Problemi

Začel/a visar, November 17, 2011, 12:17:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

saj se dosedaj nisem obremenjeval s tem in se tudi v prihodnje ne mislim ampak vedno poslušaš ene in iste zgodbe ja sej je dobr ampak ima preveč elektronike pa francoski pleh pa bo takoj kaj narobe.... (in to že dvajset let) sedaj ko na internetu pišejo razne stvari pa se tudi vidi resnica.

Dobra je ta da je kozji sir dražji od kravjega, še posebno če je nemški.... sem se nasmejal
______/\\______
______/\\______

Jogador

Dandanes očitno ni več važna znamka avta, moraš spet imeti srečo in to je to (kot včasih z zastavo).

Bratranec ima v familiji že 5-ega citroena v roku 10ih let, vsi novi kupljeni, vsi na cesti vsak dan, brez težav.
No eden je star en mesec, se še ni imelo čas nič pokazati, hehe.

Drug del familije ima C3 MkI, ki je konstantno po servisih, tako da očitno ni važna znamka...

Do sedaj je bil moj najbolj zanesljiv avto res vw, ampak je bil dizel golf MkII, ki je itak eden najbolj trpežnih avtov ever (samo rja ga je pojedla), ampak upam da bo xantia tudi držala nekaj časa, ker se mi res dopade.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

garac

@jogador, najbolj nepokvarljiv je bil zato, ker je imel 4 kolesa in volan, a se lahko pokvari klima, če je nimaš? El pomik stekel, centralno zaklepanje?....
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Citat od: garac;115268@jogador, najbolj nepokvarljiv je bil zato, ker je imel 4 kolesa in volan, a se lahko pokvari klima, če je nimaš? El pomik stekel, centralno zaklepanje?....

:emot112:

Edina električna zadeva so ble luči pa radio, pa še tega sem sam not zmontiral :Hammer3:
"Watch this..."

gule

Citat od: garac;115268@jogador, najbolj nepokvarljiv je bil zato, ker je imel 4 kolesa in volan, a se lahko pokvari klima, če je nimaš? El pomik stekel, centralno zaklepanje?....

Garač pelješ se od točke a do točke b to je najbolj pomebno, a ne? Res je da Citroen ima neke stvari, ki ti hitro pojejo hišni proračun...na xsari recimo zadnji most, na c5 morje zadev...ena recimo modul klime...tisti l2...na xantiji moraš pol avta zamenjat, ko hočeš ležaje zadnjih koles nove noter dati in še in še...pa to je pri vseh novejših avtih tako, da ne bo pomote, tudi pri drugih znamkah...avti so včasih bili bolj enostavni, ter bolj ugodni za vzdrževanje...zato Dacia danes "rastura" na trgu...:BigThumbs: in na koncu en primer kiler(pečico)gretja je na golfu 2 zamenjati otroška igra v primerjavi z xsaro npr...:Hammer3:

Jogador

@gule ne me srašit, pravkar kupujem eno črno xsaro za mojo:argue1:

Se pa strinjam glede napisanega, tist avto sem sam razdru z dvema ključema:BigThumbs:

Dacia je pa zanimiv fenomen, zdaj recimo tudi wv (ljudsko vozilo!) hoče bit premium znamka, vsi bi bili premium znamka, dacie so pa simpl, pocen, ampak delajo.
Sicer logan je res bl za kombi, sandero je pa čist spodobn avto, če ga rabiš za vožnjo, ne za poziranje pred sosedi.
"Watch this..."

gap

pozdravljeni

ko takole berem kakšne težave - večje ali manjše, imate z Citroeni, moram jaz povedat, da nisem ravno fan samo Citroena, avtomobilizem na splošno me zanima, veliko preberem in še več vozim , trenutno C5III 2.2HDI letnik 2009/3 trenutno cca 135.000 km, to je moj že drugi C5, s prvim v 4letih in pol napravil 280.000 km in moram reči da nekih velikih težav ni bilo. Dejansko se veliko vozim in za vložen denar dobim po moje največ ravno z citroenom. Avto nudi veliko - predvsem udobja, 2.2 motor tudi gre zelo zelo dobro, poraba je tudi ok. Drugače pa kakšna sranja so še le pri drugih znamkah, da ne govorim  o opevanih premium znamkah. Sem pa vozil marsikaj najlepše spomine imam na Sharana, edino kar ni crknal je bilo el odpiranje oken - ker jih ni imel. Drugače pa da popizdiš.
Upam da mi moj C5 še dolgo drži kot do sedaj

lp

gule

Saj te ne strašim...tako je...kar se Xsare tiče čisto ok avto...mogoče celo najboljši Citroen avto, star cca 7-11 let(mislim na xsaro2)...ima zelo trpežno notranjost recimo...

Jogador

Gledu sm eno 99, 1.6 sx, mk1, je v price range-u zaenkat.

Bomo vidl, kakšna je v živo, me pa skrbi ker so gor 16 colske 205 gume, ne maram "spedenanih" avtov kupovat, mam skos nek filing, da je bil preteran...
Bomo vidl.
"Watch this..."

garac

@gule, nisem pristaš vozil z kup pokvarljive opreme, zame serija A vsebuje vse kar človek v avtu rabi, še več, vožnja je zabavna
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deuche

Glede na to, da strojnike na faksu pri strojnih elementih najprej naučijo kaj je trajno dinamična trdnost in kako se ji izognit, da bo stvar crknila, ko si saželiš, bi v bistvu lahko vso industrijo zašili, da prodaja izdelke za katere ve, da bodo crknili, ker jih tako konstruirajo, pa se žal še noben v to ni spustil.
Ja, nekoč je bil faca konstruktor, ki mu je v takratnih pogojih uspelo naredit stvar, ki dela, danes je faca tisti, ki zna naredit, da crkne...

deuche

Citat od: garac;115300@gule, nisem pristaš vozil z kup pokvarljive opreme, zame serija A vsebuje vse kar človek v avtu rabi, še več, vožnja je zabavna

Tudi z nalivnim peresom je gušt pisat, je pa še vedno enostavnje v vsakdanjem življenju natipkat in sprintat...:breaking_pc:

gule

Citat od: garac;115300@gule, nisem pristaš vozil z kup pokvarljive opreme, zame serija A vsebuje vse kar človek v avtu rabi, še več, vožnja je zabavna

Se strinjam...A serija je vozilo in pol, je FENOMEN !:BigThumbs:

janez

Vzameš krš, menjaš svečke, spucaš vplinjač in greš s svojo "novo " dijano domov... Zebe te, moker pa nisi... (če sediš bolj proti sredini avta heheh). Èe kaj crkne imaš tri možnosti:

To bom že enkrat popravu
bom popravu enkrat ob priliki...
...zakaj bi popravljal, če pa glih tak gre...

A serija je zakon, česar ni se ne more pokvarit, kar pa je je pa itak odveč... :)

deuche

Citat od: janez;115332Vzameš krš, menjaš svečke, spucaš vplinjač in greš s svojo "novo " dijano domov... Zebe te, moker pa nisi...

Pol pa vzameš še teden dni dopusta, če moraš skočit nekam par sto km stran...

Lepo bilo dokler je trajalo, samo se oklepat nečesa kar je mimo je brez veze. Saj greste lahko še korak nazaj pa z mulami in konji potujete po svetu. Živali nimajo niti tega, kar ima A serija tako, da se niti to ne more pokvarit.