Speljevanje

Začel/a markojelen, December 27, 2011, 08:05:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nest

Sprašujem zato, ker se dogovarjamo za menjavo sklopke. Zdaj, če se prav spomnim, so MSrougeZX-u menjali najprej sklopko in še naknadno vztrajnik, ker menjava sklopke ni odpravila tresljajev (tresljaje začutim tudi jaz pri okrog 2000 rpm pri rahlem dodajanju/odvzemanju plina, ni pa tako hudo, da bi znal zdaj to mehaniku razložit). Zdaj pa vidim. da so Petru menjali samo sklopko.

Kako se torej dogovoriti že na začetku, da ne bo potrebno ponovnega obiska, kot se je zgodilo MSrougeZX?

breznikar.peter

Nest..najboljše bi bilo,če bi ti menjali oboje, ja. Samo težko je to dopovedat mehanikom, oz. v mojem primeru nisem imel tehtnega razloga za menjavo še vztrajnika ane..Poleg tega na mojo srečo zaenkrat ni nobenih simptomov. Ampak človek se itak vpraša, če pri nekaterih modelih crkne še vztrajnik poleg, zakaj ne bi tega serijsko menjavali pri vseh..Samo tu je spet logika naših mehanikov oz. verjetno imajo takšne direktive..Tu jst ne morm govorit, ker ne poznam njihove politike, vendar sem pa 100%,da se tako bojijo teh uveljavitev garancije, kot hudič križa! In to seveda je narobe..

BT-C5

Citat od: MSrougeZX;119771BT-C5, zakaj so ti pa naložili nov SW?

:) da bi odpravili,oblažili sunke kateri se pojavljajo!
..delno je uspelo ampak ne povsem..
.. niso nič klicali not,za moj tip je prišla posodobitev in to ob prvem obisku servisa naložijo pa če je kaj narobe ali ne.
Še par updajtov pa bom imel 50 kw in 20s do 100!
Vsaj občutek je tak.
Lp.

MSrougeZX

Citat od: BT-C5;119791:) da bi odpravili,oblažili sunke kateri se pojavljajo!
..delno je uspelo ampak ne povsem..
.. niso nič klicali not,za moj tip je prišla posodobitev in to ob prvem obisku servisa naložijo pa če je kaj narobe ali ne.
Še par updajtov pa bom imel 50 kw in 20s do 100!
Vsaj občutek je tak.
Lp.

Jao...jaz imam še do naslednjega servisa 18k km...se pravi tam ene 7-9 mesecev...enkrat jeseni...če prej kaj izrednega ne crkne!
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

..ja ne vem ti si bil pred kratkim na servisu,možno da imaš že ta zadnjo verzijo gor.
Verjetno ti to naložijo brezplačno,ampak dokler vse dela samo daleč vstran od servisov:)

Lp.

breznikar.peter

Èe se malo pohecam na tole temo o novih SWjih...
Pač recimo,da se nam zdi,da po novem updat-u, mašinca dobiva malo zakasnele " reflekse "..Pa ajde,da je to dejansko res,pa,da so na citroenu uvideli,da njihovi deli crkujejo, ko po tekočem traku in so nam hotli prodat " mačka v žaklju ", ter naložl nek updejt, ki bi naj bil super duper fajn? Dejansko nam pa res odvzamejo nekej moči,da mašina ne trpi toliko in vse to MED NJIHOVO ORIGINAL GARANCIJO !!!
Potem mi pa naj ne bevskajo, če ga jst pripeljem elektronsko zoptimiziranga od najbolj priznane firme, ker ga dejansko boljše skp spravijo samo delovanje kot pa oni dripci tam na citroenu!
Kdo se pol tle igra pa zavaja, ane? Ne vem kdo je omenil,da bi ga naj dali na valje po tem Swju..Mogoče nit res ne bi blo slabo , kaj veš, dons so taki časi,da vse sorte že počnejo, CELO na original servisih..
Pa ,da ne bo pomote, sej ne,da so zdej škodo naredli na avtu..Ampak , če ti prodajo nek avto, potem morjo zagotovit tudi,da bo in avto kot celota in deli, ki so notr delovali BP..Oz. VSAJ določen čas, ki bi morali držati..Torej sklopka? Èe rečem VSAJ 100km, ga mende nism biksnu, mar ne? Pa pomojem sem zelo malo rekel..

