Avto in vreme

Začel/a garac, Maj 22, 2007, 10:02:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Danes sem doživel najprej preko 30? v avtu, potem čez slabi 2 uri pa to?o, nevihto, prav zanimivo vreme.
Zanima me, kako zračite vozilo, oziroma, kako ga za??itite pred vročino. Ali montirate na vetrobransko steklo razne alu ali kartonaste ??itnike armature? Pu??ate stekla priprta?

In drugi?, ali v primeru toče ustavite, iščete zavetje?

Tako, kot kaže posnetek naredim osebno.
Na cesti samo midva z R4. Vsi nobel avti za cesto, kot da bo kaj bolje, ?e dren delajo? Po moje je to nevarno. Ustavit, pol se ti pa en v rit zakanta, a to je pa bolje, kot ?e ga to?a usuje?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Ostaneta samo renault4 zmagovalec časa in BX
[SIGPIC][/SIGPIC]  

michoBX

Hehe, Naši konci so zajebani - a gaši??? Prinas doma toče ni bilo, pa tudi dežja PREMALO!
Jz osebno se nebi ustavljal, ker je avto pa? ?e cel pobunkan, tak da se prav velik ne bi poznalo... V vročini pa avto puščam v senci, pa ?e ne grem za dlje časa pro?, pustim šipe za prst priprte.
Hja, dougcajt mi je ja...

sušo

?e sm sam v avtu vozim z odprtim oknom ker mi je fino da piha.
?e so deca zravn pa se vozmo po mestu so tud okna dol, ker tud pam?em ugaja pihanje. Na odprti cesti se klimatiziramo na 5-7 st. pod zunanjo temp. oz. na dolgih relacijah do 10 st. pod zunanjo.
?e je to?a mirno peljem naprej ker itak nimam dek pa dovolj velikih tepihov v avtu za pokrit ga pa ?e tak baksus k sm so itak vsi podvozi zasedeni k se mim prpelem. Tko da...  Glede na to da je Naš avto zriban z vseh stani mu par vdolbinic na strehi nebi pokvarilo zunanjega izgleda.

deyo

Avto ponavadi pustim na največjem soncu, ker sence v bli?ini ni. šipe pustim malo priprte.
Ko se vozim najprej malo odprem zadnje šipe, da se vro? zrak razkadi, zeprem in pa vklop klimatizacije.
?e pa so v avtu otroci, pa ?ip ne odpiram (takoj?nja klimatizacija).

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

To?a me ?e dolgo ni ujela na cesti ... ?e me pa ujame, pa ni kaj kot vozit dalje ... na srečo do sedaj pri nas ni bilo kakšne rekordne toče, da bi avte potolkla.

Parkiram pa tam kjer dobim mesto ... ko ?tartam odprem sopotnikovo okno na ful, da se malo vročina prelufta, po nekaj metrih priprem okno na kakih 5cm.. in vklopim ventilator na I. Redkokdaj vozim z odprtim okno na ful, edino v mestu.

drugače me moti prepih, ne moti pa me vročina...klime pa nimamo v nobenem avtu :-) in niti doma ne.

LP

deyo

@garac
Ja pa res sm pozabu na to?o.
Naj pa povem, da je na cesti z avtom nisem ?e doživel, tko da nimam izku?enj s tem. Bi pa po vsej verjetnosti peljal naprej.

_janez_

Vsekakor je bolje ustavit vozilo, pa ne samo zaradi tega ker potol?e avto, ampak zaradi tega, ker ko bi ti ?ibo razbilo ne bi nič ven vidu in je zelo velika verjetnost, da greš s  ceste.

rok.si

Jaz spomladi/poleti strogo uporabljam kartonasto zasen?itev vetrobranskega stekla. šipe so zaprte, ?ibedah pa odprt za  2,3 cm. Prav fajn stvar, tale ?ibedah, le med vožnjo sonce neprijetno ?ge v noge in desno roko.

kar se pa toče tiče... brrr... enkrat me je ?e skoraj dobila, kilometer od doma, so zašele padati tiste mini točice, pa sem po ?umaherjevski vožnji ?e pred tapravo uspel priti v garažo.

