Pranje stekel

Začel/a seba, December 07, 2011, 07:31:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Tezava je v tem, da vecina tekocin kljub temu da na embalazi pise do -30 in vec C, tega sploh ne zdrzi. Se posebej to velja za te nizkocenovne izdelke ala Petrol, OMV, Spar in podobne. Redcenje z vodo pa vse skupaj le se poslabsa.

Za odpoved motorckov so velikokrat krivi tudi proizvajalci, ki posodo z vodo vtaknejo nekam h koloteku, kjer se seveda v zimskem casu ne more ogreti tako hitro kot se ogreva motor. In cim tekocina v posodi zacne zmrzovati, je motorcek na udaru, zato pa jih toliko "odleti v vecna lovisca" v casu vecjega mraza. Servisi si pa manejo roke.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

ma tekočine sploh ne redčim, zadnjič mi je francl nalil eno špiritozo, potem se vlil liter vitrexa -38 pa še od ina pa tele modre tekočine so vse isti K! Edino franclova je dobr špricala, samo ni bil tolk mraz!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bingo

Jaz sem pa že razmišljal o grelcu za akvarije....samo sem dobil enaga na 220V. Ne vem niti ali obstajajo na 12V?

bingo

Kaj pa če bi kar tole grelno folijo okoli posode za pranje stekla nalepil...segreje na 60st v 20st prostoru. Verjetno bi bilo dovolj v teh mrzlih dneh, da segreje na par stopinj +...več bi bilo itak nevarno zaradi temperaturne razlike na steklu-mogoče bi počilo??

alesz

Grelcev je kolikor hočeš vseh možnih oblik in moči:take_picture: preizkušeno že iz socializma.....

Xandrej

Najboljša vaijanta je ono z H4 žarnico zmaga!

garac

ma šnopec bom vlil noter pa čao, vsaj lepo diši
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Citat od: garac;122918ma šnopec bom vlil noter pa čao, vsaj lepo diši

Pa še bolj ekološko bo :BigThumbs:

vinotoc

Citat od: alesz;122883Grelcev je kolikor hočeš vseh možnih oblik in moči:take_picture: preizkušeno že iz socializma.....
Spoštovani,
res smo take grelce montirali še v jugi, ampak za gretje zunanjih ogledal. Žarnico od žmigavca, se mi zdi, si montiral v ogledalo, jo črno pofarbal, da ni svetila skozi ali ob špeglu in je ogledalo se posušilo oz. odmrznilo. A to, da bi dal v tekočino?
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

vinotoc

Citat od: garac;122918ma šnopec bom vlil noter pa čao, vsaj lepo diši

Sam sem tudi razmišlal o tem. Ampak vitrex je agresiven, pa še šnops, pa bo šel menjalni ventil kot bi rekel keks.
Pa še zabava:
- Gospod vi ste ga pil!
- Niti kapljivce!
- A zakaj pa po žganju diši?
- Ja veste, vitrex pri -35 °C je eno sranje, pa sem vlil žganje.... Idrija prihajam :)
LP vintoc.

jumper1

Jaz sem pred leti že skoraj pihal v razdrtem zaradi vonja tekočine za šipe imel sem poln kombi ljudi čez Trojane je snežilo v Razdrtem pa lepo sončno vreme,ko me je policaj ustavil me je poklical v svoj avto tam pa je ugotovil,preden mi je dal pihati,da je verjetno vohal tekočino za šipe

vinotoc

Za tolažbo povem, da sem na kangooju tudi moral menjati ta motorček. Jaz mam avte zunaj in enostavno pri -12, -15 °C  ni pričakovati, da bo špricanje funkcioniralo kot se šika. Ampak po avtocesti mora in motorčki odpovedo prav pri nizki temperaturi. Ko je toplo šprica, ko pa najbolj nucaš, pozimi, pa odpove. Vrti le toliko da pljuva, kot piše Garač.
Danes sem zjutraj, takoj ko je bila šipa topla, preizkusil in je špilalo. Vitrex imam mešan 1:1.
A pozna kdo kakšno stvar, ki se ne meša in je že razredčena in prisega nanjo?
LP Vintoc

PS
prodam črpalko vitrexa. Malo rabljeno, ker mi barva ni ustrezala, bla, bla, bla :)

garac

ma v idrjo hodit mi pa res ne diši, ampak gor na gričku je vsaj lep razgled
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dejanslo

Malo sem gledal kako so speljane cevke do šob in gredo od zunaj in še nad njimi so reže tako da ni čudno da zmrzne v/pred šobami. Je bila kakšna opcija za doplačat za ogrevane šobe?

andraž

V Jumpyju sem nalil nekaj Vitrex-u podobnega, kar naj bi delovalo do -60, pa je bolj teklo kot pa špricalo ven, o kakšnem čiščenju stekla ni bilo teorije. Ko sem dolil kar nekaj vode je delovalo kot mora. Z Vitrexom imam podobne izkušnje, samo ni tako velike razlike v kvaliteti špricanja.