Problemi

Začel/a visar, November 17, 2011, 12:17:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Citat od: janez;115332Vzameš krš, menjaš svečke, spucaš vplinjač in greš s svojo "novo " dijano domov... Zebe te, moker pa nisi... (če sediš bolj proti sredini avta heheh). Èe kaj crkne imaš tri možnosti:

To bom že enkrat popravu
bom popravu enkrat ob priliki...
...zakaj bi popravljal, če pa glih tak gre...

A serija je zakon, česar ni se ne more pokvarit, kar pa je je pa itak odveč... :)

Zato je bil men všeč golf, če ne visi stran, pol ne rabš rihtat...=)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

zlikovski

Stvar je v tem, ker nočejo delat stvari da bi trajale kot so nekoč, mi je boter povedal pa dela v znani elektro firmi da dajajo nasplošno vse firme kao ''slabše'' kvalitete se veda je to vse preračunano kolko bi naj to približno zdržalo, potem pa po novo da imajo promet in delo, isto je v teh novih avtih, z temi materiali od plastike do elektronskih sklopov in s tem se moramo sprijaznit.
In je še poveda ni problem narediti elektronske sklope ka bojo zdržali neprimerno dlje, ali zakaj bi!?.

Vglavnen da imam nov avto, je pa dejansko slabše narejen kot dvajset let starejši avto samo zaradi tega da je vse preračunano na določeno dobo.

gap

najboljša je tista z plehom, vedno vse rjavo pa ne vem kaj se vse, se spomnem svojega prvega berlinga 1997 1.9D še dandanes ni rjav, avto se še vedno super pelje  ( ostal v vasi )- mel sem pa tudi Sharana 2000 letnik - leta 2003 so zadnja vrata rjavela - no pa tudi vse ostalo je bilo v k....

tolk še od mene

gap

aja pa sir majo francozi tudi boljši - ha ha

vinotoc

Citat od: gap;115358aja pa sir majo francozi tudi boljši - ha ha
Še stotič ponovim: Za ženo je vseeno od kod je. Avto in pes pa morata biti nemška!!!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

JureA

Citat od: deuche;115345Pol pa vzameš še teden dni dopusta, če moraš skočit nekam par sto km stran...

Lepo bilo dokler je trajalo, samo se oklepat nečesa kar je mimo je brez veze. Saj greste lahko še korak nazaj pa z mulami in konji potujete po svetu. Živali nimajo niti tega, kar ima A serija tako, da se niti to ne more pokvarit.

Pred leti sem imel veliko službenih poti po vsej Evropi.
Trikrat na leto za teden ali dva v Bruselj.
Dvakrat na leto do Varšave.
Tu in tam do Utrechta.
Občasno v Nemčijo.
Pa še nekaj poti do Prage, Budimpešte, včasih do Romunije.

Večino teh poti sem naredil z Diano.
Nekatere pa z GS-om.

Dandanes sem v glavnem doma, le še tu in tam je kaka službena pot.
Ampak če bi še naprej bil toliko službeno na poti kot včasih, bi se še vedno na teh poteh vozil s starimi avti.

gregor

Nekaj časa nazaj sem bral na andre forumu, da ima en eno stranko z 900.000 km na BXu 1.9D. Èe se prav spomnem, jih je 800.000 naredil  v sedmih letih, mislim da je serviser rentgenov.  
V tem času je imel na cesti 12 ali 16 (ne vem več, na forumu pa ne najdem teme) okvar. Èe pomislim na težave nekaterih novih, ki nimajo niti 50.000km ...
Torej se očitno da s starimi jajci tudi vozit, le vzdrževane morajo bit.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

DejanO

še eden švaba danes:
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

mirchi

Citat od: vinotoc;115362Še stotič ponovim: Za ženo je vseeno od kod je. Avto in pes pa morata biti nemška!!!

pol pa ti na renoju...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

vinotoc

Citat od: mirchi;115494pol pa ti na renoju...

