Pranje stekel

Začel/a seba, December 07, 2011, 07:31:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

seba

Danes ugotovil, da mi ne deluje prednje brizganje tekočine za stekla. Ko pritisnem na ročico, se pumpa za pranje stekel sliši,  priteče pa čisto nič ven oziroma par kaplic, ne brizga nič po šipi. (posoda za pranje stekel je polna). Naj omenim da pranje zadnjega stekla dela brez problema. Probal sem z iglo in nastavil luknjice pa nič. Ali je kje kaj zadelano ali kaj drugega?

vsx

Poglej povratni ventil.
Se zgodi, da razpade.

LP

seba

Poglej povratni ventil.

Daj malo več razloži.....

Gox

Kaj pa če je cev kje počila?

Priteče kje drugje voda?

vsx

Povratni ventil je pvc cevka z membranco, ene 2,5 do 3 cm dolga, ene 5mm premera, nekje na cevki od motorčka do šob.
Skrbi, da voda ne steče nazaj v rezervoarček. Da takoj po pritisku steče po šipi.
Ponavadi se sname ali poči ob mrazu.
Samo v tem primeru voda nekje priteče na tla. (Ali pa v kabino, če je za zadnjo šipo.)

LP

tomko030

Sigurno je povratni ventil imajo ga v vsaki trgovini z rezervnimi deli, samo do njega priti sedaj ko je mraz:Hammer3: - Najboljše je, da najdeš eno "toplo" garažo, da se malo ogreje plastika, snameš dol prednje desno kolo, obodno plastiko, ki je zataknjena s čepi (žal jih boš moral zamenjati z novimi, ker se ti bodo 100% polomili) za tem plaščem je nameščen motorček z povratnim ventilom.

vsx

Se splača dati originalen ventil. Tisti univerzalni, za 2€ so bolj kot ne za kak mesec.
Original pa je cca 5€, pa drži par let.
Moje izkušnje ...

LP

seba

Hvala za hitre odgovore in pomoč, bom ob priliki pogledal.

alesz

Na črpalki imaš menjalni ventil,ki ti preklaplja brizganje med sprednjo in zadnjo šobo.Zaradi agresivnega vitreksa se ti srednji del batka raztegne,včasih tudi blokira.Podereš in z olfo odrežeš tisti del gume,da je lepo raven.............

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=50472&postcount=36

seba

Hvala za pomoč. Ob priliki pogledam.
Sem pa danes iz gole radovednosti med vožnjo 3x vklopil brisalce in mi je špricalo čist normalno, potem pa spet nič. Na zadno šipo dela brez problema

seba

Danes menjal komplet motorček za pranje stekel (15eur) in sedaj dela kot mora.

vinotoc

Skoraj pozabil: tudi jaz danes menjal!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dejanslo

So ti motorčki univerzalni ali prav citroen.

vinotoc

Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

garac

jest bom dal noter ono vrečko od zastave 101, kar tale kakec še dve letni ni star, pa spet špuka, ko lul*ek od 99  let starega penzionerja.
Včeraj sem pop*zdil, pomirilo me je edino, da je en z bmw na črpalki imel enak problem.
Tudi tekočina dvomim, da je res -38c
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/