LP,
Peter

dvorjan

To je cisto odvisno od vozenj. Ce nekdo vsakodnevno siba 200 km po AC to za sklopko ne pomeni nic. Nasprotno pa ji 200 km po mestu, da "vetra". Se posebej, ce je za volanom kak "mesar".

Pa peljite posodobljen avtomobil na valje, meritev itak stane cca. 20€ ... bomo potem vsi vedeli, pri cem smo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BT-C5

..kje to?
Bom res peljal,potem pa homologiram  na 99,99KW in takoj na zavarovalnico:)
..no samo res bom peljal na valje..

Lp.

jumper1

Citat od: breznikar.peter;119874Èe se malo pohecam na tole temo o novih SWjih...
Pač recimo,da se nam zdi,da po novem updat-u, mašinca dobiva malo zakasnele " reflekse "..Pa ajde,da je to dejansko res,pa,da so na citroenu uvideli,da njihovi deli crkujejo, ko po tekočem traku in so nam hotli prodat " mačka v žaklju ", ter naložl nek updejt, ki bi naj bil super duper fajn? Dejansko nam pa res odvzamejo nekej moči,da mašina ne trpi toliko in vse to MED NJIHOVO ORIGINAL GARANCIJO !!!
Potem mi pa naj ne bevskajo, če ga jst pripeljem elektronsko zoptimiziranga od najbolj priznane firme, ker ga dejansko boljše skp spravijo samo delovanje kot pa oni dripci tam na citroenu!
Kdo se pol tle igra pa zavaja, ane? Ne vem kdo je omenil,da bi ga naj dali na valje po tem Swju..Mogoče nit res ne bi blo slabo , kaj veš, dons so taki časi,da vse sorte že počnejo, CELO na original servisih..
Pa ,da ne bo pomote, sej ne,da so zdej škodo naredli na avtu..Ampak , če ti prodajo nek avto, potem morjo zagotovit tudi,da bo in avto kot celota in deli, ki so notr delovali BP..Oz. VSAJ določen čas, ki bi morali držati..Torej sklopka? Èe rečem VSAJ 100km, ga mende nism biksnu, mar ne? Pa pomojem sem zelo malo rekel..

LP,
Peter
Jaz imam jumperju ki je tudi čipan 446.000 KM pa je še vedno prva slopka res da ko je malce več mestne vožnje malce drsi ampak za njo je kar nekaj kilometrov in pa tudi vlačeje prikolice!

Mike666

Meni pa ga apdejtajo 1X-2X na mesec kar na petrolu. ;) Pa tak lepo dela že od novega:BigThumbs:

dvorjan

Citat od: BT-C5;119897..kje to?
Bom res peljal,potem pa homologiram  na 99,99KW in takoj na zavarovalnico:)
..no samo res bom peljal na valje..

Lp.

Senica, RSR, TunERC, malo spremljaj, kdaj imajo t. i. dyno day - dan posvecen samo meritvam zmogljivosti avtomobilov na valjih. Vec kot en mesec ne bi smel cakati na taksno priloznost.

BT-C5

to je bolj LJ okolica,kaj pa v MB?

Hvala in Lp.

dvorjan

Ej, to pa res ne vem, kdo ima valje v okolici MB. Mogoce bodo Xandrej in kompanija vedeli ...

Flukturr

Citat od: breznikar.peter;119767Drugače pa ja...Pri današnjih vozilih imasta lahko dva zelo podobne simptome, na koncu imasta pa vsak svojo napako. Kaj hočem povedat je to,da ga ti kr pelji na servis, se lepo pomeni z njimi. Enostavno daj vedeti mehanikom oz. najboljše glavnemu mehaniku,da nisi tam en kekec in da se ti res gre za to,da bi se težava rešila. Jaz sem videl,da z lepo besedo, in predvsem določenim odnosom daleč pride. Kar nekej časa sem rabil,da so me začeli malo drugače jemati kot mogoče ostale stranke in to mislim,da je nam " citroenovcem " bistvo .
Upam,da boste rešli problem..

LP,
Peter

Lahko vprašam kateri servis? Kos?
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

breznikar.peter

Flukturr, jap meni je najbljižje Kos, pa do sedaj so bili korektni do mene..Sicer sem bil glede sklopke ene 3x pri njih, ampak je šlo skos. Sem slednje potem posnel napako, so pogledali, eno testno vožnjo naredli in porihtali.

LP,
Peter