Pranje stekel

Začel/a seba, December 07, 2011, 07:31:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: dejanslo;122997Malo sem gledal kako so speljane cevke do šob in gredo od zunaj in še nad njimi so reže tako da ni čudno da zmrzne v/pred šobami. Je bila kakšna opcija za doplačat za ogrevane šobe?

Samo vseeno pomojem ne pomaga ...tudi če je šoba ogrevana, ti vseeno potem lahko zmrzne v cevki pred šobo, pa si na istem.

Dyanozaver

Tudi jaz imam ta problem na Xsari .Sprašujem kje kupim ta motorček ,mogoče v GMt ?
Hvala .Dyanozaver

vinotoc

Danes sem še malo kunštval z enim kolegom. On je imel podoben problem, da ni špricalo, temveč samo pljuvalo, pa je nalil vroči vitrex in v razmerju za hladne dni, pa da je bilo potem dobro. Pravi, de je je imel nek luskast led v posodi za pranje šip.
@Dyanozaver: Ta motorček dobiš na vsakem Citroën servisu.Posebej v tem času. Pa ne pozabi na one plastične čepke, če moraš tudi ti sneti notranji blatnik.(cca 20€) !
LP Vinotoc
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

hadei

Tudi meni se je pojavil isti problem. Leta in kilometri ga načenjajo....:emot60:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dyanozaver

Za Vinotoč:črpalko sem naročil pri lokalnem avtoshopu,sprašujem pa koliko je teh čepkov,saj nisem še snemal kolesa.A se jih dobi samo  na citroen servisu ali so univerzalni...
sem precej neuk v teh zadevah,zato pa sprašujem...
hvala,lp

dejanslo

Verjetno čep med motorčkom in posodo?

bingo

Moj simptom: Zjutraj špricanje dela, potem pa ko se peljem (30min vožnje) pa ponavadi samo penco ven meče. Avto parkiram. Po 30min stanja se spet peljem naprej-spet dela...GRRR Ampak takrat ko voziš za velikim tovornjakom ponavadi šprica ne dela....

A rešitev je menjava motorčka?? (avto 5 let star):
Alesz@"Na črpalki imaš menjalni ventil,ki ti preklaplja brizganje med sprednjo in zadnjo šobo.Zaradi agresivnega vitreksa se ti srednji del batka raztegne,včasih tudi blokira.Podereš in z olfo odrežeš tisti del gume,da je lepo raven............."

vinotoc

@ Dyanozaver, joj kakšen vtis dajem. Jaz sem popoln analfabet, kar se popravljanja vozil tiče. Tega sem se lotil, ker je tukaj na forumu bilo vse narisano. 11 centov je PVC čep za pritrditev notranjega koloteka in meni jih je dal 8. Mislim da jih je 6, pa dva knipinga in en večji čep, v pragu.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Dyanozaver

No,saj to je cilj foruma-izmenjava izkušenj in nasvetov.Analfabet ,ne bi tako saj si vendar citroenar z dušo in srcem,kar je bistveno.Hvala za info,javim ko bom porihtal stvar .

alesz

Citatjavim ko bom porihtal stvar
Nujno rabiš vžigalnik,cevke pogreješ,da jih lažje snameš in potem še enkrat,da jih natakneš.......

seba

No takole. Vpetek mi je še pranje stekel delovalo, danes pa ne več. Ali je zmznilo (ne bi trdil) ali pa je šel nov motorček spet rakom žvižgat. Za crknit.....:Hammer3:

dejanslo

Probaj vroč motor pustit da laufa na mestu par minutk. Èe je zmrzlilo v ceveh pomaga.

zlikovski

Meni tudi v cevkah zmrzne ko se peljem, pa imam antifriz od OMW oni moder koncentrat do -60 redčenega jaz redčim do -30 pa pri -10 adijo, pomoje malo nategujejo kupce.

garac

Kaj mi ga šprica! No ja saj smo rešli, mitfahrer krtija je opravljal naloge pumpice, ki jih citroen ni zmožen.
Itak sem potem šprico pozabil v avtu pa je še tista zmrznila
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

seba

No danes ko se je otoplilo pa dela brez problema. Pismo, pa sem skoraj 2 litra čistega not vlil pa je zmrznilo, je pa zanimivo da na zadnjo šipo pa mi je včeraj pralo brez problema.