DS5 - Testi, članki, zapisi

Začel/a Gox, November 17, 2011, 11:38:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Prenovljeni DS 5 - nič več Citroën, zdaj le še samostojni DS

Avtor: Gregor Pavšič Vir: siol.net

Do zdaj so bili avtomobili DS prestižnejša veja Citroenove ponudbe, s prenovo modela DS 5 pa tudi uradno stopajo na samostojno pot. Prenovljeni DS 5 v Sloveniji v začetku poletja.

Nič več Citroen, to je znamka DS
S prenovljenim DS 5 se je znamka DS tudi uradno ločila od Citroena. Na avtomobilu niso več vidni znaki ali logotipi Citroena, Francozi pa z DS 5 napovedujejo le prvi korak h globalni uveljavitvi znamke. Pri tej ne bo ključna množičnost, temveč dobičkonosnost vozil. Do leta 2020 si želijo na trgu ponuditi šest vozil, največji potencial imajo limuzine in športni terenci.

Premium naravo avtomobila so še bolj izpostavili, v notranjosti 12 gumbov manj
DS 5 je s prenovo dobil še agresivnejši zunanji videz, več logotipov DS in sprednji del, ki naj bi postal standard za prihodnje modele DS. Nov prednji del - okrasna maska, žarometi in bočne odprtine za dovod zraka - gre z roko v roki z avantgardnim stilom vozila. Obliko karoserije novega DS 5 je mogoče prepoznati v množici drugih tako s prednjega ali zadnjega dela kot tudi s profila. Od zadaj pa ima novi DS 5 še bolj mogočno postavo zaradi izjemno širokih kolotekov. Njegovo postavo dodatno poudarja še dvojno ustje izpušne cevi, ki je integrirano v zadnji odbijač, prenovljenega DS 5 opisujejo pri Citroenu.

Proizvajalci so poskušali s prenovo še bolj poudariti premium naravo avtomobila. Notranjost bo na voljo v treh različicah usnjenega oblazinjenja, DS 5 je dobil tudi sedempalčni zaslon infozabavnega sistema. Sredinska konzola bo imela 12 gumbov manj, ki so jih zdaj raje preselili v digitalno zasnovo omenjenega vmesnika. Ta bo omogočal tudi izpis določenih aplikacij pametnih telefonov, a za zdaj le tistih s sistema android.

Šest motorjev, na voljo tudi dizelsko-električni hibrid
Avtomobil bo na voljo s šestimi različnimi motorji. Bencinski 1,6-litrski motor THP 165 bo na voljo z ročnim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, močnejša različica THP 210 pa bo na voljo pozneje. Vsi dizelski motorji bodo v skladu z normativi Euro 6, na voljo pa bo tudi dizelsko-električna hibridna različica 4x4.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gregor87

LED luči kar solidno, maska pa mi nikak ne sede, deluje kot nek cenen Korejc :breaking_pc:

garac

s to masko, se mi zdi še bolj napihnjen spredaj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Všečen. Se mislil, da bo kako skropucalo. Samo pomoje bo še trajalo, da ne bodo ljudje več govorili citroen ds.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Jaz sem kar zadovoljen, da so se ločili od Citroena.

sylver

Citat od: Èojko;198653Jaz sem kar zadovoljen, da so se ločili od Citroena.

Zakaj? Znamka Citroen ni v redu?

Sicer me pa zanima, kako točno je sedaj s tem? Torej na trg je prišla povsem nova znamka DS? Kdo pa je proizvajalec DS vozil? Se ta vozila proizvajajo v isti "tovarni" kot PSA vozila? Ali bo prav posebna in ločena trgovina DS - posebni prodajni saloni?

ModelJT

Nekje po svetu imajo posebej salone za DS, pri nas tega še ni. Izdelujejo jih v PSA tovarnah, samo ne izdelujejo vseh DS v isti tovarni.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sylver

Koliko let garancije ponuja Citroen na baterijo za hibrid? 4, 5, 8...?

Kakor sem bral, gre za NIMH baterijo, kar pa je na dolgi rok zelo slabo, saj sproti zgublja "kapaciteto" in jo je potrebno po določenih letih obvezno menjat.

O kakšnem strošku menjave je govora? Nekje sem prebral, da nova baterija znaša 3.000 EUR, nekje pa da znaša 7.000 EUR? :Hammer3:

Èe baterija neha delat - ali se lahko vozilo še vedno uporablja samo z diezel motorjem ali je menjava obvezna, da vozilo sploh dela?

Hvala!

visar

nikjer več se ne najde DS5H4, a so jih nehali delati ?
______/\\______
______/\\______

gule

andraž

Baje hibrid, ki je po potrebi tudi 4x4.

visar

ja res je zgleda da je citroen nehal delati tudi hibride.
______/\\______
______/\\______

zlikovski