Problemi

Začel/a visar, November 17, 2011, 12:17:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

Sedaj ko predelujem avto sem redni obiskovalec tudi drugih forumov.
Citroen so jajca za kmete in ostale omejence (splošno mnenje) vendar takšnih problemov kot jih imajo drugi po forumih nisem niti slučajno pričakoval.

Saj veste:
- Citroen in koza pri hiši so prvi znaki revščine.
- Èe imaš citroena po garminu izračunaj poti tako da od servisa do servisa ni več kot 100 km, saj to se vedno kvari in zato je potrebno toliko servisov.
- pa še bi jih lahko naštel

Vendar v zadnjih 20 letih nisem imel problemov (kaj šele da bi ostal na cesti), tudi sedaj s novo C5 dasiravno pravijo koliko je problemov avto lepo deluje. (pa je bila kupljena že 2008)

Skratka drugi tudi pri najboljših znamkah kot so A***, B**, M*******, W********* imajo probleme in to bistveno več kot sem si sploh lahko predstavljal. Presenetila me je Toy**** ki je po pokvarljivosti in problemih zapisanimi na forumih zelo visoko.

Skratka po vsem tem si bom kupil kozo in ostal na citroenih.:emot112:
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Eh pusti idiote s takimi idioti se jaz že dolgo ne ukvarjam več. Naj majo kaj kdo lahko ima in vzdržuje. Saj pravim firme so pač tak narejene da se stranke menjujejo po znamkah en gre stran od citroena pa gre na opla pa obratno pa iz tega na tega pa tak je to... Tukaj pri nas na forumu so problemi ker pač to pišejo (mo), zato malo več veš je pa tudi res da so ljudje postali drugačni kot so včasih bili kaj češ...:BigThumbs:

superca13

Eh, ostali pa res nimajo problemov, ne ga lomit :)
Samo mi jih imamo. Sploh s C5 :P
Zezam. Se pa pos... na mnenja drugih.

Gox

Spet sem se nasmejal na enem drugem forumu ... Vprašanje pa gre: Ali 1.6Hdi (90) ali 2.0 Hdi (90) ? (v Peugeot 307)

Odgovor enega (ki verjetno vozi Golf IV) glede na napis v garaži >>>

"Na splošno niso to neki biserji od motorjev, ravno tako sam avto (P307). Težko bi ti svetoval, ko je na izbiro slabo in slabše"

Lovro

Pravijo, da se močni in značajni ljudje ne obremenjujejo z mnenjem okolice, torej uživajmo naprej z našimi citro-makinami, ostali pa naj si mislijo, kar hočejo.

Aja, pa kozji sir je po navadi dražji od kravjega...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

vinotoc

Citat od: Lovro;115128Aja, pa kozji sir je po navadi dražji od kravjega...

Ja je, samo nemški kozji sir je boljši od francoskega!:Hammer3:
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Mike666

Hehe zanimivo ne. Idi na forum "avtomobilizem" pa pod temo okvare in je zanimivo da najdeš 90% samo nemce pa od tega 50% ljudsko vozilo.  (fv)

gregor

Seveda hdiji niso tak biser kot tdiji, kjer pri 250.ooo km motor zariba. Pa vprašaš mehanika da ti posodi tester za kompresijo za TDIja, pa ti pravi saj ne rabiš merit kompresije, tretji cilinder je zaribal. Kličeš po oglasniku za rabljene bate in ti reče "A ti je tretji cilinder zaribal?"
Pa rečeš mehaniku kako je to možno če povsod govorijo da tdiji laufajo 500.ooo brez problemov. Pa pravi ja saj vsi grejo, zdaj boš menjal bat pa obročke, ležaje, pa bo spet šel 250.000. :-)

Že niso inženirji naredili števca na golfu brez razloga samo do 300.ooo km:
http://www.youtube.com/watch?v=eqBqg2nW6Sw

