni antene odšraufala, pa je odletela.
Enako je moj foter pameten kot je odšraufal anteno, pa pozabil kam jo je shranil. No za xp pa je antena 8€, pa še vedel ne bi, če bi nepogledal računa od servisa.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

@modeljt, a ti misliš, da un Pajo ve, da ima gp zračno vzmetenje? Dej ga no kakat!
Pri berlingu me vedno vpraša, če zloži ogledala in vedno zavrnem! To se pa že videl, da je na zloženem ogledalu odtrgalo pokrov
[SIGPIC][/SIGPIC]  

ModelJT

Ne ve Pajo, proizvajalec pa verjetno ve.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

janko, pralnice so po večini pri nas od christa, potem ti c4 pic ne bi prali na nobenem BS.
U, madona pa res, ko sem zadnjič prišel v pralnico je na veliko pisalo ne obratuje! Menda zaradi mraza
[SIGPIC][/SIGPIC]  

masun01

tudi picasoja se da peljat z ugasnjenim motorjem v avtomatsko pralnico, kar se pa tiče same avtopralnice so pa buče

hostnik

bajsi6

Moj Pic nima zračnih blazin za vzmetenje in tudi avtomatsko ročno zavoro lahko v meniju izklopim, tako da to ni problem. Je pa to prva avtopralnica v kateri mi nočejo oprat Picassoja. Malo mi je brez veze, ker niti ne vedo, kaj gre lahko narobe!

Lovro

Citat od: hostnik;123915a pustiš samo kontakt prižgan ???

Èe imaš elektro ročno tako kot C5, moraš po mojem imeti kontakt prižgan.

Vsaj jaz ga pri mojem C5 moram imeti, da lahko "ugasnem oz. sprostim" ročno zavoro. Ko sem kupil avto, še nisem naštudiral navodil in nato kar s prižganim motorjem zapeljal v pralnico. Nato mi je pokazal Visar kako stvar deluje: daš (samo) kontakt, pritisneš na zavoro in nato s pritiskom stikala navzdol sprostiš ročno.

Probaj, če gre tudi pri tebi tako.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

tomazpog

Točno tako gre tudi pri C4 Picassoju.   Ko ugasneš avto, avtomatsko zategne ročno. Potem daš samo še enkrat kontakt, pritisneš na pedal zavore in pritisneš gumb za ročno zavoro. Zavora se sprosti. Ugasneš kontakt, potegneš ključ iz ključavnice in to je to. Je pa res, da nekaj minutk glasno piska "alarm" za izključeno ročno zavoro.

Isti postopek je tudi pri Scenic-u z avtomatsko ročno zavoro.

garac

Ma, kdo se bo hecal s tem... pustiš zakurblanega pa je, preden bo nehal piskat si že iz pralnice. Pri teh novodobnih avtih itak skoz nekaj piska
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hostnik

točno tako kot si napisal TOMAZPOG,sem poskusil pa štima...