Seveda, saj veš da imajo Francozi eifflov stolp zato, da v Nemčijo gledajo kak se avti delajo in reno ima stalnega opazovalca :Hammer3:
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

mirchi

Pa iz vesolja se tud vidita dve stvari.Kitajski zid pa renojev odpad.

sl1

Pač vsak svoje hvali.
Jaz sem imel golfa 4 tdi 110 in je masina delala ko metak. Mislim da je tista generacija turbodizlov bila najbolj trpežna - nepokvarljiva in neobčutljiva na gorivo in čipanje. In s tem mislim tudi Hdi-je tistega časa (90 in 110).
Pleh pa itak ne rjavi ne pri švabih ne pri citroenih. Je pa bistvena razlika v udobju vožnje - Xsara je napram Golfu (katerekoli generacije) tako udobna kot da bi se vozil okoli v naslonjaču. Doma imamo še enega nemca pa ko se vsedem vanj rabim vsaj 5 min da se privadim na "klopco" in rukanje ko grem čez cestne neravnine. Saj ni kritično, ampak je tolikšna razlika, da se raje vozim naokoli z 12 let staro Xsaro. Izgleda da se staram tudi jaz. ;)

mirchi

samo res dizli ki jih je vw koncern delal med leti 94 in 00 so bili verjetno najboljsi motorji na svetu,pa rče kdo kaj hoče. tisto je blo večno.

Jogador

Citat od: mirchi;115550samo res dizli ki jih je vw koncern delal med leti 94 in 00 so bili verjetno najboljsi motorji na svetu,pa rče kdo kaj hoče. tisto je blo večno.

Krkol si not nalil je spiu, brez problema, ustavu se je pa šele, ko je drevo srečal ponavad...:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

Fantje, kaj naj rečem, sam vozim Xantio in Audi a4 karavan 1.9.tdi z čipom (Po vaše kmečke gare)
Audi ima na današnji dan prevoženih točno 419.352km. Vsa dosedanja popravila so bila :
Prednji levi kolesni ležaj pred cca 3.000km (70€)
Motorček zaklepanja zadnjih levih vrat.
Desna kugla (roka)
In vsaj 10 prednjih žarnic sem že menjal.
Avto za sabo vleče večinoma prikolico od 200 do 1000kg.Nikoli pred teranjem ni bil ogret, niti hlajen preden ga ugasnem.Šparal ga nisem nikoli, ker ga imam za terensko delo tako da je zunanjost in notranjost v slabšem stanju.
Kar se motorja tiče ni bilo nikoli nobenga problema, niti dize,ki so navajane na rdečo nafto.Turbina dela kot mora, poraba olja na 15.000km je max. 1 deci.Menjalnik je ročni, dela odlično.
Parkrat sem menjal zavorne diske, ploščice ampak to je potrošni materjal.Vse ostalo je še original na njem.Zadnji amortizerji so pa že utrujeni.

Xantia : okoli hidravlike -doktoriral (Hvala G.Nemcu)
Ventilator kabine menjal 2x.
Zadnje kolesne ležaje
1X amortizerje
Obnovil štarter
Menjal alternator
Dve roki
Tesnilo glave motorja in pokrova ventilov.
Klučavnica- volanska
Lamba sonda
Auspuh
Homokinetični zglob 2x
Senzor za abs
Števec in zajlo.
Pečka za gretje
eh...ostalih malenkosti se mi ne da naštevat, oz. razmišljat
Še zmeraj gori lučka za motor.
Aja pa voznikov sedež se maje.grr

Avto ima prevoženih realnih 227.000km kupljena je bla pri 155.000.
Poraba bencina je skoraj dupla od audija
Udobje, hmmm, večina se ne bo strinjala, ampak moram rečt da je audi zmagovalec.Sama kompaktnost,menjalnik, pozicija za volanom,lega,nekako čutim avto na cesti....
Najpomemneje Varnost.
Ogromna razlika v tesnenju vrat, šip itd .
Občutek hitrosti, uh pri krogecih maš občutek pri 200 kot da z xantijo letiš 120.
In še bi lahko našteval...
Ne pljuvam po xantii, se pa sprašujem kaj za en vrag me vleče v njo.
Zavedam pa se ,da je xantia nekaj let starejša od audia (Kaj bo z njim v teh letih ne vem)V ceni teh dveh avtoj je velika razlika, zato takole primerjat je bluzenje, ampak če skalkuliram, je ceneje vozit audia,kjer sem bolj varen, bolje počutje in nekako sem bolj siguren vanj.
Golfa ne maram, ker je za moje potrebe prešvoh in pretrd.
Povejte..
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858