Mimogrede, audi A4 multitronic, avto realnih 100.000, računalnik menjalnika so že menjali, a menjalniku spet dogaja, dokler je mrzel. Da ne omenjam, kakšne užitke nudi S-Line podvozje (kot bi vozil hidravličarja s hin bunkami).
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

ModelJT

Tale video je pa smešen. Zanimivo je kako voznik čaka, da bo pisalo 300000 km mu pa 0 napiše hehe. Sem gledal še ostale, ker se mislil, da je v števcu napaka pa temu ni tako.
[SIGPIC][/SIGPIC]

DejanO

Citat od: Bulwark;115097No samo tako umesno malo...jst sm se po tehtnem premisleku z bolšo polovico odloču da na žalost oziroma srečo prodam svojo C5ko...
zdaj pa zato ker je popravljena in še v garanciji 4 leta in na tak način bom mogoč koga prepričal da kupi avto, ker men se ne da več obadati z raznimi čudnimi okvarami, kakor recimo noče vžgat ter potem mora punca sredi meglene noči zmrzovat 3 ure d pride avtovleka, al pa se pripeljem na črpalko natankam pol pa avtovleka s5 odpelje avto pa tko naprej pa nazaj.....in to zarad enga po**** čipa ki je vreden cca5€ ki ga ne znajo skup zmontirat d bi laufal normalno
Škoda živcev in časa ki ga potrošm zaradi tega....ne rečem da ni dobr avto samo vzdržljivost je bol tko tko določenih ključnih delov, kar citroenu zbija ugled in ceno.:Hammer3:

ja lahko kupiš premium, pa bo glih tak na avtovlekah, glej kaj vse sem zasledil, pa nisem dosti na cesti:
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Ales79

Èe bi prebiral vse tole, predno sem kupil C5 bi verjetno še 3x dobro premislil. Vendar sem ga kupil, letnik 09/2008, sedaj imam prevoženih 106.000km in avto deluje kot urca. Moram potrkat na les, da do sedaj nisem imel nobenih težav.
Edine nevšečnosti, ki so se mi zgodile so bile dve, prvo mi je letos februarja odletel senzorski ventilček (razlaga na servisu je bila, da je ohišje ventilčaka aluminijasto in ga pozimi sol razžre) in septembra mi spustil je sprednji desni amortizer, ampak so mi vse zamenjali še pod garancijo.
Se pa zgodi, da pozimi ko je bolj mrzlo, včasih malo poškripajo zadnja vrata.
Drugače pa sem z avtom zelo zelo zadovoljen.

LP

Bulwark

Citat od: Xandrej;115100Zdaj če misliš, da je pri drugih znamkah drugače si se zmotil. Èe hočeš vozit moraš kupit 5 let star avto nažalost...
Nism reku d so pa drugi avti popolni..sm imam pa primer recimo soseda, ki si je kupil 2 meseca nazaj novo Opel Insignio, ki je imela podobne težave kot C5 z čipom in avto enostavno ni vžgal..ampak to je bilo leta 2009 ko so jo začeli prodajati...sedaj če pogledaš motor oziroma računalnik avta iz leta 2009 ali pa letošnjega oziroma že lanskega nima več te težave, ker so jo zamenjali z boljšo ki je bolj zanesljiva in testirana.:BigThumbs:

sop

sendvic pa kokakola.

BT-C5

to,da tu in tam malo škripa,cvili ipd.NI taki problem,da bi avto ravno prodal!
Èe ostaneš pa na cesti,mraz,vročina,dež,noč-tema in še kaki termin(služba,trajekt ipd). te pa ubije in razumno je,da škatlo prodaš,tega se je najbolj za bat!
Imajo pa nekateri tudi srečo..:).
Lp.

garac

ja pred dnevi je sredi ceste obstala ženska (Drulovka pri kr)z novim Citrom, total umrl še premaknit ga reva boga ni mogla, nobeneih znakov življenja, pa ful se ji je mudilo na letalo, še dobro, da so tudi na Brniku imeli probleme, tako, da je morda uspela, ne vem, kako se je zgodba končala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/