Spet problemi,po dolgem času!

Začel/a klavdijo, November 22, 2011, 09:07:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

AUT

Evo stop stikalo menjano kar me je stalo 32€ upam da bo sedaj vse vredu,,,,

klavdijo

Mogoče kdo ve koliko stane ta BSM računalnik, vprašam ker niti približno ne vem koliko bi naj to stalo?

Meti

Sem imel isti problem na C5 pred pol leta. Isti simptomi iz Lj proti Mb sem ostal na Trojanah. Sicer sem se potem pripeljal do doma. Na servisu so mi zamenjali neki računanik (okoli 100 EUR), od takrat je OK.

klavdijo

Ob servisu, zamenjano stikalo za nadzor pritiska goriva(80€ brez dela), zaenkrat vse vredu, upam da je to bila ta napaka!!!

tilen2009

Pa da tole temo malo obudim:
Vozim C4 GP 1.6 HDI, letnik 2008, in nisem počasne. Prejšnji teden me je med vožnjo po AC presenetilo tole opozorilo: Depollution system fault. Avto se je takoj dal v "limp mode", vendar, ko sem ga ugasnil tega ni bilo več, opozorilo pa še ostaja. Po prebiranju naših in tujih forumov, sem se najprej spravil očistiti DPF (včeraj). Po čiščenju se motor zelo opazno raje zavrti v višje obrate, vendar opozorilo še vedno ostaja. Zanima me sledeče:
- ali je lahko še kaj drugega narobe (najbolj verjetno)?
- kje najdem EGR ventil, da bi ga očistil?
- kje najdem naftni filter, da spustim vodo ven?
- ali je potrebno računalnik kako resetirati, da se ta napaka izbriše, ali bi se sama, če bi napaka bila odpravljena?

Za kakršenkoli nasvet oz. pomoč se toplo priporočam.

Pa še tole: če bi zmanjkalo aditiva za čiščenje, bi najbrž računalnik javil s kakšnim drugim opozorilom, kajne?

ModelJT

Za izbris napake moraš avto na tester priklopit. Najbolje na servis pa ti izbrišejo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

soncnica123

Pa ni nujno, da se spet ne bo pojavila ista napaka.

mendotri

Citat od: tilen2009;126525Pa da tole temo malo obudim:
Vozim C4 GP 1.6 HDI, letnik 2008, in nisem počasne. Prejšnji teden me je med vožnjo po AC presenetilo tole opozorilo: Depollution system fault. Avto se je takoj dal v "limp mode", vendar, ko sem ga ugasnil tega ni bilo več, opozorilo pa še ostaja. Po prebiranju naših in tujih forumov, sem se najprej spravil očistiti DPF (včeraj). Po čiščenju se motor zelo opazno raje zavrti v višje obrate, vendar opozorilo še vedno ostaja. Zanima me sledeče:
- ali je lahko še kaj drugega narobe (najbolj verjetno)?
- kje najdem EGR ventil, da bi ga očistil?
- kje najdem naftni filter, da spustim vodo ven?
- ali je potrebno računalnik kako resetirati, da se ta napaka izbriše, ali bi se sama, če bi napaka bila odpravljena?

Za kakršenkoli nasvet oz. pomoč se toplo priporočam.

Pa še tole: če bi zmanjkalo aditiva za čiščenje, bi najbrž računalnik javil s kakšnim drugim opozorilom, kajne?

Pozdravljen,

ker se mi je pojavila enaka napaka me zanima kako ste jo odpravili. LP

tejaz

Pozdravljeni sem nov na forumu zato upam da dobim kakšen koristen nasvet ker sem že malo obupan glede mojega auta, ker sem ga imel že pri dveh mehanikih pa ne vem kaj je z njim narobe kmalu po tem ko ga vžgem mi napiše DEPOLUTION SISTEM FUOLI potem pa napis ugasne in se čez deset sekund zopet prižge in potem ugasne in se ne prižge več dokler se vozim oziroma dokler ne ugasnem automobila. To se mi dogaja ze nekaj časa pri mehaniku pa na računalniku kaže da je nekaj narobe na zmesi goriva pa nič točno kaj tako da sploh več ne vem kaj naj naredim, če je imal kdo podobno iskušnjo prosim za nasvet hvala že v naprej