Spet problemi,po dolgem času!

Začel/a klavdijo, November 22, 2011, 09:07:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavdijo

Kot pove že naslov, smo po dolgem času spet pri problemih. Lepa nedeljska vožnja ko naekrat zaslišim beep, na displeju se izpiše HAND BREAK SISTEM FOULTY, še to nisem dodobra skapiral za kaj gre , spet naslebnji beeep, in se izpiše ESP/ASR SISTEM FOULTY, potem pa še sledijo naslednji beep-i, DEPOLLUTION SISTEM FOULTY IN SIDELIGHT BULLBS FOULTY, ABS SISTEM FOULTY. potem se avto ni več odzival na pritiskanje na plin, lepo se je zaustavil in ugasnil, potem sem ga ponovno zagnal se peljal sto metrov in seveda enak problem kot prej. Takoj sem poklical serviserja ki mi je po nekaj predlogih kaj in kako svetoval da treba avto takoj priklopit:Paint-Angry: na računalnik in pogledat kaj je narobe. Seveda sva to včeraj naredila, ampak kaj če nikjer ne pokaže nobene napake, je mogoče kateri od vas imel že podobne probleme?

dvorjan

Mogoce ga kak slab elektricni spoj muci ali pa akumulator ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

mogoče res "samo" padec napetosti acu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

klavdijo

Hvala za odgovor, tudi meni je akumolator bil med prvimi krivci ampak sem mislil da to mogoče nima veze z tem! Se občuti zjutraj pri vžigu da se že malo mantra!:emot112:

MSrougeZX

Verjetno bo kaj takega, sem rano večraj bral o podobnem problemu pri C5...kriv akumulator...pade napetost in vse po spisku utripa.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Mike666

:breaking_pc::argue1: Mislim praktično nov avto. Take bedarije pa avto ne gre:Hammer3:
Raje staro garo vozim. Še enega servisa nisem videl. Priklopim ga edino na ****co na tankšteli.

klavdijo

Citat od: Mike666;115581:breaking_pc::argue1: Mislim praktično nov avto. Take bedarije pa avto ne gre:Hammer3:
Raje staro garo vozim. Še enega servisa nisem videl. Priklopim ga edino na ****co na tankšteli.

Sploh te ne razumem kaj hočeš povedati?????????

dvorjan

klavdijo

Citat od: dvorjan;115681Da ga samo tanka ...

Ja saj to ga razumem!

dvorjan

No, za ostalo pa pise, da ima raje stare/rabljene avtomobile, s katerimi mu se ni bilo treba na izredni servis.

(Ceprav se bo tudi to verjetno prej ali slej zgodilo, seveda ce avto ni ravno razstavni eksponat ali pa modelcek v vitrini.)

Mike666

Oi. Ni modelček in ni razstavni eksponat. Je vsakodnevno vozilo po imenu ax in ima že prek 190 tisoč pod gumami, motor suh, kupljen od prvega lastnika preverjeno.  In veselo nabira kilometrino. Servisa ziher ne bo videl ker ga servisiram sam. aja in ima vso opremo razen klime. ;)
Pa za njega sem dal 350€ nimam lizinga, nimam kredita, nimam problemov z njim. Laufa ko urca že dobrih 16 let.

veper

Računaj z ene 90% verjetnostjo, da gre za manjšo težavo.

V večini primerov hkratni "Handbrake faulty" in "ESP/ABS system faulty" opozorili pomenita, da okvarjeno zavorno stikalo pošilja napačne podatke računalniku.

http://c4owners.org/plugins/faq/faq.php?0.cat.2.205

tomazpog

Sam bi stavil na padec napetosti- akumulator. Točno tak problem sem imel sam pred nekaj leti na R Scenic-u.  Prižgalo se je vse, napak je bilo toliko izpisanih, da sem mislil, da je ceneje, če ga samo ob cesti pustim, hehe

Menjava akumulatorja je rešila zadevo..

klavdijo

Citat od: Mike666;115711Oi. Ni modelček in ni razstavni eksponat. Je vsakodnevno vozilo po imenu ax in ima že prek 190 tisoč pod gumami, motor suh, kupljen od prvega lastnika preverjeno.  In veselo nabira kilometrino. Servisa ziher ne bo videl ker ga servisiram sam. aja in ima vso opremo razen klime. ;)
Pa za njega sem dal 350€ nimam lizinga, nimam kredita, nimam problemov z njim. Laufa ko urca že dobrih 16 let.

Ja super, sem srečen da ti tako laufa!:emot112::emot112::emot112:

dobek

Citat od: veper;115749Računaj z ene 90% verjetnostjo, da gre za manjšo težavo.

V večini primerov hkratni "Handbrake faulty" in "ESP/ABS system faulty" opozorili pomenita, da okvarjeno zavorno stikalo pošilja napačne podatke računalniku.

http://c4owners.org/plugins/faq/faq.php?0.cat.2.205

sem ravnokar hotel isto napisat (enak problem imel na mercedesu in na enem od domacih renaultov)

Citat od: tomazpog;115788Sam bi stavil na padec napetosti- akumulator. Točno tak problem sem imel sam pred nekaj leti na R Scenic-u.  Prižgalo se je vse, napak je bilo toliko izpisanih, da sem mislil, da je ceneje, če ga samo ob cesti pustim, hehe

Menjava akumulatorja je rešila zadevo..

ko ima akku prevelik padec napetosti, se nic ne priziga, razen pri stojecem avtu opozorilo rocne (ki je vec ne more spustit) in dolgega piska ob kontaktu na kljucavnici (imel primer 2x v zadnjih 3 mesecih na svojem c4gp)
:burn: