Avtomatska avtopralnica

Začel/a bajsi6, Februar 16, 2012, 03:08:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hostnik

jaz svojega c4gp. normalno perem v avtomatski avtopralnici ...... !!

Gox

Citat od: bajsi6;125761Fantje, ni vprašanje, a se da ročna izklopit ali ne. Pri nekaterih očitno gre, pri drugih ne. Mene bolj zanima pravi vzrok, da mi avta nočejo oprat v tej pralnici. Najbolj pa me jezi, ker zaposleni ne vedo, kaj bi šlo lahko narobe pri pranju C4 picasso! Vedo samo to, da ga "ne smejo" prat.

Verjetno se bojijo da bi bilo lahko kaj narobe, pa raje nočejo oprat ... mogoče pa se je kakšnemu na začetku ročna zategnila, pa je naredilo škodo na avtu ali pralnici, pa so potem izvedli take ukrepe.

Mogoče poskušaš kontaktirat "glavnega" pralnice če ti pove odgovor zakaj ne...nekdo more ja vedet, zakaj tako navodilo.

gigo

Nima smisla, da zdej delaš celo študijo zakaj. Greš v drugo avtopralnico in imaš mir. Se ti prav da ukvarjat zakaj ne in raziskovat.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

frantoluci

Prlet u NM, ti ga bom jaz opral, pa še deci ga bova spila :)

bajsi6

garac: samo v tej avtopralnici mam omenjene "težave"

gigo, ne delam študije. zanimalo me je samo, če je podobna praksa tudi drugje. me pa vseeno moti, če nekdo reče za eno stvar NE in to brez obrazložitve.

ni panike, se da avto oprat tudi drugje in drugače.

vseeno hvala vsem za mnenja.

LP
Ni slabih avtomobilov, so samo slabi šoferji!

ribicija

Zakaj pa bi ti morali obrazložit zakaj ne. So privatno podjetje, tako so se odločili in imajo vso pravico do tega; pika. Delavci so tam zato da delajo v skladu z navodili šefa.
Avtopralnic pa je toliko, da komot drugo izbereš pa se z njimi ne ukvarjaš več.

bajsi6

ribicija: ti si glavni. oprosti, ker sprašujem take neumnosti.:Hammer3:
Ni slabih avtomobilov, so samo slabi šoferji!

suhyandro

Zdravo vsem skupaj!

Glede avtopralnice BTC City vam povem iz prve roke zakaj ne spustijo v pralnico C4 Picassoje.

Imeli so že dva primera, ko se je v fazi pranja vozila v omenjeni pralnici, pokrov motorja enostavno odtrgalo in ga je zvilo proti vetrobranskemu steklu.

Zakaj? Ker naj bi imel C4 Picasso pokrov motorja na nosilce prilimane in ne prinetane. Ko pa pride sčasoma vmes voda, lepilo pri takih pritiskih kot je krtača v avtopralnici, popusti in pokrov dobesedno odtrga.

Govorim samo v vednost, odločitev pa je od vsakega posameznika.

Naj povem, da sem videl slike in tudi pridopbil podatke od lastnika!

Gox

Hvala za tak info ... zanimivo, vsi smo mislili da je posledica prepovedi pranja nekaj v zvezi z elektro ročno zavoro. Na koncu pa je čisto drug vzrok, na katerega ne bi pomislil nihče.

A se da še sliko mogoče videt?

LP

tomazpog

Citat od: suhyandro;127268Zdravo vsem skupaj!

Glede avtopralnice BTC City vam povem iz prve roke zakaj ne spustijo v pralnico C4 Picassoje.

Imeli so že dva primera, ko se je v fazi pranja vozila v omenjeni pralnici, pokrov motorja enostavno odtrgalo in ga je zvilo proti vetrobranskemu steklu.

Zakaj? Ker naj bi imel C4 Picasso pokrov motorja na nosilce prilimane in ne prinetane. Ko pa pride sčasoma vmes voda, lepilo pri takih pritiskih kot je krtača v avtopralnici, popusti in pokrov dobesedno odtrga.

Govorim samo v vednost, odločitev pa je od vsakega posameznika.

Naj povem, da sem videl slike in tudi pridopbil podatke od lastnika!

No, dokler ne vidim slik, je tole zame POPOLNA BUÈA..  C4 Picasso pokrova motorja NITI SLUÈAJNO nima prilepljenega..

Ampak, kot že rečeno, tudi jaz čakam DOKAZ..  Imam pa občutek, da ga ne bo... :argue1:

Gox

Mogoče pa je samo okrasni element pod oznako 10 odtrgalo? To zgleda kot da je samo nataknjeno gor.

tomazpog

to bi bilo pa čisto mogoče, ja

Sicer pa, da se "vrnem" na prejšnjo trditev. Kaj pa uporaba logike??  Kako zaboga lahko pokrov "odlima" na tečajih in ga zakrivi proti vetrobranskemu steklu?  Kako pa se odpira pokrov?  V katero smer???  Lepo te prosim, pa menda ja nisi "sedel" na to finto??   Sicer pa, konec koncev je res precej drugih avtopralnic :-)

V tem primeru se je kar nevarno peljat s Pablotom po avtocesti, saj jim očitno pokrove viha na vetrobranska stekla.  Ampak očitno jim popuščajo zatiči na ključavnicah, ne tečaji, ker res ne viidm logike, kako ti jo lahko zabriše v steklo, hehe

klavdijo

Dvomim da pri pranju z krtačami pride do takšnih velikih sil, da bi bilo možno kaj odtrgati, mogoče kakšno anteno ali stransko ogledalo. Èe bi res prihajalo do takšnih sil bi verjetno avto ostal brez barve!

klavdijo

Citat od: tomazpog;127544to bi bilo pa čisto mogoče, ja

Sicer pa, da se "vrnem" na prejšnjo trditev. Kaj pa uporaba logike??  Kako zaboga lahko pokrov "odlima" na tečajih in ga zakrivi proti vetrobranskemu steklu?  Kako pa se odpira pokrov?  V katero smer???  Lepo te prosim, pa menda ja nisi "sedel" na to finto??   Sicer pa, konec koncev je res precej drugih avtopralnic :-)

V tem primeru se je kar nevarno peljat s Pablotom po avtocesti, saj jim očitno pokrove viha na vetrobranska stekla.  Ampak očitno jim popuščajo zatiči na ključavnicah, ne tečaji, ker res ne viidm logike, kako ti jo lahko zabriše v steklo, hehe

Točno tako, mislim da pri hitrosti 150 kmh pride do večjih sil kot v avtopralnici, pa še nobenemu ni odtrgalo pokrova motorja!

Pa ne mi govorit kam delujejo sile pri hitrosti 150 kmh in pri pranju vozila, ker delujejo vse v enako smer, pritiskajo navzdol!

jlun

Lep pozdrav!

Sem solastnik pralnice..
To ni BUÈA ampak je resnica. Slik seveda ne bom dal na net.
Prali smo te avte od začetka, zdaj jih pa ne več.
To se ni zgodilo samo v BTC ampak tudi drugje. Je pa res da se nihče ne hvali s takšnimi rečmi. Mnogi lastniki pralnic tega sploh ne vedo. Res pa je tudi, da nimajo enake tehnologije (tekstilnih krtač,..)
Res je tudi, da če ne pereš veliko,  je verjetnost da se kaj takšnega zgodi zanemarljiva.
Kdor ne verjame, naj veselo pere dalje, ker je v končni fazi strošek popravila ¨le¨ okoli 2.000€.