Speljevanje

Začel/a markojelen, December 27, 2011, 08:05:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

markojelen

Kak mesec imam C5 tourer 1.6 d 110km.

Pred tem avtom sem tudi imel dizla, s katerim sem lahko normalno speljal v prvi prestavi, tudi v drugi po ravnem brez plina, samo s sklopko...

S tem avtom pa ne morem, enostavno crkne, vozi se skor kot bencinar ;) Ne mi rect, da je pretezki in premalo mocn itd.. Sodelavec ima C4 nek sportni model dizla s 130km (tu nekje) pa tud ne more speljat samo s sklopko..

Je to normalno pri citroenih?

dvorjan

A te niso v avtosoli ucili, da ob speljevanju pritisnes tudi stopalko za plin?! Zato pa je tam. Mislis, da bos s tvojim nacinom kaj prihranil? Figo, samo material bos bolj utrudil in poskrbel za hitrejso menjavo sklopke. Pa lep dan se naprej.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

markojelen

Citat od: dvorjan;118505A te niso v avtosoli ucili, da ob speljevanju pritisnes tudi stopalko za plin?! Zato pa je tam. Mislis, da bos s tvojim nacinom kaj prihranil? Figo, samo material bos bolj utrudil in poskrbel za hitrejso menjavo sklopke. Pa lep dan se naprej.

Iz tega sklepam, da je pri citroenih to normalno...

gap

moj c5III 2.2 hdi spelje tudi brez gasa - glih dans sem na enem kriziscu sprobal - drugac pa gas je tudi zato da pomaga speljat

perom

Živjo, sem sprobal zdajle z mojo C4 2.0 HDi in spelje v 1. brez gasa. Z gasom pa tudi v 2. brez težave.
C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

Flukturr

Moj v štandgasu leze tako naprej kot nazaj. Je pa BVA.

Lpm
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

Tudi moj 2.0HDi 103KW spelje v prvi brez težav. Mogoče pa ti nagaja počasi sklopka ali vztrajnik...predvidevam da je iz uvoza glede na to da je 1.6.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gregor

Možno, da ima 1.6 premalo navora pri štandgasu.

Citat od: Flukturr;118517Moj v štandgasu leze tako naprej kot nazaj. Je pa BVA.

:emot112:
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

Saj ni čuda da imate vse vztrajnike hin pa kuplonge pa vseskup...

Mops

Malo mimo teme vprašanje. Zakaj bi pa sploh hotel speljevat brez gasa?

Xandrej

najbolj popizdim ko eni vozijo dizle s takimi obrati da celi avto trese in ropoče pol pa pravijo stari kaki navor ma to... ne vem ljudje so postali že čisto čoravi se mi zdi....

garac

Menda, da so nemci zaæeli delat avte brez pedala za gas in sklopko, le še zavoro je včasih treba pritisnit, zato, da potrdiš prisotnost v kabini.  Sicer pa s pomočjo aktivnega tempomata avto vozi praktično sam
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mops

On topic: A maš mogoče avtomatsko ročno?

Flukturr

Citat od: Mops;118567On topic: A maš mogoče avtomatsko ročno?

Good point!

:emot112:
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Mika

Citat od: markojelen;118503Kak mesec imam C5 tourer 1.6 d 110km.

Pred tem avtom sem tudi imel dizla, s katerim sem lahko normalno speljal v prvi prestavi, tudi v drugi po ravnem brez plina, samo s sklopko...

S tem avtom pa ne morem, enostavno crkne, vozi se skor kot bencinar ;) Ne mi rect, da je pretezki in premalo mocn itd.. Sodelavec ima C4 nek sportni model dizla s 130km (tu nekje) pa tud ne more speljat samo s sklopko..

Je to normalno pri citroenih?

Hjoj, a si ti tud eden izmed sedaj izredno pogostih ultra počasnežev, ki jih je nov sistem kaznovanja prestrašil do te mere, da sploh več ne upajo uporabljati stopalke za plin?!?!

Počasi se bom sam hospitaliziral, ko se je potrebno tej novi modi na cestah prilagajat- vožnja z max 60 km/h zunaj krajev, 50 na delu hitre ceste, ki prehaja na avtocesto(:argue1:)...

On topic: 2.0 Hdi mi brez težav spelje v 1.prestavi brez gasa, v 2. je potreben vsaj minimalno.