Jerry

Verjetno ne bi vozil z isto hitrostjo kot ponavadi in tudi glede na ostale udeležence bi moral precej zmanjšati hitrost. Tko da bi ob vsakem primeru lahko varno ustavil.
Ne vem kako je ?e bilo...sam sigurno nisem bil za volanom a spomnim se da smo v koloni stali pred tunelom,ko je padala to?a, ker so drugi kar ustavili v tunelu.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Lovro

Doma imam garažo, v službi jo imamo tudi, ?e parkiram kje drugje, iščem senco, ?e je ni, pa? parkiram na soncu. Ko se vrnem, odprem vsa 4 vrata, ?e je prostor, drugače na začetku vožnje odprem dve šipi za nekaj sekund, da odpihne vro? zrak ven. Nato vklopim klimo, ki je nastavljena na 22?C. V prej?njih avtih sem Naštimal po ob?utku, toliko da ni bilo prevroče.

To?a z zrni, večjimi od 1cm - dobila me je dvakrat. prvič kar konkretna na avtocesti v golfu, vendar se mu ni nič poznalo (?one mašine). Pri?gal sem vse 4 smernike, zapeljal na odstavni pas in čisto počasi vozil naprej, saj bi bili pri hitri vožnji udarci toče ?e močnej?i, ko se avto "zaletava" v njih. Umakniti se nisem imel kam.
Drugi? me je dobilo v Bori sredi Ljubljane, na srečo je bila zraven avtopralnica in me je desc spustil noter pod streho (takrat je v Ljubljani ful grdo stolklo kar nekaj avtov). Sedaj imam v xantii itak deko in ?otorsko krilo, ki bo mi lahko prav prišla tudi v primeru toče za pokrit avto. Sem pa videl, da to?a do debeline dobrega 1cm ne naredi škode na avtu. Vsaj pri mojih avtomobilih ne, ko me je nekajkrat taka to?a dobila.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

hadei

?e je močno, da parkiram v senci, bom tudi storil. Okno pustim malo odprto, da se malo zrači.
To?a...beeeeeeeej?. Ki je le močno ga skrijem.
Sem doživel lani to?o veliko kot jabolka. DA, prav ste prebrali. Bil sem v službi, ko se je zgodilo. Temno je bilo kot zvečer, pihalo pa tako, da bi se z vga?njenim motorom lahko premikal. Sva se samo dva odločila, da skrijeva avto medtem, ko so se drugi smejali. Sicer se na koncu nisva smejala, ker je bilo tako hudo pustočenje in bi bilo nesramno, vendar.....tudi oni se niso smejali ve?. Razbita stekla, pločevina zvita na najtr?ih delih kjer je močno, nobene rešitve. V SMART-u z stekleno streho 5 cm leda.....cccc. Grozno je bilo.
Samo za naju ne...tok, tok, tok. Kdor se zadnji smeje se najslaj?e smeje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

V sl?bi na parkingu mi ene 3 ure stoji na soncu potem pa pride senca ker so bloki okoli in zakrijejo sonce.

Glede toče BEJ?I!!! Sedaj je bolje zraven 50m imam garažo zraven MB bolnice ?e vidim kot danes ga lepo pospravim v garažo dam raje tistih 5? pa je. ?e pa me med vožnjo pa čimprej spizditis nekam... V kuferamu pa imam 2 ogromni koci v skrajnem primeru.

boga

Z picassom, ni problema, klima laufa, sicer imam tisto zaščito armature, ampak je ne uporabljam.
Clio pustim malo šipe odprte, tu?i ?e ga to?a sesuje ne bo neke škode, za pica ne vem, kaj bi naredil
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.